Moonspell79 Napisano 13 Marca 2009 Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Cześć, Od zeszłego roku, mam hamulec Magura Louise Bat 2008. Problem jest taki, iż klocki mi obcierają o tarczę i wydaje piskliwe odgłosy przy hamowaniu. Ten hamulec ma automatyczną regulację odległości klocka od tarczy, więc w tym temacie nic nie podziałam. Zastanawiam się, co mogę zrobić. Czytałem różne tematy o regulacji hamulców i dziś spróbuję: - wyczyścić klocki papierem ściernym, - wepchnąć tłoczki, bo jeden za mocno wychodzi, - przeczyścić tarcze, - wyregulować mocowanie zacisku. Czy coś jeszcze mogę sprawdzić/zrobić? Może ktoś ma takie hamulce i może coś poradzić? Dzięki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moonspell79 Napisano 16 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Dla potomnych - Jeśli ktoś ma podobny problem. Udało mi się go rozwiązać, po przez wyregulowanie położenia zacisku. Od razu lepiej się jeździ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mstanislawski Napisano 16 Marca 2009 Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 A jak się to robi? (czyt. którą śrubką kręcę) , dzisiaj wieczorem się do tego przymierzam. pzdr Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moonspell79 Napisano 16 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Koło musi być normalnie włożone i przykręcone. Luzujesz śrubki, które mocują zacisk do ramy i ściskasz klamkę i trzymasz ją (ja użyłem gumki recepturki) i przykręcasz zacisk. Po przykręceniu puszczasz klamkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mstanislawski Napisano 16 Marca 2009 Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.