Misiek^^ Napisano 6 Marca 2009 Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Przedstawiam mój rower, który został złożony w sumie już jakieś pół roku temu i raczej nie czekają go w tym roku większe zmiany Miałem w sumie go nie wrzucać, ale jak wszyscy XtC pokazują, to ja też Jest to rozwinięcie TEGO projektu. Bar Plugs: (Korki do kierownicy) - FSA - 4g Bottle Cage: (Koszyk na bidon) - Zefal - 28g Brakes (Front&Rear): (Hamulec przedni i tylny) - Avid Juicy 7 - 666g Brake Rotors: (Tarcze hamulckowe) - Dartmoor Nano 160mm - 165g Brake Levers: (Klamki Hamulcowe) - incl. Cables: (Pancerze i linki) - Alligator I-Link - 45g Cassette: (Kaseta) - Shimano XT CS-M770 11-32 - 254g Chain: (Lancuch) - Shimano XTR CN-7701 - 270g Crankset: (Korby) - Shimano XT w/alu chainring bolts - 861 -Crank Arms: (Ramiona) - Shimano XT - incl. -Bottom Bracket: (Suport) - Shimano XT - incl. -Outer Ring: (Blat) - Truvativ - incl. -Middle Ring: (Srednia tarcza) - Shimano XT - incl. -Inner Ring: (Mala tarcza) - FSA - incl. -Crank Bolts: (Sruby mocujace tarcze) - A2Z - incl. Derlr (Front): (Przerzutka przednia) - Shimano XTR FD-M952 tuned by Marqez - 101g Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) - Shimano XTR RD-M960 - 204g Fork: (Widelec) - RockShox Sid Team 07 w/poplock + alligator & starnut - 1392g Frame: (Rama) - Giant XtC 2008 w/alu bolts & headset cups - 1578g Grips: (Gripy) - Boplight - 36g Handlebar: (Kierownica) - Ritchey WCS Carbon Flat Bar 580mm - 134g Headset: (Stery) - Cane Creek - 76g Pedals: (Pedaly) - Crank Bros Eggbeater SL - 264g Seat: (Siodlo) - Selle Italia SLR TT - 141g Seatpost: (Sztyca) - Thomson Masterpiece - 190g Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) - Giant - 28g Shifters: (Manetki) - Shimano XTR SL-M970 w/alu bolts - 212g Skewers: (Zaciski kol) - Bolt-on - 66g Spacers: (Podkladki pod mostek) - Giant Carbon 20mm - 8g Starnut: (Gwiazdka) - incl. Stem: (Mostek) - Ritchey WCS 4-Axis 110mm w/custom steel bolts - 125g Tire (Front): (Opona przednia) - Continental Speedking Supersonic 26x2.1 used - 396g Tire (Rear): (Opona tylna) - Continental Speedking Supersonic 26x2.1 used - 399g Top Cap: (Top cap) - Soul-Kozak - 4g Tubes: (Detki) - Maxxis FlyWeight - 187g Wheel Front: (Kolo przednie) - 692g -Hub: (Piasta) - Mack Disc Gold -Rim: (Obrecz) - Mavic XC717d -Spokes: (Szprychy) - 32x DT Revo -Nipples: (Nyple) - Pillar Gold -Rim tape: (Opaska) - Schwalbe Wheel Rear: (Kolo tylne) - 816g -Hub: (Piasta) - Mack Gold -Rim: (Obrecz) - Mavic XC717d -Spokes: (Szprychy) - 32x DT Revo -Nipples: (Nyple) - Pillar Gold -Rim tape: (Opaska) - Schwalbe Suma: 9342g Foto tylko jedno, na innych oponach: http://portal.bikefoto.pl/foto_big/33301.jpg W sumie jest parę rzeczy, na których łatwo idzie zbić wagę do ~9kg lub nawet poniżej ale w tym momencie taki rower mi wystarcza, bo i sezn bardziej turystyczny się szykuje niż ścigancki Prosim komentarze ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 6 Marca 2009 Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Chyba pierwszy rower na forum na Mackach..dobrze wyglądają te korki kierownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skiba_TG Napisano 6 Marca 2009 Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 No no narobilo sie tych XTC na forum masa A Twoj rowerek piekny, lekki no i wogole ladny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 6 Marca 2009 Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Leciuśko Ładny ale rama 2007 ładniejsza Jak Ci się spisują SpeedKingi ? Gdzie wyrwałeś piasty Mack'a ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 6 Marca 2009 Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Misiek coś Ty zrobił z tą przepiękną meridą Lobstera, co mi ją sprzed nosa buchłeś? a rowerek robi wrażenie, chociaż sid to wapniak i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 6 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Od czasów Meridy się tyyyyyyyyyyyyle zmieniło To jest moja bodajże 4 rama po niej i 2 XtC. Rebę mam dalej i nie mam zamiaru sie jej pozbywać Macki wyrwałem u źródła Właśnie są u Maćka w warsztacie na wymianie łożysk. A Speedkingi to raczej kiepska guma, choć lekka - stąd się w projekcie pojawiła Na wyścigi mam całą gamę Geaxów. Dzięki za komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 6 Marca 2009 Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Piękny Tarcze, i 1,2kg lżejszy niż mój.. ide się poskarżyć mamie! Superowskie są te ramy 2008 z białymi wstawkami . Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 25 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Po rocznej przerwie w jeżdżeniu i upgrade'owaniu roweru przyszedł czas dociążyć rower Pedały: zmiana na XTR 324g (+60g), Koszyk na Carbon 22g (-6g) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 29 Października 2009 Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Po rocznej przerwie w jeżdżeniu Welcome back! Widze, że ekipa w rzeszowie znowu wraca. Czemu cranki wymieniłeś na XTR'y ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 9 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Ekipa teraz w Łodzi mieszka tzn ja A cranki hmm prawdopodobnie to wina bloków, ale same sie wypinały i prawie wcale nie trzymały stopy - z 4mm luzu góra-dół. Nadawało się to tylko do jazdy po szosie i i tak nie dało się mocniej pociągnąć. Stwierdziłem, po 2 serwisach cranków, że chce mieć pedały bezobsługowe - stąd xtry Teraz się zastanawiam czy nie zmienić Sida na jakiegoś F80RLC albo tego nowego Sida chociaż w sumie ten sid to mi się nie podoba... Więc pewnie nad Foxem się będę zastanawiał W sumie hamulce też bym zmienił, ale jakoś nie mam pomysłu na nie... Na pewno moim 7 przyda się porządny serwis z czyszczeniem tłoczków bo jest tam troche syfu i klocki nie odchodzą do końca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 9 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Mi akurat w tym rowerze nie pasuje ten stary Sid. Nowy albo Fox by się dużo lepiej komponował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 9 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Stary jak stary, 2008r ;] po prostu ciut wiotki jest, specjalnie mi to nie przeszkadza bo lekki jestem dlatego to raczej są myśli o wymianie niż konkretne działania. Mi się akurat mój sidzik wizualnie bardzo podoba a no i tutaj nowsze foto mam: http://st2.static.bikestats.pl/m/b3329-u386_orig.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi