Skocz do zawartości

[amortyzator]Bomber XC700, luzy...

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemka. Mam taki problem i to ze swojej winy. Dzisiaj pompowałem amorka na włączonej blokadzie(zapomniałem o tym całkiem...) i lagi prawie wyszły z goleni dolnych. Spuściłem powietrze, troche pogmerałem i lagi wróciły na swoje miejsce. Amor pracuje tak jak do tej pory, wszystkie regulacje działają ale zostały delikatne luzy które wyglądają na spowodowane tulejami ślizgowymi :) :) Nie jestem tego pewny czy to aby te tuleje. Może to coś innego? Ile może wynieść koszt naprawy orientacyjnie? Pozdro...

Napisano

Nie zaobserwowałem go wcześniej, ale też do tej pory się tym nie interesowałem za bardzo. Dopiero teraz po odwaleniu tego numeru to zauważyłem. Jeśli byłby to luz roboczy to dzięki bogu...

edit-jeszcze teraz dojrzałem że ten spory luz jest tylko w przypadku jak amor jest rozkręcony na 130mm, na 90mm tak się nie buja, chociaż w zasadzie to normalne, że im lagi bardziej schowane tym mniej to pracować będzie...

Napisano

Tak im bardziej schowany amor tym mniej pracować będzie, to samo jest u mnie w XC600. Przy 100m jest luz, a przy 50mm (włączona ETA) prawie wogóle już go nie ma. Wydaje mi się iż nie ma czym się przejmować i będzie to luz roboczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...