wab Napisano 13 Marca 2009 Napisano 13 Marca 2009 Nowa impreza !!! 2 maja 2009r. - METROPOLIA MARATON MTB, Bydgoszcz – Toruń Forma – zawody MTB, start i meta w Bydgoszczygodz. 12 okolice Glinek , trasa - Puszcza Bydgoska w kierunku Torunia ( pętla ) dystans 60-70 km. start i meta w tym samym miejscu Bydgoszcz Nie będzie wcale płasko. Nagrody od nagród rzeczowych do bonów wartościowych. Metropolia Maraton MTB, Bydgoszcz - Toruń to zawody MTB, które będą rozgrywane docelowo na przemian, raz w Bydgoszczy, następny rok w Toruniu. W roku 2009 pierwsza edycja jest w Bydgoszczy. Więcej informacji na http://www.rowerowabrzoza.pl/
elcoyotto Napisano 13 Marca 2009 Napisano 13 Marca 2009 Extra, wreszcie coś się zaczyna dziać w Bydzi
Pulse Napisano 9 Lipca 2009 Napisano 9 Lipca 2009 Maraton juz w ta niedziele, a w temacie cisza. Ktos sie wybiera?
wab Napisano 9 Lipca 2009 Autor Napisano 9 Lipca 2009 Ja bede Nr. startowy 144 raczej 146 (144 to liczba porządkowa) Ja na białej Birii będę
Moonspell79 Napisano 10 Lipca 2009 Napisano 10 Lipca 2009 Ja też jadę, daleko nie mam, mieszkam w odległości 300m od miasteczka zawodów Zielono/czarna Merida
Riqar Napisano 10 Lipca 2009 Napisano 10 Lipca 2009 A jaka tam jest trasa?! Tzn czy dużo wzniesień itp, bo dzisiaj rozmawiałem z organizatorem przez tel to powiedział mi, że potrzebny jest bieżnik min. 2.1
Pulse Napisano 10 Lipca 2009 Napisano 10 Lipca 2009 Rigar mowisz jak zoltodziub ;P Nikt Ci nie zabroni jechac nawet na oponach "1.5 tyle ze sie umeczysz, a po co. Miejscami jest piach stad *rekomendowany* rozmiar opon powyzej standardowego w MTB 2.1. Ja tam akurat caly rok latam na 2.2 wiec mnie to nie rusza. Na standardowych oponach na pewno dasz rade, moze w prau miejscach cie bardziej bedzie rzucac lub bedzie trzeba zejsc na chwile, ale ogolnie liczy sie para w nogach i tego zycze
Riqar Napisano 10 Lipca 2009 Napisano 10 Lipca 2009 Widzisz Pulse Ja nie mówię, jak zółtodziub tylko za bardzo nie wiem jak mam odczytać to, że jest dość sypkie podłoże. Bo mi osobiście wyobraźnie podpowiada, że piachu jest tyle co nad Bałtykiem. Tam trzeba już prowadzić rower Tak samo, długość takich odcinków interpretuję że jest ich sporo co powoduje, że będzie sporo momentów do "pchania" roweru. Np w Bratianach, jak zjeżdżało się z ostatniej górki to do razu na baaardzo sypki piach, a tam to naprawdę było ciężko. I teraz pytanie, czy będzie go tam aż tyle i i tak dużo czy znacznie mniej i bardziej przejezdny. Co nie ulega wątpliwości, że i tak już nie mogę się doczekać .
elcoyotto Napisano 10 Lipca 2009 Napisano 10 Lipca 2009 Całą trasę idzie spokojnie przejechać bez zsiadania z roweru, chociaż są 3 dość strome podjazdy - na dwóch z nich będą rozegrane premie górskie.
wab Napisano 10 Lipca 2009 Autor Napisano 10 Lipca 2009 Dokładnie! Trasa jest piaszczysta jednak po serii deszczów piach się utwardził i spokojnie można przejechać bez zsiadania, choć na błoto bym nie liczył. Jest też sporo odcinków ubitych dróg. Szczegółowy opis trasy: http://bydziapower.pl/forum/viewtopic.php?p=4311#4311
michuuu92 Napisano 12 Lipca 2009 Napisano 12 Lipca 2009 Mi się podobał Maraton, Debiut mój, traska nie była łatwa, ale podjazdy, korzenie, piach, kamienie, długie szutry urozmaicały drogę zadowolony jestem, postarali się organizatorzy
Pulse Napisano 13 Lipca 2009 Napisano 13 Lipca 2009 Maraton przyjemny, szybki. Czolowka zabladzila wskutek bledy czlowieka, ktory sie nie zareagowal jak pojechali w zla strone. Jak ja jechalem to juz krzyknal, wiec wrocilem. Na jednym zjezdzie prawie zaliczylem otb, ale sie udalo. Zgubilem licznik, wiec sie wrocilem. Pozniej juz bez przygod, koncowka w 4 osoby, finiszowal oczywiscie ten ktory nie dawal zmian ;-) Na trasie gadalem z tomeksem (swietny wynik gratuluje , oraz zdaje sie rendzikiem.
michuuu92 Napisano 13 Lipca 2009 Napisano 13 Lipca 2009 ja przez casłą trase prawie sam, pod koniec wsiadłem na koło komuś, ale na asfalcie to mi wszyscy na kole siedzieli, wyprzedzili mnie przy zjeździe na finisz ale jak usłyszałem 200m to zdążyłem wszystkich wyprzedzić. To był mój debiut Wiec jka na pierwszy raz wg teamu pojechałem ładnie i sam tez jestem zadowolony
tomeks Napisano 13 Lipca 2009 Napisano 13 Lipca 2009 Na trasie gadalem z tomeksem (swietny wynik gratuluje , oraz zdajesie rendzikiem. dzieki Chociaz w sumie to wlasnie, przez to, ze czolowka nieco sie pogubila, ale pozniej jak chlopacy z vitesse mnie dogonili udalo sie utrzymac kolo Ba, nawet zmiany dawalem Chociaz ja tez stracilem troche, bo dosc daleko stalem na starcie i ciezko bylo dostac sie do przodu :/ Kurde tylko 6s zabraklo do 3 msc w open, ehh Ale juz zabardzo nie mialem z czego finiszowac :] A bonik juz dzisiaj nawet wykorzystany A moze ktos chce oponki cst kupic, mam dwa komplety :D
tomeks Napisano 14 Lipca 2009 Napisano 14 Lipca 2009 A ile wyszlo wam km, bo dopiero pozniej skasowalem licznik ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.