Skocz do zawartości

[koła] 26'' okrągłe i trwałe, ile za ten luksus?

juzwa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

to teraz ja chciałbym się dołączyć do tego tematu...

ważę 70kg, jeżdżę hardtailem na 26calowych kółkach(hample: Vbrake'i), głownie po Mazowszu ale w planach są też wypady w góry, zdarza mi się dokręcić bagażnik i załadować po brzegi sakwy więc koła winny być mocne, oczywiście pod kasetę.

Poszukuję koła na tył

Ale jeśli będzie korzystna cena(i oferta) to rozważę kupno kompletu p+t;

moje przednie koło to 4letnie noname z Quando, tył również na Quando ale tu piasta jest już do niczego...

I teraz mam pytanie do speców(przy czym link zapodany przez SebkaFiremana jest już nieaktualny:/)

jakich kół potrzebuję?

muszą być przede wszystkim Pancerne i Bezobsługowe. Żeby na dłuższym wypadzie nie powyskakiwały mi kulki i żebym nie musiał centrować ich po każdym zjeździe.

Mam już tych swoich kowadeł dosyć, dosyć do tego stopnia że teraz jednym z moich rowerowych mini-pragnień jest zjazd rowerem po schodach bez martwienia się czy koło to wytrzyma, czy też zrobienie wheelie(taka mała rzecz a cieszy).

Czy te maszynówki novateca pod vbraki występują tylko w jednej wersji?? bo te z linka ogniomistrza różnią się trochę wizualnie od tych z innych aukcji(przede wszystkim logo)

Fajnie by było gdyby kółka były czarne(chociaż nie gniewałbym się gdyby zapleciono je na żółtych szprychach dartmoora)

Koła powinny być stosunkowo tanie i wytrzymałe. Ile taki set(na razie skupmy się na komplecie) powinien ważyć(na wadze mi "bardzo" nie zależy więc jeśli coś niewiele cięższego można kupić oszczędzając "więcej" kasy to jestem skłonny oszczędzić:) nie chcę tylko kupować cięższych kółek niż te które mam obecnie(chyba się przełamię i je zważę za chwilę)

czekam na sugestie

Napisano
Czy te maszynówki novateca pod vbraki występują tylko w jednej wersji?? bo te z linka ogniomistrza różnią się trochę wizualnie od tych z innych aukcji(przede wszystkim logo)

Na Novatecach są dwa nadruki - z jednej strony logo N a z drugiej napis Novatec, na zdjęciu widać pewnie piastę z innej strony.

Napisano

aha.. czyli to są te same piasty...

możliwe że jest szansa kupna tych kół(z linka firemana) w cenie zbliżonej do tej z aukcji...

to że koła warte są swojej ceny to wiem, pytanie tylko czy są jakieś alternatywne opcje lub sytuacja w której dopłacając 50pln kupię coś duuuuużo lepszego...

PS ile one w rzeczywistości są warte(jakbym kupił każdą z tych części osobno)?

PS2 eee... i zapał ostygł... te kółka są na 32szprychy... chyba do sakwiarstwa i MTB z 70kg bikerem nie bałdzo...

• 2 tygodnie później...
Napisano

Mateusz twierdzisz, że te Alexrims G2000 co są na allegro nie dadzą rady z 80 kb bikerem jeżdżącym w 60 % las 40 % asfalt. Zainteresowały mnie te kółka, zważywszy na to, że mają piasty maszynowe Novatec. Sam chciałbym kupić jakieś koła i teraz pytanie czy brać te G2000 czy polecacie jakieś inne. Zainteresowały mnie również te: http://www.allegro.pl/item603823233_kola_2..._cena_wawa.html ale nie wiem czy te 28 szprych nie za mało i od razu po pierwszej jeździe nie będę miał pocentrowanych kół. Pozdrawiam i proszę o jakieś propozycje. Dysponuje funduszem do 350 zl .

Napisano

To znowu ja. Mam w końcu te kółka na Alexrimsach G2000 i Novatec'ach. Wszystko ładnie, jeden tylko szczegół: nie przypuszczałem, że będzie tak wąski otwór pod wentyl. Mając do wyboru inwestycję w nowe dętki i pompkę, chyba skłonię się ku wierceniu...

Napisano

Po namyśle i zliczeniu dętek i pompek, jakie się po chałupie walają, wysnułem jeden słuszny wniosek, schwyciłem wiertarkę i 10min. później było po sprawie. Na razie innych problemów nie uświadczyłem, a kółka eleganckie póki co. Jak porównałem ze starym tylnym, które było już wiotkie i rozlatane na piaście, to nie wiem, jak dawałem radę na tym jeździć. Zobaczymy, jak z czasem będzie.

No i dziękówa tym, co mnie tu na różne strony przekabacać zechcieli! :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...