Skocz do zawartości

[siodełko] trekkingowe do 150zł

klimraf

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Podpowie mi ktos jakie siodełko kupić do roweru uzywanego w celach trekkingowych( łąki , lasy ale 1/2 czasu na asfalcie)

Rok temu kupiłem za 80zł żelowe san marco ale się rozkleiło.

teraz celuję w takie :http://e-rower.pl/siodelko-elba-infinity-p-2152.html

ale nie wiem czy to dobry pomysł?

Może macie sprawdzone typy?

Napisano

klimraf ja zamówiłem Selle Italia C2 Get Flow, również szukałem czegoś wygodnego, czy C2 się takim okaże - zobaczymy

Napisano

Problem polega na tym, że obecnie (przed sezonem) sklepy są słabo wyposażone i żeby zobaczyć siodełko live trzeba się najeździć po różnych sklepach. Kupiłem via internet więc w razie co mogę oddać bez podania przyczyny.

Napisano

a miał ktoś siodełko tej firmy?

może jakieś opinie na temat podobnego będą: :http://e-rower.pl/siodelko-elba-infinity-p-2152.html

• 3 tygodnie później...
Napisano
klimraf ja zamówiłem Selle Italia C2 Get Flow, również szukałem czegoś wygodnego, czy C2 się takim okaże - zobaczymy

Jakie macie wrażenia z jazdy na C2 Gel Flow? Ja na swoim delikatnie mówiąc cierpię i nie wiem dlaczego. Na razie tylko 100 km zrobiłem, ale jest nieciekawie. Usiadałem w tym samym czasie twardszego (z założenia) SLR Carbinio Flow i nie czułem żadnego dyskomfortu. Miałem nadzieję, że wkładka żelowa będzie wygodniejsza, a siodełko jest twardsze (w dotyku) od SLR. Może coś niedobrego stało się z żelem? Siodełko jest nowe, kupione w sklepie internetowym - model 2007.

Napisano

... bo jak pokazuje praktyka lżejsze wcale nie oznacza mniej wygodne.

obecnie jeżdżę na siodle które wg moich wcześniejszych zapatrywań jest deską - selle italia slk. parę lat temu kupowałem cięższe, też sportowe i męczyłem się - wynika z tego że nie przez siodło i jego twardość jako taką tylko dlatego że wybrałem produkt niezbyt dopasowany do mojego tyłka, a co bardziej prawdopodobne - o niezbyt przemyślanej konstrukcji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...