Skocz do zawartości

[amortyzator]marzocchi drop off triple

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

a wiec mam w nim porysowane golenie górne i już chciałbym je wymienić na inne,ale ja mam 160mm skoku a nowsze mają po 170mm i chciałbym sie zapytać czy jesli wsadze te nowsze to nic sie nie stanie???

Napisano

Jeśli to triple to przecież reguluje się odległość goleni dolnych od górnych. Poza tym ile amorek ma skoku to jedno, a jaka jest całkowita długość goleni to drugie - zmierz i wtedy będziesz wiedział.

Jeżeli średnica pasuje, wszelkie gwinty też i opłaca się kupować golenie (tzn. bebechy są na tyle dobre że ma to sens), a będą ewentualnie 10mm za długie, to bierzemy drobny brzeszczot i pilnik...

PS. Ile jeszcze będzie tematów o tym DropOffie? Imo ten jest lekko bez sensu, bo jeśli amorek nie ma systemu powietrznego to golenie mogą być w g... stanie i to i tak będzie wszystko jedno, poza estetyką oczywiście. A przy używaniu D'Offa zgodnie z przeznaczeniem nowe i tak się prędko porysują, więc...? :icon_mrgreen:

• 2 tygodnie później...
Napisano

A czy przypadkiem na dole goleni nie ma specjalnych końcówek, które przygotowane są pod pierścienie Saegera? (Tak przynajmniej jest w mx i było w pilocie kolegi).

Więc brzeszczot raczej jest średnim pomysłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...