Borag Napisano 12 Maja 2010 Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Witam wszystkich na forum i oczywiście zapisuje się do klubu GF z moim Mako 2006. Oto moja maszyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moojmisiu Napisano 19 Maja 2010 Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 ładny kolor i wielka fota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SDeba Napisano 19 Maja 2010 Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Również się zapisuję z moim GF Wahoo z 2009 roku Mam tylko jedno pytanie, ponieważ to mój pierwszy rower z geo Genesis 2, chciałbym wiedzieć czy mogę zmienić amora (mam teraz lichego XCM'a) na dowolny model. Czy nie zmieni się wtedy prowadzenie czy coś w tym guście? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gothic Napisano 20 Maja 2010 Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Polecam FAQ producenta na którym można znaleźć na przykład to: "Q. Do I need a G2 fork on a "new" G2 bike? A. While Fisher's new G2 offset forks are redefining the way that mountain bikes handle on the trail and elevating off-road performance to a new level, a G2 fork is not required for the new model Fisher frames. For example, if you were to compare the head tube angles of the "old" Fisher Cake model and the "new" G2 Fisher HiFi, they are as follows: Cake = 69.5 degree HiFi = 69.7 degree Those angles are virtually identical; what this means to a Fisher riders is that if they are replacing their Cake frame with that of the new HiFi, they will get the same handling characteristics that they have always had with their Cake on their new HiFi by using the non-G2 fork from their Cake on their new HiFi. They will also get the added bonus of a much lighter chassis, Pressed Cartridge Pivots, and updated rear suspension." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SDeba Napisano 20 Maja 2010 Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nurzii Napisano 31 Maja 2010 Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Siemka, zapisuje się z moją miłością która zastąpiła kellysa salamandra. Oto mój wahoo 2008 : http://www.forumrowerowe.org/index.php?app=garage&do=view_image&id=1199. Pozdro, Nurzii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WolandSzyderca Napisano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Jest to mój pierwszy post na forum, więc witam wszystkich i dopisuję się z moim Wahoo: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gothic Napisano 7 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 To jak mili Państwo, wypadałoby nas teraz do Trek'a przykleić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rendar Napisano 28 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Koledzy pomóżcie w wyborze amora do geometrii Genesis dostałem ramę Gary Fisher Pirahna disc model 2008 zielony doradźcie jakie amory będą grały z tą geometrią, tylko żebym nie musiał domu zastawić i proszę o pomoc przy sterach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepik Napisano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Cześć, jeszcze zdążyłem Też własnie dołączyłem do grona posiadaczy GF. Moja Piranha już po pierwszych jazdach. Wrażenia pozytywne. Świetny rower, może nie najszybszy, ale w terenie radzi sobie znakomicie Jestem przeciwnikiem podpinania się pod Treka, lepiej zostawić, póki wciąż jeżdżą oryginalne fiszery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalskyGary Napisano 11 Października 2010 Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Witam wszystkich bikerów! Dopisuję się z moim Garniakiem(świeżo złożony). kilka zdjęć: http://img40.imageshack.us/gal.php?g=img2197bk.jpg Pozdrawiam posiadaczy Fischer'ów! ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henrus Napisano 22 Października 2010 Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Ja i moja MAMBA też się dopisujemy. Oto mój rowerek - Gary Fisher MAMBA 29er Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aegis Napisano 26 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Bry ,to ja się też dopisze i mój GF oczywiście tez - HiFi Pro 2008 (rama ),reszta własna fantazja napęd XT,heble Magura Marta SL,Reba'09 SL 120 mm,spd 520 i dzwonek - wkrótce zdjecia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aegis Napisano 27 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 wkrótce zdjecia. jeszcze nie kompletny ale nie mogłem sie powstrzymac^^ 1 zdjecie http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0a76dca7753ccc5a.