ernest Napisano 9 Marca 2009 Napisano 9 Marca 2009 a wiec mam w nim porysowane golenie górne i już chciałbym je wymienić na inne,ale ja mam 160mm skoku a nowsze mają po 170mm i chciałbym sie zapytać czy jesli wsadze te nowsze to nic sie nie stanie???
MrJ Napisano 9 Marca 2009 Napisano 9 Marca 2009 Jeśli to triple to przecież reguluje się odległość goleni dolnych od górnych. Poza tym ile amorek ma skoku to jedno, a jaka jest całkowita długość goleni to drugie - zmierz i wtedy będziesz wiedział. Jeżeli średnica pasuje, wszelkie gwinty też i opłaca się kupować golenie (tzn. bebechy są na tyle dobre że ma to sens), a będą ewentualnie 10mm za długie, to bierzemy drobny brzeszczot i pilnik... PS. Ile jeszcze będzie tematów o tym DropOffie? Imo ten jest lekko bez sensu, bo jeśli amorek nie ma systemu powietrznego to golenie mogą być w g... stanie i to i tak będzie wszystko jedno, poza estetyką oczywiście. A przy używaniu D'Offa zgodnie z przeznaczeniem nowe i tak się prędko porysują, więc...?
speq Napisano 20 Marca 2009 Napisano 20 Marca 2009 A czy przypadkiem na dole goleni nie ma specjalnych końcówek, które przygotowane są pod pierścienie Saegera? (Tak przynajmniej jest w mx i było w pilocie kolegi). Więc brzeszczot raczej jest średnim pomysłem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.