Skocz do zawartości

[rama] Cyclocross - budżetowa przełajówka

lajtspid

Rekomendowane odpowiedzi

Noszę się z zamiarem złożenia roweru do cyclocrossu. Dedykowane do przełaju ramy, raczej odpadają, ze względu na cenę i niewielki wybór. Zastanawiam się nad jakąś ramą trekking/cross, ale o sportowej geometrii, krótszej niż w typowym trekkingu bazie kół i tylnych widełkach. Póki co oglądałem dwie ramy: Author Synergy i Merida Crossway. Rozważam tez możliwość zamówienia ramy w Mielcu, pod podane przeze mnie wymiary (bo jednak trekking to trekking).

Budżet max 750zł. Wymagania: rama aluminiowa, pod koła 28 cali, sportowa geometria, piwoty v-brake, stery 1 1/8. Ktoś ma jakąś propozycję?

Nad rozmiarem pomyślę, gdy będę już miał upatrzoną konkretną ramę. Nad sprowadzeniem myślałem i śledzę na bieżąco ebay, ale większość sprzedawców niestety nie wysyła do Polski. Na dzień dzisiejszy najbardziej skłaniam się ku zamówieniu ramy "na wymiar" w Mielcu...

Dwa albo trzy razy już pytałem o możliwość wysyłki do Polski i d#pa za przeproszeniem. A dziś zgłębiłem nieco temat angielskiego CX i projekt zamówienia ramy w Mielcu zszedł na dalszy plan... A wszystkie trekkingowe Meridy i Authory to już w ogóle odjechały w siną dal. On-one, Planet X - oni mają takie perełki w ofercie że przez najbliższe noce nie będę spał tylko kombinował nad pozyskaniem funduszy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...