Malauch Napisano 8 Marca 2009 Napisano 8 Marca 2009 Witam! Jakiś czas temu przewijał się przez forum temat o zawodach enduro i już tam można było przeczytać nieśmiałe przecieki o takiej imprezie. Teraz już w pełni oficjalnie mogę już zapowiedzić pierwsze w Polsce zawody Enduro Trophy! Na dodatek będą dwie edycje w tym roku. Więcej informacji na oficjalnej stronie: endurotrophy.emtb.pl pozdRower
Mod Team IvanMTB Napisano 8 Marca 2009 Mod Team Napisano 8 Marca 2009 ... no wlasnie U mnie tez. Bez lipy... OSTRO! I.
DAMIAN24 Napisano 8 Marca 2009 Napisano 8 Marca 2009 u mnie wszystko działa i muszę przyznać, że bardzo się ciesze z takich imprez, wreszcie ci co jeżdżą na endurakach będą mogli powalczyć o pudło(bo dobre miejsce to i w zwykłym maratonie da się zająć)
Cybula Napisano 6 Kwietnia 2009 Napisano 6 Kwietnia 2009 Cos przypuszczam ze po maturze zrobie sobie nagrode i pojade na 30maja na enduro i 31 na 8h. Cudownie ze mozna zaliczyc 2 imprezy w tym samym miejscu. Pierwsza chyba potraktuje bardziej jako zabawa i rozgrzewka, a 8h bardziej powaznie. Jak wszystko pojdzie zgodnie z planem to zawitam do swieradowa!!
Riqar Napisano 7 Kwietnia 2009 Napisano 7 Kwietnia 2009 Strona działa A co do samych zawodów to świetny pomysł
Ufoludek Napisano 4 Maja 2009 Napisano 4 Maja 2009 Da się udeżyć na takie enduro na hardtail'u bez jakiegoś większego bólu ?? Bo bardzo chętnie bym sie wybrał ale zebym jakiś męk nie musiał przechodzić
DAMIAN24 Napisano 4 Maja 2009 Napisano 4 Maja 2009 dać się da na pewno. Będziesz miał przewagę na podjazdach ale na zjazdach będziesz musiał się trochę pomęczyć.
Jaca_Sopot Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 znająć Malaucha i po części trasę nawet na fullu bedzie bolało
ATT Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 Ufoludek masz blisko więc najlepiej jak sam przejdziesz się na trasę i sprawdzisz z czym to się je , OEsy to między innymi niebieski szlak z Sępiej Góry do Świeradowa, i czerwony szlak ze Stogu Izerskiego także do Świeradowa (w tym przypadku tylko początek, od drogi asfaltowej prosto w dół zamiast szlakiem).
Ufoludek Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 Ufoludek masz blisko więc najlepiej jak sam przejdziesz się na trasę i sprawdzisz z czym to się je Tak też chyba poczynie
Gevera Napisano 7 Maja 2009 Napisano 7 Maja 2009 Ufoludek, podzielisz się wrażeniami? bo ja mam tylko (no, dla tej imprezo to naprawdę tylko) 100mm z przodu, i ciężki dylemat, co robić (;
Ufoludek Napisano 7 Maja 2009 Napisano 7 Maja 2009 Ano podziele sie ale to pewnie dopiero w przyszły weekend bo teraz to nie bedzie kiedy poleciec
ATT Napisano 7 Maja 2009 Napisano 7 Maja 2009 W zeszłym roku opisywałem swoje wrażenia na forum emtb.pl, są tam też fotki z trasy Malaucha, także można sobie pooglądać i poczytać http://www.emtb.pl/forumo/showthread.php?t...70&pid=9509
Ciastkorz Napisano 8 Maja 2009 Napisano 8 Maja 2009 Też mnie to zaciekawiło, to w końcu będą dwie imprezy jednego weekendu czy nie;)? Na 8h bym się pisał, natomiast na Enduro Trophy nie bardzo.
Gevera Napisano 8 Maja 2009 Napisano 8 Maja 2009 Ciastkorz, co, wymiękasz? Nie daj się, bo ja pojadę i będzie Ci łyso A tak na poważnie. Jakby były dwie, to byłby lepszy pretekst to wyrwania sie z domu
harry-peek Napisano 27 Maja 2009 Napisano 27 Maja 2009 No niestety 8h nie uda sie nam przeprowadzic. Ale gorąco zapraszam endurakow na pierwsze w Polsce enduro Trophy i mpreza juz w ten weekend! info na stronie http://endurotrophy.emtb.pl/
harry-peek Napisano 1 Czerwca 2009 Napisano 1 Czerwca 2009 Mimo, ze pogoda mocno doswiadczyla uczestnikow, EMTB Enduro Trophy zostalo entuzjastycznie przyjete przez uczestnikow. Troche fotek: Moje http://picasaweb.google.pl/Kopec.Przemek/E...ySwieradow2009# i Kartoniera znanego tu jako złomek http://kartonier.lap.pl/gallery/album/5342421003178677313
Ciastkorz Napisano 3 Czerwca 2009 Napisano 3 Czerwca 2009 W tym samym dniu czy na następny dzień co Enduro Trophy? Na 8h będą osobne zapisy czy jak to ma wszystko wyglądać ?
harry-peek Napisano 5 Czerwca 2009 Napisano 5 Czerwca 2009 W sobote Enduro, w niedzile 8h, sa to zupelnie niezalezna zawody, wiec chąc wystartować w obydwóch trzeba sie dwa razy zarejestrowac. Do poczytania o pierwszej edycji Enduro Trophy w Świeradowie. Jesteśmy już po pierwszym EMTB Enduro Trophy, które odbyło się 30 maja w Świeradowie-Zdroju. Impreza ta przejdzie do historii nie tylko dlatego, że były to pierwsze tego typu zawody w Polsce ? trasa i panująca aura udowodniły, że Góry Izerskie słusznie przez niektórych są określane mianem polskiej Kolumbii Brytyjskiej. Niektórzy podczas zjazdów nucili nawet muzykę z filmów rowerowych! Na trasę składającą się z pięciu odcinków specjalnych wyruszyło 39 uczestników. Suche liczby ? ponad 1700m przewyższenia na 35km ? zupełnie nie oddają tego co spotkało uczestników, którzy zmagali się z licznymi sekcjami kamieni wielkości sprzętów RTV/AGD, widocznością na dosłownie kilkadziesiąt centymetrów, błotem po osie, oraz górskimi potokami. Aby mieć jakiekolwiek pojęcie o tym, czego można się spodziewać na EMTB Enduro Trophy, najlepiej przeczytać relacje tych, którzy to przeżyli: Relacja 1 Relacja 2 Relacja 3 Relacja 4 Zachęcamy również do obejrzenia galerii zdjęć Przemka ?Harrego? Kopcia, Kamila ?Kartoniera? Kowolika oraz Macieja Lipnickiego.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.