Skocz do zawartości

[piasta] SLX vs XT?

KaJeTaN

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Nowy sezon sie zbliża moje koło na wylocie, trzeba coś nowego włożyć. Musze zmienić całe koło posypały mi sie seryjne złomy shimano WH-m505. Niestety sa tak perfidnie zrobione ze sa na 26 szprych. A jak wiadomo to o taka piaste trudno.

I teraz pojawia sie moje pytanie ;> Jaka piastę pod nowe koło myślalem nad Xt, ale słyszałem ( miedzy innymi na forum) że lecą tam bebenki ( w mojej starej poleciał właściwie tez bebenek) a może SLX;>? Chyba że macie jeszcze jakies inne pomysły.

Tylko cena do około 200 zł no i musi miec mocowanie pod tarcze na CL i dlatego pole manewru jest strasznie małe ;)

Napisano

Nie bo tam oprócz bebenka cały środek jest do wymiany i w sumie nie mam sił juz do tej piasty. 2 razy ja naprawiałem i za każdym razem to samo :|

Napisano

Za kwotę do 200 pln i na CL w zasadzie tylko Shimano wchodzą w grę. Może starsze XT (FH-M765)? One ponoć jeszcze nie sprawiały problemów...

Napisano

W takim razie rozejrzyj się za DT Onyxami lub 370tkami na Allegro lub ew. w sklepach - ale żeby jeszcze były w starych cenach, bo koszt nowej 370tki z racji kryzysu przekracza już 3 stówy.

Niedawno penetrowałam właśnie net pod tym kątem, ale - niestety - jedynie na 6 śrub i pod v-ki mi się trafiały... może będziesz miał więcej szczęścia ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...