Skocz do zawartości

[obręcz] Rigida Taurus 2000

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam koła na tych obręczach. Przejeździłem na nich 2 sezony dopiero na ten postanowiłem zmienić koła (głównie z chęci odchudzenia sprzętu jak i zmiany piast). Co do opinii.. koła złożone są na obręczach rigida taurus 2000, jakiś stalowych szprychach oraz piastach XT. Przy mojej wadze 85kg i dosyć agresywnym stylu jazdy spisywały się dobrze. Na pewno na plus zasługuje bardzo trwały lakier. Obręcz dostała kilka razy dużymi kamolami gdy te obsunęły się spod opony. Naklejka lekko zdarta ale warstwa lakiernicza nie ruszona. Głównie koła toczyły się po jurze kr-cz oraz zaliczyły kilka wypadów w góry. Jeden sezon kręciły się w sztywniaku, następny w fullu. Przyznam, że w sztywniaku tylne koło dostało nieraz w tyłek, ale centry nie było trzeba wykonywać ani razu. Jedynie co nie wytrzymywało to piasty które łapały luzy. Myślę, że za cenę która waha się w granicach 45zł obręcze te są całkiem dobrym wyborem. Nie wiem co mogę Ci o nich więcej napisać. Jeśli masz jakieś konkretne pytania to postaram się odpowiedzieć.

Napisano

I ja ich używam z pozytywnym skutkiem. Mimo, że to jeżdżą pode mną niepełny sezon to znakomicie się spisują, kolega ważący sporo więcej ode mnie też nie ma im nic do zarzucenia. Jak za tą cenę są to niezłe obręcze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...