amsfalt Napisano 14 Marca 2009 Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Witam! Mam dosyć nietypową sprawę , głównie do osób które wymieniły już pare napędów i bawiły się zmianą zębatek. Posiadam korbę LX z 2006 roku, od tego czasu jeździła z napędem 8rz (ok 2-3 tys km). W tym roku zmieniłem na 9rz. korba pozostała ta sama. Na drugiej przejażdżce zauważyłem na przy większym nacisku na pedały (podjazd) na 2 zębatce pojawia się "coś jakby luz" ale lancuch nie przeskakuje. Porównałbym to do wyrobionego suportu albo luzu na pedałach ale te dwie opcje odpadają z 2 powodow 1)sprawdziłem i oba nie występują 2) na 1 i 3 koronce zjawiska nie ma. Dodam że zanim stwierdziłem usterkę chcialem doczyscic korbe i poluzowałem jedną śrubę na pająku, ale się rozmyśliłem i dokręciłem ją z powrotem smile.gif Co do zużycia zębatki to nie sądzę zeby mialo to miejsce, zęby wygladają przyzwoicie no i 3000 km to chyba nie taki kosmos? Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.