Skocz do zawartości

[hamulce] Avid Sd7 od rowerekcompl, oszukany? Cos sie nie zgadza?

szkapa666

Rekomendowane odpowiedzi

Może to i nie głupi pomysł. Bo jakby sie psuł, to potem byś się meczył z reklamacją. Tylko żądaj zwrotu poniesionych kosztów przesyłek, w jedną i w druga stronę, strasz Rzecznikem Praw Konsumenta, w końcu zmięknie. P.S. Wpisuje go na czarną listę na Allegro, żeby się na niego nie natknąć przypadkiem.

EDIT: Chyba nie istnieje na Allegro taka indywidualna Czarna lista, a szkoda...

Dokładnie, daj mu znać, że sprawa poszła na forum rowerowe i jest spora szansa, że ubędzie mu potencjalnych klientów. Może to mu zmiękczy rurę.

P.S.

Można mu wysłać parę emaili z informacją, że śledzimy temat i czekamy na rozwój sytuacji. Ja wysyłam ;). Trzeba sobie pomagać.

ostatnio kupilem na allegro rower Focus jakistam. 300km ode mnie wiec nie chcialo mi sie jechac go ogladac. Koles gadal ze jest po serwisie i wszystko sprawne. Jakdoszedl to sie okazało... napęd do wymiany, lancuch byl nowy i przerzutka strzelala, tarczowki do regulacji + kolo tyl do przecentrowania.. Juz myslalem ze lipa, ale koleszka powiedzial ze pokryje koszty serwisu i tak zrobil. A juz myslalem ze bede przewalowany..

Chłopaki, wpiszcie typa do wątku, o którym pisałam. Niech się inni ludzie na niego nie nacinają.

Ja bym na waszym miejscu odesłała mu te graty i zażądała zwrotu kasy. A jeśli tak nie chcecie - to jego obowiązkiem jest wymienić klocek i amor gratis na zgodny z opisem aukcji (na aukcji hampli ma fotkę z prawidłowymi klockami - więc to jest dowód na niezgodność towaru otrzymanego z oferowanym). Do tego odsyła wam paczki na własny koszt - i ZWRACA KASĘ ZA PRZESYŁKĘ OD WAS DO NIEGO!!! Nie ma innej możliwości, jeśli sprawa ma być załatwiona zgodnie z prawem. Jeśli nie - do rzecznika praw konsumenta oraz - oczywiście - do obsługi Allegro z nim.

No, i może być pewny, że z tego forum klientów już nie znajdzie... co najmniej kilka tysięcy klientów w plecy ;)

Piszę jako sprzedający. Pomyłki zdarzają się każdemu i przyznaję się do pomyłki w wysłaniu złych hamulców. Szkoda tylko ,że szanowni forumowicze oceniają mnie po opinii klienta , nie znając jego zachowania.

Wszystkie reklamacje towaru są załatwiane zgodnie z prawem i na taką reklamację może każdy kupujący liczyć. Dziwne ,ze po opini jednego pieniacza wydajecie negatywny werdykt. Nikt nie napisze tego co się dzieje w przypadku zaginiecia paczki, w przypadku reklamacji itd... Kazdy potrafi tylko narzekać, typowa polska mentalność...

Szanowni forumowicze , jeszcze raz podaję ,ze zgodnie z prawem każdemu niezadowolonemu klientowi przysługuje zwrot towaru w ciągu 21 dni , nawet jak jest niezadowolony z koloru lub ma zły humor , tylko wszystko należy załatwiać z odrobiną kultury..... Kupujący nie napisał ,ze w ciągu dnia pisze do nas 200 meili z pogróżkami, szantażami itd.... Ma ktoś jakieś sugestie proszę pisać chętnie skorzystamy, tylko proszę w ludzki kulturalny sposób...

Pozdrowienia dla forumowiczów.

Pozwole sobie na OT, chociaz nie az taki...

Ten przyklad i wiele innych temu podobnych pokazuje ze kraj nad wisla do ''specyficznych'' dalej nalezy.

Ja w tym wszystkim nie winilbym ''Pana Jozia'' ktory leci w kulki z klientami ''doplac 20 to ci wysle.....'' on tylko korzysta z warunkow ktore mu tworzy otoczenie.

Dziwie sie (a moze nie) ze Allegro ma za nic dobro kupujacego, jesli porownac z ebayem to mowimy o zupelnie innym swiecie.

