Pacmen_89 Napisano 14 Czerwca 2011 Napisano 14 Czerwca 2011 Witam ponowne, rower złożony na ramie GF Marlin z 2005 roku, chyba z rok czy dwa lata na forum mnie nie było... a rowerem też się tyle nie śmigało co kiedyś ale mam nadzieje że się to zmieni i znowu będą takie przebiegi jak przed paroma latami
widzim Napisano 7 Lipca 2011 Napisano 7 Lipca 2011 a nie chciałby ktoś sprzedać czerwonego Big Sur`a w 19 calach ?? pozdrawiam klubowiczów
wojtas1982 Napisano 2 Września 2011 Napisano 2 Września 2011 Witam Podłączam się do klubu i od razu mam pare pytań Do niedawna byłem szczęśliwym posiadaczem czarnego GF Wahoo z 2006roku (genesis 1), ale pękła mi podręcznikowo rama Obecnie dostałem na gwarancji taka http://cyclepath.ca/shop/images/trek-wahoo_blackblue.jpg , czyli genesis 2. I tak czytam i czytam i sam nie wiem Czy do tej ramy powinny byc kola 29", czy mogą zostać 26" z G1? Czy amortyzator moze byc z G1, czy powinien byc z G2-ktorego wlasciwie nie ma jak kupic? Czy przy przerzuceniu poprzednich czesci z G1 do G2 bedzie jakis dramat, czy mozna smialo to skladac i normalnie jezdzic? Jezdze w roznym terenie od ulic po góry.. i raczej dużo pozdrawiam
marky5 Napisano 2 Września 2011 Napisano 2 Września 2011 Ta rama którą dostałeś w zamian to oczywiście nowy model Wahoo z geo.G2 i jest to rama do do kół 26".Amor rzecz jasna powinien być z nowszą geometrią czyli zwiększonym offset'em 46mm(51 mm dla 29",G2).Offset46 stosuje się do G2 do ram z kołami 26". Jak sam zauważyłeś bardzo trudno taki kupić. W sumie od biedy można zastosować stary amor(offset 38mm)jak wyraził się w tej kwestii sam Gary,ale wtedy nie będzie to "prawdziwe" G2. Zastosowanie gratów ze starego roweru nie ma tu nic do rzeczy,więc śmiało można montować. Pozdro. WAHOO TREK(Gary Fisher Collection)
wojtas1982 Napisano 2 Września 2011 Napisano 2 Września 2011 ok dzieki za odpowiedz. to jutro jade do serwisu niech go składają. najwyzej potem bede sie zastanawial co dalej z amorem pzdr
wojtas1982 Napisano 27 Września 2011 Napisano 27 Września 2011 mam jeszcze jedno pytanie do Was, bo pewnie najlepiej bedziecie zorientowani czy ta rama, ktora dostalem jest juz poprawiona? chodzi mi o to, czy te juz nie pekaja tak jak te pierwsze? pytam, bo mam uraz psychiczny i zamiast cieszyc sie jazdą, caly czas sie patrze na rure podsiodlowa, czy przypadkiem mi nie peka...
tomke1 Napisano 27 Września 2011 Napisano 27 Września 2011 Rura podsiodłowa wygląda z zdjęcia na zmienioną. Jest chyba krótsza i po złączeniu z górną rurą jest chyba trochę zwężona, ale to tak na oko co widzę i porównuję z GF Wahoo'06 A co do pękania to co się przejmujesz, ja się też kiedyś martwiłem ale doszedłem do wniosku że po coś jest na dożywotnia gwarancja, zawsze jest szansa na nówkę
wojtas1982 Napisano 27 Września 2011 Napisano 27 Września 2011 no niby tak, ale jakos niewygodnie psycznie mi sie jezdzi ona jest troche krotsza i ma tak jakby nacięcia - tam gdzie mocuje sie zacisk sztycy. ktos slyszal zeby komus pekla g2? bo g1 lecialy prawie wszystkie..
tomke1 Napisano 27 Września 2011 Napisano 27 Września 2011 No to ja jestem jakimś wyjątkiem kurcze, bo moje Wahoo jeszcze się trzyma dzielnie chociaż została w niego już prawie tylko rama. A ma już przejechane niecałe 18tyś km. w tym także góry.
wojtas1982 Napisano 27 Września 2011 Napisano 27 Września 2011 moze to tez kwestia wagi niech Ci sluzy jak najdluzej
aegis Napisano 27 Września 2011 Napisano 27 Września 2011 nie przejmuj sie tym ,tez mamm rame w geo G2,rama przejezdziła kilka maratonów pod poprzednim włascicielem,ja tez jej nie oszczedzam(góry) i nic sie nie dzieje-jedynie sztyce mam długa 400mm ,czasami jednak sobie mysle ze przydałoby sie troche wiecej skoku -apetyt rosnie w miare jeżdzenia (ech gdyby była zbedna kasa)
wojtas1982 Napisano 27 Września 2011 Napisano 27 Września 2011 nie przejmuj sie tym ,tez mamm rame w geo G2,rama przejezdziła kilka maratonów pod poprzednim włascicielem,ja tez jej nie oszczedzam(góry) i nic sie nie dzieje-jedynie sztyce mam długa 400mm o juz mi lepiej tez sobie sztyce kupie dluzsza
tomke1 Napisano 27 Września 2011 Napisano 27 Września 2011 Owszem teraz ma lżej bo 76kg ale był okres 90kg i na szczeście też dała radę. Przyzwyczaiłem się do tej ramy bardzo i też mam nadzieję że posłuży jeszcze trochę chociaż do czasu gdy na Full'a kasa się znajdzie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.