lajtspid Napisano 15 Marca 2009 Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Noszę się z zamiarem złożenia roweru do cyclocrossu. Dedykowane do przełaju ramy, raczej odpadają, ze względu na cenę i niewielki wybór. Zastanawiam się nad jakąś ramą trekking/cross, ale o sportowej geometrii, krótszej niż w typowym trekkingu bazie kół i tylnych widełkach. Póki co oglądałem dwie ramy: Author Synergy i Merida Crossway. Rozważam tez możliwość zamówienia ramy w Mielcu, pod podane przeze mnie wymiary (bo jednak trekking to trekking). Budżet max 750zł. Wymagania: rama aluminiowa, pod koła 28 cali, sportowa geometria, piwoty v-brake, stery 1 1/8. Ktoś ma jakąś propozycję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jergus Napisano 15 Marca 2009 Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Zajrzyj do temtu 29er w Kluby Rowerowe, poruszony był tam gdzie temat Meridy Crossway. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 15 Marca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Klaniam, A nie myslales aby sprowadzic sobie cus z zagramanicy? http://cgi.ebay.co.uk/Dolan-62cm-Cyclocros...%3A1|240%3A1318 Odpowiednia przyczajka i sie trafia. Angole kochaja przelaje. No a jak bys poszukal w Beneluxie to juz wogole... OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 15 Marca 2009 Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Jaki rozmiar ramy potrzebujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 16 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Nad rozmiarem pomyślę, gdy będę już miał upatrzoną konkretną ramę. Nad sprowadzeniem myślałem i śledzę na bieżąco ebay, ale większość sprzedawców niestety nie wysyła do Polski. Na dzień dzisiejszy najbardziej skłaniam się ku zamówieniu ramy "na wymiar" w Mielcu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 16 Marca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Klaniam, No niby nie wysyla ale zawsze mozna podpytac czy nie zrobi Ci uprzejmosci. Angole nie sa specjalnie upierdliwi jesli o to chodzi... Ale to tylko taka sugestia OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 16 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Dwa albo trzy razy już pytałem o możliwość wysyłki do Polski i d#pa za przeproszeniem. A dziś zgłębiłem nieco temat angielskiego CX i projekt zamówienia ramy w Mielcu zszedł na dalszy plan... A wszystkie trekkingowe Meridy i Authory to już w ogóle odjechały w siną dal. On-one, Planet X - oni mają takie perełki w ofercie że przez najbliższe noce nie będę spał tylko kombinował nad pozyskaniem funduszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 16 Marca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 No tak oczywistych oczywistosci nie proponowalem ze wzgledu na budzet jaki zadeklarowales... Sam sie przymierzam do Pompy... OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.