szkapa666 Napisano 11 Marca 2009 Napisano 11 Marca 2009 Witam, zamowilem na allegro nowe hamulce avid sd7.... i dostalem takie , oczywiscie wszytsko sie zgadza, a klocki? takie maja byc? czy jest tylko lewa strona?
Stachmaister Napisano 11 Marca 2009 Napisano 11 Marca 2009 Witam. Raczej powinien być lewy i prawy l+r a Ty masz wszystkie lewe także coś jest nie tak. Na pewno tak nie powinno być Pozdrawiam
sadfreak Napisano 11 Marca 2009 Napisano 11 Marca 2009 Ktoś się widać pomylił, bo tak na pewno nie powinno być. Spróbuj się skontaktować ze sprzedawcą i wyjaśnić sprawę.
Wax Napisano 11 Marca 2009 Napisano 11 Marca 2009 Tak jest, mam SD-7 i nie masz prawych klocków ! Albo ktoś specjalnie tak zrobił, albo przez pomyłkę - tylko niby jak ? Wal do sprzedawcy póki gorące....
szkapa666 Napisano 12 Marca 2009 Autor Napisano 12 Marca 2009 Dzisiaj juz dzwonie do niego, wczoraj kolega dostal razem ze mna paczke z amorem xcr 09.... a ewidentnie widac ze amor to 07, badz 06... Sprzedawca upiera sie ze byl 09, a po chwili napisal : Dopłacisz 30zl bedziesz mial nowszy... , Super sprzedawca na allegro, smiesznie. na razie nie chce pisac kto to, bo moze obejdzie sie bez zadnych komplikacji... ale jesli nie wyjdzie, to przykro mi, ale opinie bedzie mial kiepska. Dziekuje.
Martinii Napisano 12 Marca 2009 Napisano 12 Marca 2009 Napisz potem jaki to byl sprzedawca ku przestrodze dla innych.
toms Napisano 12 Marca 2009 Napisano 12 Marca 2009 Dzisiaj juz dzwonie do niego, wczoraj kolega dostal razem ze mna paczke z amorem xcr 09.... a ewidentnie widac ze amor to 07, badz 06... Sprzedawca upiera sie ze byl 09, a po chwili napisal : Dopłacisz 30zl bedziesz mial nowszy... , Super sprzedawca na allegro, smiesznie. na razie nie chce pisac kto to, bo moze obejdzie sie bez zadnych komplikacji... ale jesli nie wyjdzie, to przykro mi, ale opinie bedzie mial kiepska. Dziekuje. Mimo wszystko napisz co to za sprzedawca. Przecież to czysta bezczelność i oszukiwanie klientów. Bez względu na to jak "akcja" się skończy, lepiej żeby inni nie przechodzili przez podobne problemy. Na miejscu Twojego kolegi z tym XCRem, zgłosiłbym to do allegro, razem z kopią korespondencji. Tacy "super-sprzedawcy" żerują właśnie na bojaźliwych klientach. Gdyby mu tak wpadło kilka neutrali i negatywów, szybciutko by zrewidował co wypisuje na aukcjach i co wysyła klientom.
Martinii Napisano 12 Marca 2009 Napisano 12 Marca 2009 Bez pospiechu z takimi opiniami... Moze nastapila po prostu pomylka itp.
pudeleQ Napisano 12 Marca 2009 Napisano 12 Marca 2009 Sprzedawca upiera sie ze byl 09, a po chwili napisal : Dopłacisz 30zl bedziesz mial nowszy... Pomyłka? Nie ma mowy o żadnej pomyłce skoro tak napisał. Zrobił to celowo i umyślnie. Zgłaszać do Zespołu Allegro i ani minuty się nie wahać.
Martinii Napisano 12 Marca 2009 Napisano 12 Marca 2009 Mialem na mysli sprawe klockow w hamulcach, o ktorych jest temat....
pudeleQ Napisano 12 Marca 2009 Napisano 12 Marca 2009 Aha, wybacz, brałem pod uwage amorka i hamulce. Ale skoro obydwa przedmioty sa nie właściwe, to nie wiem też czy można mówić o pomyłce. Za dużo pomyłek jak na tyle części.
Stachmaister Napisano 12 Marca 2009 Napisano 12 Marca 2009 a ewidentnie widac ze amor to 07, badz 06... Sprzedawca upiera sie ze byl 09, a po chwili napisal : Dopłacisz 30zl bedziesz mial nowszy... Jeżeli chodzi o amor to widać że to raczej pomyłka nie była, i pewnie też szukał głupiego na hamulce, pewnie miał jakieś nie kompletne i myślał że numer mu przejdzie. Jak zamawiałem swoje bb5 to też dostałem zły adapter na tył. Sprzedawca twierdził że wystarczy przełożyć podkładki regulujące ustawienie zacisku na drugą stronę adaptera (chyba bajki mu się pomyliły) Po kilku mailach dałem spokój szkoda nerwów było, a adapter wymieniłem w zaprzyjaźnionym sklepie za free. W każdym bądź razie kończąc OT. Jak będzie się upierał co do amora i klocków to wal negatyw i zgłaszaj na allegro. Pozdrawiam
Lexio Napisano 12 Marca 2009 Napisano 12 Marca 2009 Witam o moj amor chodz z kolega zamowilismy chodzi o 08 a nie 09 szkapa sie pomylil w pisowni w skrocie proby dogadania dostalem maila ze moze sprzedac mi amora 06 jako 08 to prawda?? a do 08 mam doplacic 30zl jak na aukcji pisalo xcr 08 blok skoku evo2 krutka rura bla bla bla no na amorku wybita jest data 06 czyli malo prawdopodobne ze to 08;/ czyli nawet jak bym chcial zwrocic amor to bede w plecy za 2 przesylki czy to na jego koszt bo na dobra sprawe on dokonal tego zamieszania prosze o pomoc i sugestie jak rozwiazac ta sytuacje
Ecia Napisano 12 Marca 2009 Napisano 12 Marca 2009 W razie czego mamy tu w Sklepach rowerowych przyklejony temat o nierzetelnych sprzedawcach z Allegro. Jeśli sprawy nie uda się pomyślnie rozwiązać, wpiszcie tam tego sprzedawcę ku przestrodze dla innych.
