seeed Napisano 11 Marca 2009 Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Jak w temacie który rowerek wybrać Rockrider 5.2 (na sram x4) czy kross hexagon v5 2007 rowerek głównie do jazdy po lesie może mi pomożecie bo przyznam że ciemny trochę jestem jeśli chodzi o rowery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurczak Napisano 12 Marca 2009 Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Moim zdaniem Kross. Ważna sprawa, amortyzator. XCM to takie minimum, a w RR jest tajemniczy Rockrider Grind 1 by Spinner... Reszta osprzętu też w miarę ok. Wiele osób jeździ na Hexagonach, jak do tej pory słyszałem same dobre opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabol Napisano 12 Marca 2009 Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Atutem dla rockridera jest rama ważąca 1900 g - czyli nieźle. Hexagona rama w dużym rozmiarze 21" waży 2150 g (ze sterami chyba), więc różnica porównując te same rozmiary nie jest duża. U mnie w Lublinie 5.2 na Sramie kosztuje 900 zł, a na manetkach st-ef i altusie lub acerze (nie pamiętam) za 1000. Amortyzator w rockriderze jest raczej mało trwały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seeed Napisano 12 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 i ja widziałem go w lublinie i mam pod nosem a tak muszę w necie zamawiać a oba rowery mają dość dobrą opinię na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabol Napisano 14 Marca 2009 Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Popatrz na takiego amerykańskiego schwinna: http://allegro.pl/item571683876_schwinn_me...cja_2_lata.html Ciekawy i lepszy niż rockrider. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 14 Marca 2009 Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Ja obstawiam RR 5,2 amor nie jest taki zły troszke twardy ale spokojnie pośmigasz nawet w terenie (potem wymienisz jak większość osprzętu ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seeed Napisano 17 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 wziąłem RR 5.2 bo na krosa wyprzedaż się skończyła a swimm trochę budżetem by mi zachwiał a ten blisko i na znajomego wziełem co tam pracuje jeszcze trochę zaoszczędziłem dzięki za pomoc wszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.