Ma4Ti Napisano 15 Marca 2009 Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Krótki opis i kilka fotek mojej padaki Rama: Bianchi Doss, 19 cali, alu 6000, waga ok. 1700-1800g. Amortyzator: Marzocchi Bomber XC700 Retro SL Hamulce: Hydrauliki Shimano-klamki XT M775, przewody SM-BH63, zaciski XTR M965,tarcze SLX 160/160 ale chyba na przód jednak będe musiał kupić 180 bo adapterów nie ma :x Kierownica: Ritchey Pro, prosta i nawet ma katalogową wage 170g. Mostek- FSA OS 170, 110mm, +- 6* Gripy: Titec Pluto Rogi: Boplight TopCap: FSA Podkładki pod mostek: Jedna Carbon, pozostałe dwie KCNC, razem 1,5cm Sztyca: Ritchey Comp, 350mm, 31.6 Siodełko: San Marco SKN Zacisk sztycy: Accent Korba: Truvativ Xflow (niedługo idzie do wymiany) Wkład suportu: Truvativ na PowerSpline(do wymiany razem z korbą) Pedały: Wellgo LU-954 Łańcuch: Jakiś polski Zetki czy coś takiego, też do wymiany. Kaseta: Alivio 8 rzędów(też tymczasowo) Przerzutka tył: Deore RD M530 Przerzutka przód: XTR M975 Manetki: XT SL-M750 Koła: Obręcze Rigida Taurus 2000, szprychy cieniowane SAPIM, piasty SLX pod CL, zaciski jakieś shimanowskie od kompletu z piastami Opony Schwalbe Racing Ralph(tylko jakaś starsza wersja chyba ) Chyba o niczym nie zapomniałem, a jak co to się dopisze Jak widać rower ma jeszcze napęd z mojego starego sprzętu i w ciągu sezonu będzie sukcesywnie wymieniany na SLX. Na koniec chciałbym jeszcze podziękować jednej osobie za MEGA OGROMNĄ pomoc przy składaniu tego roweru. Bez tej osoby dalej jeździłbym na starym Maximie. Tą osobą jest HARO_NYC bikeforum.pl . NAPRAWDE MEGA OGROMNE DZIĘKI!!!! Mam dług wdzięczności do końca życia Waga końcowa, ku mojemu zaskoczeniu-ok. 12,4kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 15 Marca 2009 Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 rama jest piękna ) ładny sprzęcik i dużo lajtowania przed Tobą ale zacznij od skrócenia pancerzy przerzutek oraz zainwestowania w system SPD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ma4Ti Napisano 15 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Co do tego SPD, nie miałem nigdy okazji śmigać na rowerze z SPD i odnosze wrażenie że nie jest mi potrzebne Pewnie jakbym się przejechał to bym zmienił zdanie, ale póki priotytetem dla mnie jest zmiana napędu i zejście z wagą poniżej 12kg Teraz conajmniej do wakacji i tak nic nie ruszam, bo jestem zrujnowany finansowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 15 Marca 2009 Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 ITALIA ! Ramka <3 ! Piękna, w "szybkim" kolorze W takim rowerze koniecznie SPD, nie rób scen że Ci nie potrzebne Oj widziałbym tu 9.xxx g Trzymam kciuki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ma4Ti Napisano 16 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Wszyscy mi kurde to SPD do głowy kładą Jak zaczne jeździć porządne dystanse to sie zastanowie, na razie to by był przerost formy nad treścią :PPP Co do wagi 9xxxg. raczej na pewno nie będzie Zbyt duże ograniczenia budżetowe ;D poniżej 11500 jest dla mnie wystarczające Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ma4Ti Napisano 17 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 I już mały F**k Up na początek :x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ma4Ti Napisano 24 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Mały up: Tarcza 180mm na przód oraz pierwsze kroki w lightowaniu Wydrylowane kółeczka, troche zdjętego materiału z korpusu i jedna część wózka dorobiona z alu(co najfajniejsze dla mnie-własnoręcznie dorobiona tj. pilnik, kątówka itd. i jazda). na razie niepomalowana ale na dniach korpus idzie w biały kolor + śruby na złoto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 W takim rowerze darowałbym sobie tarczę 180mm z przodu chyba, że dużo ważysz. Interesuje mnie jak zrobiłeś (czy tylko przerobiłeś?) korpus przerzutki? Genialnie to wygląda Ile Ci się udało zejść z wagi na tym zabiegu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kevin Napisano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 mam pytanie ile kosztował cały rower ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ma4Ti Napisano 19 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Tarcza 180mm to przymus-nie ma adapterów PM do IS pod 160mm niestety :/ Korpus przerzutki przerobiłem w bardzo prosty sposób-najpierw zebranie sporej ilości materiału ze środka pilnikiem, potem dwie dziury wiertarką i reszta to znowu pilnik, dokładne wyrównanie i tyle Szału nie ma z wagą, po zabiegach odchudzających zrzuciłem 33g. ale na upartego jeszcze można wymienić wszystkie śruby na alu(wszystkie są stalowe obecnie) i dorobić jeszcze jedną część wózka. Kevin-dzięki temu, że części leciały z wyprzedaży w stanach mnie cały rower wyszedł ok. 1900zł i to już przy kursie 3zł za dolara. Jakbym go składał ze 4 miesiące wczesniej wyszłoby jeszcze taniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kevin Napisano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 o widzisz... własnie moja mama jest w u.s.a.A mozesz podac mi strony gdzie kupowałes... albo w jakich sklepach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ma4Ti Napisano 19 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Tylko ebay praktycznie + jakiś tam sklep, ale prawde mówiąc zapomniałem nazwy. Na chwile obecną super okazji nie ma, zawsze jesień/zima to najlepszy czas na kupowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weberwrc Napisano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Fajny rower tylko faktycznie jak będziesz miał SPD`ki to dopiero docenisz wszystkie walory tego sprzętu naprawdę.... ...a tak a propos to firma BIANCHI kojarzy mi się bardziej z rowerami szosowymi ;p Pozdrawiam i zapraszam do obejrzenia mojego XTC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 .Pierwszy Bianchi MTB jakiego widzę i mi się podoba.Na pewno będzie się wyróżniać pośród wszystkich rowerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtekmtb Napisano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Naprawde bardzo ładna rama. Świetnie pasuje z białym Bomberem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Tarcza 180mm to przymus-nie ma adapterów PM do IS pod 160mm niestety :/ Wydaję mi się że gdzieś widziałem taki zacisk. Może spróbuj się zapytać sklepu http://www.airbike.pl/ Rowerek ładnie się prezentuje i tak jak Wax napisał jest w tym najszybszym kolorze , szkoda że to nie Ducati Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ma4Ti Napisano 2 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Za wiele sie nienacieszyłem... Na sprzedaż :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 2 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Na częsci?? Jestem napalony na ramę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ma4Ti Napisano 2 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Raczej w całości. Nie chce mi sie bawić w rozbieranie na części. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 2 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Ciekawe za ile chcesz go sprzedać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ma4Ti Napisano 3 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Szczegóły będą w ogłoszeniu, lub dla zainteresowanych teraz na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 3 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Szkoda, że nie na części :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weberwrc Napisano 3 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 podejrzewam że jakbyś powiedział "Rama na sprzedaż" to kolejka by się ustawiła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ma4Ti Napisano 21 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Więc tak jak zapowiadałem-rower na sprzedaż, szczegóły w "Giełdzie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ma4Ti Napisano 20 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Temat do zamknięcia. Rower zmienił właściciela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.