QWEY564 Napisano 28 Marca 2009 Napisano 28 Marca 2009 to teraz ja chciałbym się dołączyć do tego tematu... ważę 70kg, jeżdżę hardtailem na 26calowych kółkach(hample: Vbrake'i), głownie po Mazowszu ale w planach są też wypady w góry, zdarza mi się dokręcić bagażnik i załadować po brzegi sakwy więc koła winny być mocne, oczywiście pod kasetę. Poszukuję koła na tył Ale jeśli będzie korzystna cena(i oferta) to rozważę kupno kompletu p+t; moje przednie koło to 4letnie noname z Quando, tył również na Quando ale tu piasta jest już do niczego... I teraz mam pytanie do speców(przy czym link zapodany przez SebkaFiremana jest już nieaktualny:/) jakich kół potrzebuję? muszą być przede wszystkim Pancerne i Bezobsługowe. Żeby na dłuższym wypadzie nie powyskakiwały mi kulki i żebym nie musiał centrować ich po każdym zjeździe. Mam już tych swoich kowadeł dosyć, dosyć do tego stopnia że teraz jednym z moich rowerowych mini-pragnień jest zjazd rowerem po schodach bez martwienia się czy koło to wytrzyma, czy też zrobienie wheelie(taka mała rzecz a cieszy). Czy te maszynówki novateca pod vbraki występują tylko w jednej wersji?? bo te z linka ogniomistrza różnią się trochę wizualnie od tych z innych aukcji(przede wszystkim logo) Fajnie by było gdyby kółka były czarne(chociaż nie gniewałbym się gdyby zapleciono je na żółtych szprychach dartmoora) Koła powinny być stosunkowo tanie i wytrzymałe. Ile taki set(na razie skupmy się na komplecie) powinien ważyć(na wadze mi "bardzo" nie zależy więc jeśli coś niewiele cięższego można kupić oszczędzając "więcej" kasy to jestem skłonny oszczędzić nie chcę tylko kupować cięższych kółek niż te które mam obecnie(chyba się przełamię i je zważę za chwilę) czekam na sugestie
c1ach Napisano 28 Marca 2009 Napisano 28 Marca 2009 Czy te maszynówki novateca pod vbraki występują tylko w jednej wersji?? bo te z linka ogniomistrza różnią się trochę wizualnie od tych z innych aukcji(przede wszystkim logo) Na Novatecach są dwa nadruki - z jednej strony logo N a z drugiej napis Novatec, na zdjęciu widać pewnie piastę z innej strony.
QWEY564 Napisano 28 Marca 2009 Napisano 28 Marca 2009 aha.. czyli to są te same piasty... możliwe że jest szansa kupna tych kół(z linka firemana) w cenie zbliżonej do tej z aukcji... to że koła warte są swojej ceny to wiem, pytanie tylko czy są jakieś alternatywne opcje lub sytuacja w której dopłacając 50pln kupię coś duuuuużo lepszego... PS ile one w rzeczywistości są warte(jakbym kupił każdą z tych części osobno)? PS2 eee... i zapał ostygł... te kółka są na 32szprychy... chyba do sakwiarstwa i MTB z 70kg bikerem nie bałdzo...
Owen Napisano 6 Kwietnia 2009 Napisano 6 Kwietnia 2009 Mateusz twierdzisz, że te Alexrims G2000 co są na allegro nie dadzą rady z 80 kb bikerem jeżdżącym w 60 % las 40 % asfalt. Zainteresowały mnie te kółka, zważywszy na to, że mają piasty maszynowe Novatec. Sam chciałbym kupić jakieś koła i teraz pytanie czy brać te G2000 czy polecacie jakieś inne. Zainteresowały mnie również te: http://www.allegro.pl/item603823233_kola_2..._cena_wawa.html ale nie wiem czy te 28 szprych nie za mało i od razu po pierwszej jeździe nie będę miał pocentrowanych kół. Pozdrawiam i proszę o jakieś propozycje. Dysponuje funduszem do 350 zl .
juzwa Napisano 10 Kwietnia 2009 Autor Napisano 10 Kwietnia 2009 To znowu ja. Mam w końcu te kółka na Alexrimsach G2000 i Novatec'ach. Wszystko ładnie, jeden tylko szczegół: nie przypuszczałem, że będzie tak wąski otwór pod wentyl. Mając do wyboru inwestycję w nowe dętki i pompkę, chyba skłonię się ku wierceniu...
sebekfireman Napisano 10 Kwietnia 2009 Napisano 10 Kwietnia 2009 Spokojnie można rozwiercić delikatnie - nic się obręczy nie stanie. Ja też zawsze rozwiercam bo w sumie wszystkie zestawy kół co kupowałem były pod wentyle presta, których nie znoszę.
juzwa Napisano 10 Kwietnia 2009 Autor Napisano 10 Kwietnia 2009 Po namyśle i zliczeniu dętek i pompek, jakie się po chałupie walają, wysnułem jeden słuszny wniosek, schwyciłem wiertarkę i 10min. później było po sprawie. Na razie innych problemów nie uświadczyłem, a kółka eleganckie póki co. Jak porównałem ze starym tylnym, które było już wiotkie i rozlatane na piaście, to nie wiem, jak dawałem radę na tym jeździć. Zobaczymy, jak z czasem będzie. No i dziękówa tym, co mnie tu na różne strony przekabacać zechcieli!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.