Skocz do zawartości

[spodnie]Damskie krótkie spodnie na szelkach

Xellon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam :) Mam taki problem poszukuje damskich krótkich spodenek ale wlasnie na Szelkach czy zna ktoś jakieś sklepy które mają takie w ofercie ? A i nie interesuja mnie spodenki z Bikestacji ponieważ mają niewygodną wkładke :)

Pozdr. Patryk

Napisano

ciężko jest dostać bo ja już są to są ale bez szelek a to nie wygodne. Ja używam męskich spodenek i jestem bardzo zadowolona:)

Napisano

spytaj Wilka* :)

BCM Nowatex ma w swojej ofercie spodenki damskie Vezuvio,

Rogelli model Catania

berkner kori (ale nie polecam - tragiczny materiał)

i berkner eva (a te już można polecić - jak ktos lubi takie cuda:P)

raczej kieruj się na nowatex i rogelli

pozdro

EDIT: ooo sorry, doczytałem że na szelkach. to tylko Nowatex.

*A z tym Wilkiem to taki żarcik dla starych użytkowników;)

Napisano

no ja nie wiem ale raczej wszystkie dziewczyny co trenują kolarstwo to jeżdżą w spodenkach z szelkami. Przecież to o wiele wygodniej

Napisano

a propos spodenek damskich...ja nie moge niczego konkretnego kupić od dawna...co do kupowania ciuchow przez sklepy internetowe nie jestem przekonana...wole przymierzyć..my ludzie z miejsc bardziej prowincjonalnych :P mamy słaby dostęp do profesjonalnych sklepów z odzieżą rowerową do kupienia od ręki...niestety wiąże się to z wyjazdem do większego miasta....jednak w czymś trzeba jeżdzić :)

karolaxp to powiadasz że lepiej w szelki zainwestować?..ja nie jeździłam w takich portkach jeszcze..;)

• 2 tygodnie później...
Napisano

właśnie dziś byłam w Nowatexie. pan był hmmm specyficzny ale stanęło na tym, że kupiłam spodenki 3/4 Vesuvio. czy ktoś z Was jeździł/ słyszał o tej marce coś konkretnego?

ps.

pan sprzedawca mówił, że dobre lalala czego to nie mają :) ale przecież to sprzedawca to nie będzie mi towaru odradzał, który za najlepszy uważa ;P

Napisano

powiem szczerze - aż mnie ścisnęło w brzuchu po tym jak przeczytałam to co w linku :( recenzja straszna :)

mówiąc wprost- nie mam żadnego doświadczenia w kwestii takiej odzieży. tym bardziej, ze nie mam standardowej budowy ciała i z ubraniami u mnie różnie...

niemniej jednak wczoraj ubrałam je tak jak powinny być założone- bez bielizny.

wrażenia hmmm osobliwe- jeśli tak czują się dzieci w pieluchach to średnio :/

no ale wyprałam je i niedługo może wypróbuję w dłuższej trasie- ale raczej nie wcześniej jak w niedzielę albo next week.

teraz to mam stracha :(

Napisano

karolaxp pisze : polecam szelki zadna gumka na brzuchu nie przeszkadza, spodnie się nie zsuwają Jeśli chodzi o dobre spodnie to polecam

wszystko zależy od osobnika : je nie lubię jeździć w szelkach z tej prostej przyczyny, że muszę w lesie całkowicie się rozbierać... no chiba , że kobity umiecie sikać przez nogawkę /prosze o info jak to robicie/ :(

Napisano

hahaha...mzewa ano własnie....masz racje..ja tez na razie żadnych szelek nie mam..hmmm....w najbliższych dniach wybieram na polowanie za jakimis babskimi ciuchami, bo w mojej najblizszej okolicy biednie z tym...jak znajde coś ciekawego to może skrobne tu coś....a tak na marginesie to uwielbiam jeździć w spodniach 3/4...są naprawde praktyczne..

Napisano

kiedyś były takie hmmm rurki? w UK, żeby kobiety mogły do pisuarów również...może by za ich pomocą można przez nogawkę B) ?

Napisano

a właśnie że można zrobić siusiu bez rozbierania wszystkiego poprostu naciągasz spodnie na dół nie zdejmując ich:) nie tylko ja tak robie z dziewczyn oczywiscie :icon_wink:

Napisano
kiedyś były takie hmmm rurki? w UK, żeby kobiety mogły do pisuarów również...może by za ich pomocą można przez nogawkę ;) ?

na siłę i chore ale co tam jak równouprawnienie to równouprawnienie niech i kobitki leją do pisuarów

wracając do tematu

Moja szanowna małżowinka zanabyła drogą kupna w Decathlonie takie oto gatki http://www.decathlon.com.pl/PL/kolarki-spo...zarne-69572864/ niestety bez szelek

były też damskie z szeleczkami i kosztowały coś z 180 złociszy

Napisano
powiem szczerze - aż mnie ścisnęło w brzuchu po tym jak przeczytałam to co w linku :D recenzja straszna :(

mówiąc wprost- nie mam żadnego doświadczenia w kwestii takiej odzieży. tym bardziej, ze nie mam standardowej budowy ciała i z ubraniami u mnie różnie...

niemniej jednak wczoraj ubrałam je tak jak powinny być założone- bez bielizny.

wrażenia hmmm osobliwe- jeśli tak czują się dzieci w pieluchach to średnio :/

no ale wyprałam je i niedługo może wypróbuję w dłuższej trasie- ale raczej nie wcześniej jak w niedzielę albo next week.

teraz to mam stracha :(

Ktoś robi bardzo brzydką antyreklamę nowatexowi... jakiś frustrat, albo konkurencja

mam komplecik krótkie spodenki + koszulka z poprzedniej edycji i jestem bardzo zadowolony. Testerzy Rowertoura bardzo dobrze ocenili jakość zarówno spodenek jak i koszulki z serii vezuvio. Tak że nie masz się czym martwić - śmieci nie kupiłaś.

Napisano

Jedyne do czego mozna sie czepic BCM Novatex to srednia jakosc pampersow, po za tym ciuszki spoko nawet bardzo spoko biorac pod uwage cene :(

Btw. swietna oferte dla kobiet(kroj, fason, jakosc, dobrane materialy) ma Adidas...tylko klopot z dostepnoscia pelnej oferty w Polsce.

Napisano
Jedyne do czego mozna sie czepic BCM Novatex to srednia jakosc pampersow, po za tym ciuszki spoko nawet bardzo spoko biorac pod uwage cene ;)

Btw. swietna oferte dla kobiet(kroj, fason, jakosc, dobrane materialy) ma Adidas...tylko klopot z dostepnoscia pelnej oferty w Polsce.

hmmm... ciekawa jestem cen :D

Napisano

W harfie dostepne sa tylko spodenki damske w wersji bez szelek, Adidas produje/produkowal wersje z szelkami damskimi dopasowanymi do piersi kobiet :P

Napisano
Vezuvio to chyba nie tyle marka, co nowa seria produktów Novatexu. Może sama napiszesz jakąś recenzję? Sam jestem ciekaw, bo na razie jedyne co znalazłem to to (ostatni post): http://ngt.pl/forum/bcm-nowatex-molteni-ko...rekaw,5933.html

dziś był nareszcie test.

podczas 60 km trasy spodenki sprawdziły się. póki co- nic się nie zmechaciło, nie zeszmaciło, a nawet jestem mile zaskoczona- wreszcie nie mam ani jednego otarcia ;)

jeśli chodzi o jakość - mnie zadowala.

i dobrze się piorą, nawet część "pampersowa".

oby tak dalej. ^_^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...