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aegis Napisano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 finito !!! teraz tylko czekac az snieg stopnieje http://picasaweb.google.com/106675151977182178697/GaryFicherHiFiPro?authkey=Gv1sRgCJvW4sOIgfDiXw# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gothic Napisano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Ładna zabawka. Jak to wagowo wygląda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aegis Napisano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 12,3 kg na wadze łazienkowej jak bede miał dostep do dokładniejszej to zwaze ponownie. na pewno z kilogram szło by jeszcze urwac ,ale na razie budzet sie skonczył (kola z oponami spora waga,sztyca) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abelard Napisano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Witam klubowiczów, czy mogę się poradzić gdzie można dostać ramę gary fisher big sur z 2008r.? Każda wskazówka poza allegro mile widziana. Pozdrawiam, abelard. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moojmisiu Napisano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Zapytaj w ssc - http://www.ssc.pl/ albo w sklepach SkiTeam. aegis - ważyłeś samą ramę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aegis Napisano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 sama rama z rp23 i zaciskiem hope 2680g -aktualna waga roweru 11940g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koziol Napisano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 cos z innej beczki..moze ktos z was by sie skusil?? nie reklamuje,raczej szydze ... http://allegro.pl/gary-fisher-19-xt-ritchey-avid-hugi-manitou-black-i1583610878.html#gallery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmn1 Napisano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 To też się dopiszę do tego elitarnego grona. << GF Mamba >> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herodot Napisano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Witajcie, W zeszlym tygodniu zakupilem rower TREK/GARY FISHER Marlin 29er. Zastanawiam sie, czy ten rower rozni sie jakos od klasycznego GF? Z tego, co sie zorientowalem to TREK przejal marke GF i rowery GF wychodza teraz z jego logo. Czy to cos zmienilo wzgledem samego roweru, czy to jest nadal klasyczny GF, tylko ze dodatkowo z plakietka TREK? Na marginesie, na ramie geometrii GF 29er jezdzi mi sie dobrze, a ogolne spostrzezenie to ze dynamika jazdy ulegla wyplaszczeniu w porownaniu do klasycznego 26er... Link do postu ze zdjeciami maszyny Merlin 29er 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marky5 Napisano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Również się dołączam Zastanawiam sie, czy ten rower rozni sie jakos od klasycznego GF? Z tego, co sie zorientowalem to TREK przejal marke GF i rowery GF wychodza teraz z jego logo. Czy to cos zmienilo wzgledem samego roweru, czy to jest nadal klasyczny GF, tylko ze dodatkowo z plakietka TREK? Gdy w zeszłym roku Trek przejmował Gary Fishera wszyscy się zastanawiali czy GF przepadnie podobnie jak Klein.Wielki brat Trek pożarł GF,który przestał być samodzielną marką,ale na szczęście rowery są sygnowane z logo Trek'a jako "Gary Fisher Collection". Gary Fisher wypowiedział się o tej zmianie „To ma sens. Wspólnie z Trek'iem od 1996 roku tworzyłem markę Gary Fisher. Teraz mogę realizować swoje pomysły w największej marce rowerowej na świecie. Lepsze rowery i więcej jeżdżących na nich ludzi – kocham ten pomysł”. Czy żeczywiście to wyjdzie na zdrowie tej legendarnej marce ,to się z czasem okaże! Tymczasem Trek bardzo zgrabnie wpasował się ofertą "Gary Fisher Collection"w swoją ofertę. Rowery te są jedynymi na 29' kołach i wykorzystującymi geometrię G2. Jednak jak dla mnie zakończenie działalności GF jako samodzielnej marki powoduje nieciekawe uczucie końca jakby nie było jednego z rozdziałów historii MTB. Tutaj linki do zapoznania się; The Gary Fisher Collection - See the new bikes at Trek Bikes » ®Ewolucja, czyli tajniki geometrii Genesis 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herodot Napisano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Skoro tak to jesli dobrze rozumiem o kupilem GF, ktorego chcialem jeszcze na studiach, ale kasy zbraklo, z plakietka Trek? A jesli tak to dopisuje sie na liste milosnikow GF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.