To zasady Allegro sprzyjaja takim ''Panom Joziom''.

Jak czytam na forum ''nie wystawie negatywa bo obawiam sie ze takiego dostane'' albo ''wystawiamy komentarze zgodne z otrzymanymi'' to rece opadaja.

Na ebayu sprzedajacy nie ma mozliwosci wystawienia negatywu, gdyby taki Pan Jozio dostal 5, 10 negatywow to daloby mu to duzo do myslenia....

aahhh, musze wrzucic na luz, chociaz mnie to nie dotyczy (prawie ;)) to jak czytam o takich akcjach to mna trzesie i zadaje sobie pytanie dlaczego w kraju nad wisla nie moze byc normalnie....

sorry za ot

JESZCZE RAZ POZWOLĘ SOBIE NAPISAĆ PUBLICZNIE DO KUPUJĄCEGO ( MOŻE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ BARDZIEJ OBIEKTYWNIE WOBEC INNYCH ) PRZYSŁUGUJE PANU ZWROT TOWARU W CIĄGU 21 DNI BEZ PODANIA PRZYCZYNY NA PODSTAWIE PARAGONU, LUB WYMIANA TOWARU I NIKT NIE ROBI PROBLEMU , TYLKO PROSIMY O NORMALNE KULTURALNE ZACHOWANIE , A NIE SZANTAŻE...

A jak się odniesiesz do "Dopłacisz 30zl bedziesz mial nowszy..." ? To też się pomyłkowo wysłało?

Padły konkretne zarzuty, ale nie odnosisz się do nich tylko zasłaniasz formułką "każdemu zdarzają się pomyłki".

Zacytuj może te pogróżki i niekulturalne maile, bo na razie mamy wersję tylko jednej strony.

Tak dokładnie tak zostało powiedziane , bo nowszy model jest o 30 zł droższy. Tak więc klient dostał możliwość zwrotu lub wymiany na inny za dopłatą. Klient był jednak zły ,że ktoś sprzedaje taki sam towar taniej i cały czas wypominał głównie to, że przepłacił bo ktoś ma taniej...Może i ktoś ma taniej, tylko przecież nikt nie zmuszał go,żeby kupował akurat u nas drożej.. Chłopcy przepraszam ale nie mam czasu na wdawanie się w dyskusje. Pozdrawiam.

Dokladnie drogi sprzedajacy ;] Tez dokładnie slyszalem cala rozmowe... Lexio jedynie zaproponował ze jesli nie bedzie chcial Pan tego załatwic po najmniejszej lini oporu, sprawa zostanie zgloszona do allegro... A Pana krzyk slyszałem z 2 metrow... i slowa:" Mozemy sie sadzic pol roku, a mnie to nie obchodzi. Nie chce miec takich klientow, a fora interentowa mnie nie obchodza." Z takim podejsciem do niczego nie dojdziemy... Jako sprzedajacy sie Pan sprawdzil, wysyłka bardzo szybka, lecz towar nie zgodny z opisem. Do hamulcow nic nie mam, mozna sie pomylic i przyslac zle klocki. Ale z amortyzatorem to lekka przesada. Wiec prosze nie wypisywac glupot i klamstw! W zadnen sposob nie zostal Pan obrazony, czy straszony. A jesli tak bylo, prosze daj jakis dowod.. Maila, rozmowe, obojetnie co.

Jak widac, stracil Pan juz troszke zaufania na tym forum, nie wiem czy bylo warto, czy opłaca sie to dalej ciagnac?

Pozdrawiam Szymon

Dla mnie to jest ewidentne robienie kogoś w balona. Na aukcji jest napisane jak byk, XCR z roku 2008, a Pan każe sobie dopłacać jeszcze 30 zł, żeby dostać własciwy przedmiot? W takim razie proszę sprzedawać po 229 zł, a nie 199 zł i wtedy nikt się nie bedzie czepiał. A klocki hamulcowe przecież sie same nie zmieniły, bo ramiona są właściwe, tylko same klocki są lewe. Osobiście, z takim podejściem, nie chciałbym robić u Pana zakupów i sądzę, że moi znajomi też raczej nie zrobią zakupów. Przez takie "pierdoły", straci Pan sporą rzeszę klientów. Ale skoro nie interesują pana fora internetowe, to życzę sukcesów w dalszym prowadzeniu sklepu.

