KaJeTaN Napisano 7 Marca 2009 Napisano 7 Marca 2009 Witam. Nowy sezon sie zbliża moje koło na wylocie, trzeba coś nowego włożyć. Musze zmienić całe koło posypały mi sie seryjne złomy shimano WH-m505. Niestety sa tak perfidnie zrobione ze sa na 26 szprych. A jak wiadomo to o taka piaste trudno. I teraz pojawia sie moje pytanie ;> Jaka piastę pod nowe koło myślalem nad Xt, ale słyszałem ( miedzy innymi na forum) że lecą tam bebenki ( w mojej starej poleciał właściwie tez bebenek) a może SLX;>? Chyba że macie jeszcze jakies inne pomysły. Tylko cena do około 200 zł no i musi miec mocowanie pod tarcze na CL i dlatego pole manewru jest strasznie małe
KaJeTaN Napisano 7 Marca 2009 Autor Napisano 7 Marca 2009 Nie bo tam oprócz bebenka cały środek jest do wymiany i w sumie nie mam sił juz do tej piasty. 2 razy ja naprawiałem i za każdym razem to samo :|
Ecia Napisano 7 Marca 2009 Napisano 7 Marca 2009 Za kwotę do 200 pln i na CL w zasadzie tylko Shimano wchodzą w grę. Może starsze XT (FH-M765)? One ponoć jeszcze nie sprawiały problemów...
KaJeTaN Napisano 7 Marca 2009 Autor Napisano 7 Marca 2009 Tylko pewnie cięzko je dostać... No to moze lepiej dopłacić troche granica zwieksza sie do 300 zł....
Ecia Napisano 7 Marca 2009 Napisano 7 Marca 2009 W takim razie rozejrzyj się za DT Onyxami lub 370tkami na Allegro lub ew. w sklepach - ale żeby jeszcze były w starych cenach, bo koszt nowej 370tki z racji kryzysu przekracza już 3 stówy. Niedawno penetrowałam właśnie net pod tym kątem, ale - niestety - jedynie na 6 śrub i pod v-ki mi się trafiały... może będziesz miał więcej szczęścia
KaJeTaN Napisano 8 Marca 2009 Autor Napisano 8 Marca 2009 Jeszcze jest opcja z adapterem lub zmiana tarczy tylko czy mi sie to opłaci....
Andrew Napisano 8 Marca 2009 Napisano 8 Marca 2009 A nie zastanawiałeś się nad nowym novatec'kiem z CL?
KaJeTaN Napisano 8 Marca 2009 Autor Napisano 8 Marca 2009 Zastanawiałem się... Ale nie zawodność novateców stoi pod znakiem zapytania. Jedni mowią w superlatywach inni wręcz odwrotnie.... Zreszta nic w sumie nie jest perfekcyjne... http://allegro.pl/item574307628_novatec_xc...zysk_wys_0.html
Fifi Napisano 8 Marca 2009 Napisano 8 Marca 2009 Niestety sa tak perfidnie zrobione ze sa na 26 szprych WH505 są na 28 szprych.
Mod Team bogus Napisano 8 Marca 2009 Mod Team Napisano 8 Marca 2009 Novatec ma też piasty pod 28 szprych. Nawet kiedyś były w jakimś czasopiśmie rowerowym.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.