urbanek18 Napisano 13 Marca 2009 Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Witam kupiłem niedawno nowy rower kellys coach 09. Mam w nim przerzutki shimano acera i mam zastrzeżenia do ich pracy. Mam w rowerze 21 biegów i w czasie kiedy jadę na 6 z tyłu to tylna przerzutka trzeszczy. Czego to wina? Rower kupiłem nowy przez internet więc czyżby były one nienaciągnięte? Proszę o odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz2191 Napisano 13 Marca 2009 Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Najprawdopodobniej jest to sprawa regulacji przerzutki. Może być to także skrzywiony hak ale jeśli rower jest nowy jest to mało możliwe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 13 Marca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 ...i w czasie kiedy jadę na 6 z tyłu to tylna przerzutka trzeszczy. Jaki bieg masz wtedy z przodu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urbanek18 Napisano 13 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 wtedy mam 3 z przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nevermind Napisano 13 Marca 2009 Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 wtedy mam 3 z przodu Czyli najmniejszą czy największą tarczę? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 13 Marca 2009 Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Ma najwieksza z przodu i najmniejsza z tylu. Ja bym nie wykluczal kwestii krzywego haka, poniewaz mogl sie wykrzywic podczas transportu (w koncu kupowal rower w internecie). A moze ci sie syf jakis poprzyklejal do kolek przerzutki? Jak jest nowy rower to jest pokryty lancuch takim lepkim czyms przeciw korozji i wtedy jak pracujesz na twardym przelozeniu to wywiera wiekszy nacisk jakis i brud trzeszczy :/ Albo sprezyna pod obciazeniem ci trzeszczy... No nie wiem :/ W sumie to nie masz sie co dziwic ze cos stuka i trzeszczy bo to wkoncu ACERA Lepiej sie przyzwyczaj, ze bedzie jeszcze gorzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 13 Marca 2009 Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Pewnie największą. Spróbuj pokręcić śrubą baryłkową przy przerzutce z tyłu. Po pół obrotu w 1 lub 2 stronę, jeżeli to nie pomoże, to więcej obrotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urbanek18 Napisano 15 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 wyregulowana już i jest tip top Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.