Skocz do zawartości

[HT] Bianchi Doss

Ma4Ti

Rekomendowane odpowiedzi

Krótki opis i kilka fotek mojej padaki :)

Rama: Bianchi Doss, 19 cali, alu 6000, waga ok. 1700-1800g.

Amortyzator: Marzocchi Bomber XC700 Retro SL

Hamulce: Hydrauliki Shimano-klamki XT M775, przewody SM-BH63, zaciski XTR M965,tarcze SLX 160/160 ale chyba na przód jednak będe musiał kupić 180 bo adapterów nie ma :x

Kierownica: Ritchey Pro, prosta i nawet ma katalogową wage 170g. :P

Mostek- FSA OS 170, 110mm, +- 6*

Gripy: Titec Pluto

Rogi: Boplight

TopCap: FSA

Podkładki pod mostek: Jedna Carbon, pozostałe dwie KCNC, razem 1,5cm :P

Sztyca: Ritchey Comp, 350mm, 31.6

Siodełko: San Marco SKN

Zacisk sztycy: Accent

Korba: Truvativ Xflow (niedługo idzie do wymiany)

Wkład suportu: Truvativ na PowerSpline(do wymiany razem z korbą)

Pedały: Wellgo LU-954

Łańcuch: Jakiś polski Zetki czy coś takiego, też do wymiany.

Kaseta: Alivio 8 rzędów(też tymczasowo)

Przerzutka tył: Deore RD M530

Przerzutka przód: XTR M975

Manetki: XT SL-M750

Koła: Obręcze Rigida Taurus 2000, szprychy cieniowane SAPIM, piasty SLX pod CL, zaciski jakieś shimanowskie od kompletu z piastami :P Opony Schwalbe Racing Ralph(tylko jakaś starsza wersja chyba :D)

Chyba o niczym nie zapomniałem, a jak co to się dopisze :P Jak widać rower ma jeszcze napęd z mojego starego sprzętu i w ciągu sezonu będzie sukcesywnie wymieniany na SLX.

Na koniec chciałbym jeszcze podziękować jednej osobie za MEGA OGROMNĄ pomoc przy składaniu tego roweru. Bez tej osoby dalej jeździłbym na starym Maximie. Tą osobą jest HARO_NYC bikeforum.pl :). NAPRAWDE MEGA OGROMNE DZIĘKI!!!! Mam dług wdzięczności do końca życia ;)

Waga końcowa, ku mojemu zaskoczeniu-ok. 12,4kg

naforum1.jpg

naforum2.jpg

naforum3.jpg

naforum4.jpg

Co do tego SPD, nie miałem nigdy okazji śmigać na rowerze z SPD i odnosze wrażenie że nie jest mi potrzebne ;) Pewnie jakbym się przejechał to bym zmienił zdanie, ale póki priotytetem dla mnie jest zmiana napędu i zejście z wagą poniżej 12kg :confused: Teraz conajmniej do wakacji i tak nic nie ruszam, bo jestem zrujnowany finansowo :rolleyes:

Wszyscy mi kurde to SPD do głowy kładą ;) Jak zaczne jeździć porządne dystanse to sie zastanowie, na razie to by był przerost formy nad treścią :PPP Co do wagi :( 9xxxg. raczej na pewno nie będzie :) Zbyt duże ograniczenia budżetowe ;D poniżej 11500 jest dla mnie wystarczające :)

• 2 miesiące temu...

Mały up:

Tarcza 180mm na przód

img0605x.jpg

oraz pierwsze kroki w lightowaniu :P Wydrylowane kółeczka, troche zdjętego materiału z korpusu i jedna część wózka dorobiona z alu(co najfajniejsze dla mnie-własnoręcznie dorobiona tj. pilnik, kątówka itd. i jazda). na razie niepomalowana ale na dniach korpus idzie w biały kolor + śruby na złoto :)

img0606o.jpg

• 4 tygodnie później...

Tarcza 180mm to przymus-nie ma adapterów PM do IS pod 160mm niestety :/ Korpus przerzutki przerobiłem w bardzo prosty sposób-najpierw zebranie sporej ilości materiału ze środka pilnikiem, potem dwie dziury wiertarką i reszta to znowu pilnik, dokładne wyrównanie i tyle :icon_mrgreen: Szału nie ma z wagą, po zabiegach odchudzających zrzuciłem 33g. ale na upartego jeszcze można wymienić wszystkie śruby na alu(wszystkie są stalowe obecnie) i dorobić jeszcze jedną część wózka.

Kevin-dzięki temu, że części leciały z wyprzedaży w stanach mnie cały rower wyszedł ok. 1900zł i to już przy kursie 3zł za dolara. Jakbym go składał ze 4 miesiące wczesniej wyszłoby jeszcze taniej.

Fajny rower ;)

tylko faktycznie jak będziesz miał SPD`ki to dopiero docenisz wszystkie walory tego sprzętu :( naprawdę.... :)

...a tak a propos to firma BIANCHI kojarzy mi się bardziej z rowerami szosowymi ;p

Pozdrawiam i zapraszam do obejrzenia mojego XTC :)

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...