Pozdrawiam

Krzysiek

Znowu wyszło, że Polak jest niezaradny. Tak trudno napisać do allegro? Z nimi chyba by się nie kłócił.

EDIT: Nigdy bym nie powiedział, że taki wielki sprzedawca może sprawiać problemy. I nie chodzi mi tutaj o błąd tylko o wyjaśnienie i wymianę przedmiotów.

Sytuacje z klockami mogłyby się zdarzyć gdyby nie fakt, ze zamontowane są prawidłowo jak ktoś już zauważył, by błąd nie raził w oczy potencjalnego zjadacza chleba. Co do amortyzatora to bez komentarza.. Dopłacać 30 zł i jeszcze ponosić koszty przesyłki - jakiś żart.. Jakiś czas temu chciałem u tego allegrowicza kupić sporo gratów za niemałą sumkę - dobrze, że się nie skusiłem. Z pewnością bardziej wierze jednej opinii kupującego niż sprzedawcy, który by zmyć z siebie brud podstępnej transakcji pisze na forum o zachowaniu nabywcy nie tłumacząc się ze swojego zachowania.

Ogromy minus i strata klientów. A przecież wydawałoby się, że dla kogoś kto (jak to napisał w jednym wystawionym negatywie "rowerekcompl") ma 100 zadowolonych klientów tygodniowo strata tych kilkunastu - kilkudziesięciu złotych nie jest ciosem w plecy. A tak, sam sobie Pan winien.

Gość R3surrection

Gdyby nie to że dostaliście xx maili i to ze piszesz do grupy ludzi dysponującymi w dużej mierze rowerami za kilka kilkanaście tysięcy zł( idealna klientela) to byś pewnie palcem nie kiwnął. Wysłany zły amor? jeszcze każesz dopłacić 30zł? czy to jest poważne? zamiast przeprosić i natychmiast wyslać opisany sprzęt robicie żenadę. Nie musisz tutaj pisać jakiś słodko-dupnoliźnych tekstów tylko załatw sprawę jak na poważnego kontrahenta przystalo a nie bajerujesz nas tutaj. Na dobrą opinię trzeba sobie zapracować, na razie macie NEGATYWNĄ.

ps

ja już napisałem do allegro powiedzilei że się temu bliżej przyjrzą bo to już nie pierwsze zgłoszenie.

no cóż, wg mnie rowerkowicom jednak zalezy na informacjach forumowych skoro się tu przywałęsał :)

a jeśli nie zależy mu na opinii w takim miejscu to niech zaczeka na to co przyniesie w jego obrotach takie a nie inne podejście do sprawy.

Milo Ecia ;)

A rozwiazanie zapewne bedzie takie: Przysle dobre klocki, i pieniadze za amortyzator + zwroci za wysylke w jego strone, 23 zl chyba. Ubezpieczylismy paczke na wypadek gdyby zaginela...

Robilem duzo zakupow z allegro... ale naprawde, nie spodziewałem sie ze zostaniemy tak potraktowani przez Super Sprzedawce... . Jestem ciekaw co na to wszytsko allegro;]

Witam, nowe info:

Paczka z amortyzatorem , klockami i paragonem została nadana 13.03, ubezpieczona itp. Paczka oczywiscie odebrana, klocki nowe mam juz w domu, lecz sprzedajacy nie chce wyslac kwoty za amortyzator i przesylke i twierdzi ze nie otrzymał paragonu. Na hamulce oczywiscie nie dostalismy oddzielnego paragonu... czyli z gwarancji nici. Lexio dał mu 3 dni robocze na wysłane odpowiedniej kwoty, a jesli to nie nastapi sprawa zostanie zgloszona do allegro.

Pozdrawiam

A dostaliście w ogóle paragon na tego amorka?

BTW:

Przeczytajcie sobie temat, do którego link wisi powyżej.

Policzcie ile osób miało problemy z rowerekcompl. To nie pierwszy wałek, lecz chyba piąty. NA FORUM PIĄTY, a ogólnie pewnie 50...

Zauważcie, że sprzedający nie miał dobrych intencji, dopóki skarga na jego temat pojawiła się na forum. Wtedy od razu staje się przyjazny i chętny do rozwiązania problemu.

Dla mnie jest to zwykły wałkowciskacz. Jest tylu innych dobrych sprzedawców, że powinniśmy odpuścić sobie transakcje z tym człowiekiem. Po co tracić pieniądze, czas i nerwy...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...