Skocz do zawartości

[przerzutki] wspolpraca single speeda z 3-rzedowa korba

bronek123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Na samym poczatku pragne poinformowac Was, ze mimo uzycia google nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie, mianowicie...

Czy jest mozliwe posiadanie tylko trzech biegow? Juz wyjasniam o co doklanie mi chodzi, z tylu zamiast kasety chcialbym zamontowac tylko jedna zebatke (single speed'a) wraz z napinaczem w ksztalcie przypominajacym najzwyklejsza tylna przerzutke, z przodu natomiast korbe z 3 zebatkami + przerzutka. Na kierownicy bylaby tylko manetka od przerzutki przedniej. Teoretycznie w takiej konfiguracji lancuch nie powienin miec problemu z pracowaniem na kazdej z zebatek korby.

Bardzo prosze spostrzezenia/rady odnosie moich wypocin

Z gory dziekuje

Prosze o skasowanie wczesniejszych tematow

Wszystko juz wiem, pozostaje kwestia napinacza. Shimano Alfine wyglada o wiele lepiej niz konkurencja, pytanie tylko czy istnieje jakikolwiek sposob na regulacje w poziomie. Przeszukujac internet nie znalazlem zadnych informacji na ten temat, moze ktos mial stycznosc z tym napinaczem?

Z drugiej strony czy takie konstrukcje (montowane zamiast tylnej przerzutki) beda w stanie napiac lancuchc na kazdej z trzech zebatek znajdujacych sie na korbie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...