szkapa666 Napisano 12 Marca 2009 Autor Napisano 12 Marca 2009 Zobaczymy jak sie sprawa potoczy. Dzisiaj zadzwonimy do sprzedawcy, i mam nadzieje sie dogadamy, abo to on pokryl przesylki i wszystko wimienil. O dalszych losach, oczywiscie bedziemy informowac. Pozdrawiam i dziekuje za zainteresowanie.
Umil Napisano 12 Marca 2009 Napisano 12 Marca 2009 Ty się z nim dogadaj co do tych klocków. Co do kumpla to niech zgłasza aukcje z amorem do allegro. To nie jest sprawa kilku złotych między 06 a 08.
Andrew Napisano 12 Marca 2009 Napisano 12 Marca 2009 Żeby nie było wątpliwości, chodzi o tego sprzedawcę: -http://www.allegro.pl/item546154666_suntou...tis_siodlo.html -http://www.allegro.pl/item577460831_komple...tyl_gratis.html Super sprzedawca. Sprzedaje XCR w wersji o której nie wie nawet producent. Polak potrafi.... Kolejny allegrowicz dołączył do mojej czarnej listy, zaraz po extreme-shopie i sparrow-bike.
szkapa666 Napisano 12 Marca 2009 Autor Napisano 12 Marca 2009 Dokładnie ;] Dzwonilem, allegrowicz lekcewazyl sprawe mimo tego ze chcialem wszytsko zglosic do allegro... A co do klockow... Mowil ze to nie problem ze sa lewe (lol...) Jutro wszytsko do niego odsyłamy dopłacamy 20zl i przysyla dobre klocki + dobry amor, i wysylka do niego na nasz koszt.
Stachmaister Napisano 12 Marca 2009 Napisano 12 Marca 2009 Powinien wam oddać za przesyłkę w końcu to z jego winy wynikło. Oprócz przesyłki dopłacacie mu jeszcze 20zł?? Dobrze zrozumiałem??
premier2 Napisano 12 Marca 2009 Napisano 12 Marca 2009 szkapa666 - koleś sobie robi kpiny z was. W końcu to nie prywatna aukcja, tylko działalność gospodarcza. W tym wypadku jest to niezgodność towaru z umową kupna, więc albo gościu sam pokrywa koszty wysyłki, albo niech wam zwraca kasę + koszty przesyłki sprzętu do niego. To wasze święte prawo, jako jego klienta. Postraszcie go rzecznikiem praw konsumenta i przypomnijcie o tym, że towar jest niezgodny z opisem z aukcji. Jeżeli macie do kompletu korespondencję z propozycją wysyłki właściwego towaru po dopłacie, to koleś sam się podłożył.
Artro Napisano 12 Marca 2009 Napisano 12 Marca 2009 Jesli jest tak jak pisze kolego u gory, to z calym szacunkiem niezli z was frajerzy... Jak dla mnie sprawa wyglada jasno: Negatyw i sprawa leci do allegro z tytulu towaru niezgodnego z opisem i tyle. Jeszcze dajcie jego namiary na naszej czarnej liscie Nie chce sie dogadac, tzn cos kombinuje... Absolutnie nic mu nie doplacaj!!!
Lexio Napisano 12 Marca 2009 Napisano 12 Marca 2009 no tak ale kolo olewa sprawę (cyt mam czas na sady nawet 0,5roku) zgrywa cwaniaka a mi na czasie zależy bo muszę do pracy dojeżdżać wszelka korespondencje posiadam z owa propozycja i sformułowaniem ze może rocznik 06 jako 08 sprzedawać nie mam czasu na przekomarzanie się pozatym najlepsze było pytanie czy jeszcze coś potrzebuje
szkapa666 Napisano 12 Marca 2009 Autor Napisano 12 Marca 2009 Tak.. pytanie po calej klotni: Czy chce Pan zamowic cos od nas? Moze potrzeba jakies czesci... Wiec jesli tak mowicie... Mozliwe ze tak zrobimy;/ ale zalezy nam na czasie.a to raczej bedzie sie ciaglo i ciaglo
Artro Napisano 12 Marca 2009 Napisano 12 Marca 2009 Moze i masz racje, ale przynajmniej nauczysz tego pana uczciwosci i dbania o klienta. Mysle ze ten pan zyje w czasach PRLu gdzie to sprzedawca jest gora... Kopniak w postaci zlej opinii i braku klientow bedzie najlepsza kara dla tego pana Poza tym jak mam nadzieje sam zauwazyles, wykorzystuje fakt ze zalezy wam na czasie...
Lexio Napisano 12 Marca 2009 Napisano 12 Marca 2009 hm po namyśle oddaje amora i od kogoś innego kupie bo : .. Prosze nie zapomniec ,ze w przypadku reklamcji zgłasza się pan do sprzedawcy.. Wiec nie będę ryzykował pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.