neoox Napisano 8 Marca 2009 Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 To mój pierwszy post, więc na początku się przedstawie. Jestem Mateusz. Witam wszystkich. Poszukuję jakiejś szosówki na początek w przystępnej cenie, o względnie dobrych parametrach dla amatora. Mam okazję kupić nowy Tommaso Monza 2007' za 1500 pln i nie jest to cena ostateczna. Będzie to moja pierwsza szosa. Miałem styczność z rowerem tego typu, co zaowocowało zmianą upodobań z MTB na szosę. Niestety bardzo mało jest polskich recenzji na temat tego modelu. Proszę o poradę, czy będzie to dobry wybór. Czy ktoś miał styczność z tym sprzętem ? Na stronie Tommaso Bikes, znalazłem taką oto specyfikację: Frame: Semi-Compact Aluminum with an Integrated Headtube and Replaceable Drop-out Fork: Carbon Fiber with a Steel Steer Tube, 1 1/8" Front Derailleur: Shimano Tiagra Rear Derailleur: Shimano 105 Shifters: Shimano Tiagra 9-Speed (27 total gears) Brakes Levers: Shimano Tiagra Brakes: Tektro Aluminum, Black Chain: Shimano HG-73 Crankset: FSA Aluminum Triple 52/42/30T, Black Cassette: Sunrace 11-24T, 9-Speed Pedals: Wellgo WPD-998 Dual Sided Bottom Bracket: FSA Square Taper, 113mm Headset: FSA IS-3 Integrated Saddle: Tommaso Seat Post: Tommaso Aluminum Handlebar: Ritchey Biomax II, 26.0mm, Black Grips: Velo Handlebar Tape Stem: Ritchey V2, 26.0mm, Black Tires: Kenda Kontender 700x26c Wheelset: Alex RPD15 I o ile w MTB jestem w stanie coś powiedzieć, bo dość długo interesowałem się tym tematem teoretycznie, to w szosie nie jestem w stanie powiedzieć prawie nic. http://www.tommasobikes.com/bikes.html (u góry Monza) Pozdrawiam, proszę o wyrozumiałość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.