Skocz do zawartości

[amortyzator] Zakup amortyzatora do 170 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam chcialem zakupic przedniego amora lecz kompletnie sie na tym nie znam :)

Kasa jaka chce przeznaczyc na amora to okolo 170 zl, mam zamiar zakupic w sklepie internetowym.

Podam dane poprzedniego amora:

-grubosc rury sterowej 25,4 mm

- dlugosc rury sterowej 14,5 cm

- rozmiar kola 26''

Jesli jest cos jeszcze potrzebne napiszcie :P Pozdrawiam i prosze o jakiekolwiek porady :D

Napisano

No rewelacji tutaj nie będzie, ale na Twoim miejscu prawdopodobnie szarpnął bym się na coś takiego:

http://www.allegro.pl/item573552529_sr_sun...owy_okazja.html

To taka pierwsza myśl co można kupić za te pieniądze. Ale musiał byś jeszcze podać swoją wagę i napisać jaki styl jazdy preferujesz.

Poszukaj sobie na forum tematów o tym sztućcu. Jest ich sporo. Może dowiesz się czegoś ciekawego i pomoże Ci to podjąć decyzję.

Alternatywą jest szukanie jakichś okazji wśród amortyzatorów używanych. Za tę cenę wchodziły by w grę pewnie jakieś widelce typu Rock Shox J2 albo J3, ewentualnie Dart 2 lub 3. Ale wtedy trzeba by liczyć się z koniecznością zrobienie przeglądu, czyli koszta by wzrosły.

Napisano

ten XCR mu nie podejdzie, on ma rurę serową 25,4mm a to jest jeden cal. A ten XCR ma 1,1/8 czyli 28,6 ? a poza tym pewnie ma nagwintowaną sterówkę bo 14,5 cm to trochę mało jak na A-head, sam muszę mieć ok 18cm minimum (mam wysoką główkę + łożyska zewnętrze)

Radził bym szukać XCM bo to niektóre z nich miały sterówkę 1cal

Napisano

Waga - 80kg, styl jazdy raczej normalny czasami z jakimis malymi zjazdami lesnymi. Rodzaj ramy?:) Niestety nie za bardzo sie znam na takich rzeczach, wiec ciezko mi odpowiedziec

Napisano
Rodzaj ramy? Niestety nie za bardzo sie znam na takich rzeczach, wiec ciezko mi odpowiedziec

napisz jaki masz rower i rocznik (to powinieneś wiedzieć.) :)

Napisano

Mialem wczesniej amortyzator, nawet napisalem to w 1 poscie, a ze tamten musial zostac przelozony do innego roweru to chce se zakupic nowy:)

Napisano
Zwykly goral kupiony w 99 roku

czyli makrokesz? każdy rower powinien mieć markę (model) gdzieś na ramie, z tego co wiem. :wallbash:

czyli na twoim nie jest napisane nic?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...