PaPi Napisano 5 Marca 2009 Napisano 5 Marca 2009 Witam Szukam w miare lekkiego fulla za okolo 6 tys. zl. W tej chwili jezdze na skladanym z czesci NRSie z ktorego z checia przenioslbym amortyzator - RockShox Revelation. Reszta osprzetu bylaby z nowego roweru. 90% moich podrozy to Kaszuby, Trojmiejski Park Krajobrazowy; dwa razy do roku jade w prawdziwe gory. Wielkie dzieki za Wasze rady.
DAMIAN24 Napisano 5 Marca 2009 Napisano 5 Marca 2009 jeżeli szukasz w miarę lekkiego fulla to tylko Tranca X, poza tym Giant oferuje zawieszenie maestro i moim zdaniem atrakcyjniejszy wygląd. Felt jest dosyć ciężki 14,5kg to nie mało i nie wiem jaki ma system zawieszenia więc o tym niech inni się wypowiedzą.
MarcinGoluch Napisano 6 Marca 2009 Napisano 6 Marca 2009 Ahoy! Trance fajna sprawa, takie enduro o małym skoku. Niestety akurat Xa nie uzytkowałem ale wersje numerowane są naprawde godne uwagi. Felt Comuplsion niestety poza systemem zawieszenia srednio udany. W tescie Bb luzy na wahaczu już podczas testów. Znam drugą sztukę która również dość szybko złapała luz na wahaczu. Pod Rev polecił bym Ci jednak Virtue z poprzednich edycji(nowy tylko w najwyższej wersji ma carbon) z carbonowym tyłem. Pięknie dopracowana ramka na której zarówno pozwiedzasz gory jak i wystartujesz z dobrymi wynikami w maratonie(patrz kolega Orzech ). Niestety obecnie nie łatwa do zdobycia. Pozdrawiam! Marcin
PaPi Napisano 6 Marca 2009 Autor Napisano 6 Marca 2009 Po artykulach na temat luzach w Feltcie zostaje Trance X4. Tylko kurcze jaki rozmiar... Teraz smigam na 18.5 calowym NRSie, jaki jest troche za duzy na mnie. Mam 175cm. Raczej krotsze trasy (<80km) niz dluzsze. Czy 16 cali (rozmiar S) nie bedzie przesada ?
DAMIAN24 Napisano 6 Marca 2009 Napisano 6 Marca 2009 S będzie dużą przesadą, a M(18) będzie w sam raz no chyba, że chcesz mieć rower dla dzieci. Najlepiej jak masz jakiś sklep w pobliżu to pójdź i się przymierz.
Schwefel Napisano 6 Marca 2009 Napisano 6 Marca 2009 16" to stanowczo za mało. Tu masz niższy przeskok niż w NRSie i pół cala mniejszą ramę, więc powinno być lepiej.
PaPi Napisano 7 Marca 2009 Autor Napisano 7 Marca 2009 16" to stanowczo za mało. Tu masz niższy przeskok niż w NRSie i pół cala mniejszą ramę, więc powinno być lepiej. Ale ta M-ka (czyli 18 cali) ma takiej samej dlugosci gorna rure co moj NRS - czyli 56cm. Na NRSie jezdzi mi sie srednio wygodnie - tj. po dluzszej trasie odczuwam bol szyi od zadzierania do gory glowy (kask z daszkiem). Niewiele dalo zalozenie mostka 80mm. S-ka ma 53 cm, liczac miedzy srodkami. Jesli 16 cali to rozmiar dla dzieci to po co stworzono XS ? :-)
Schwefel Napisano 7 Marca 2009 Napisano 7 Marca 2009 Niemożliwe, żeby NRS 18,5" miał tylko 56cm górną rurę. Długość górnej rury dla rozmiaru M to 58,9cm, dla rozmiaru S to 57,4cm. Dla porównania Trance X w rozmiarze M ma 58,5cm, w rozmiarze S 56cm, czyli jest znaczna różnica w rozmiarach S, gdzie eSka z NRSa byłaby idealna.
PaPi Napisano 7 Marca 2009 Autor Napisano 7 Marca 2009 Niemożliwe, żeby NRS 18,5" miał tylko 56cm górną rurę. Długość górnej rury dla rozmiaru M to 58,9cm, dla rozmiaru S to 57,4cm.Dla porównania Trance X w rozmiarze M ma 58,5cm, w rozmiarze S 56cm, czyli jest znaczna różnica w rozmiarach S, gdzie eSka z NRSa byłaby idealna. Ale tak jest. NRS stoi obok, mierzylem pomiedzy SRODKAMI rury podsiodlowej i sterowej - NRS M (18.5') ma 56cm. Mierzone po rurze. Gdy przyjac pomiar w poziomie wychodzie ~ 58.5cm. Trance X w rozmiarze M (18') ma mierzone tez po rurze i miedzy srodkami 56cm. W poziomie okolo 58cm. Wiec bardzo podobnie do NRSa. NRSa mierze w domu, Tranca X (w rozmiarze M) dzis mierzylem w sklepie. Zamowilem S-ke, ale w sklepie maja i M-ke i L-ke. We wtorek jak przyjda przymierze sie do roweru z zalozonymi pedalami i zadecyduje. Tyle tylko, ze przy pomocy sztycy i mostka mozna rower troche "wydluzyc" w druga strone ciezej. Pozdrawiam
Rulez Napisano 8 Marca 2009 Napisano 8 Marca 2009 Przy pomocy sztycy i mostka można rower wydłużyć, ale nie da sie zwiększyć rozstwu kół - a coz za tym idzie wyważenia roweru - a to dla geometrii jest bardzo istotne. Jak dla mnie 16" to jednak za mało przy 175 cm.
tysiu Napisano 8 Marca 2009 Napisano 8 Marca 2009 Felt Comuplsion niestety poza systemem zawieszenia srednio udany. W tescie Bb luzy na wahaczu już podczas testów. Znam drugą sztukę która również dość szybko złapała luz na wahaczu. Pojeździłem w 2008 nieco na Compulsion i nie powiedziałbym że zawieszenie jest nieudane. Wręcz przeciwnie moim zdaniem jak najbardziej jest godne polecenia. Co do luzów to dotyczyły one wersji ad 2007/2008 bo na 2009 rowery zostały zaprojektowane od nowa i mam nadzieję że ww problem został skutecznie wyeliminowany. Jeśli chodzi o Trance'a to jeździłem też na "X"-ie i zdziwiony byłem brakiem czułości zawieszenia bo nawet schody nie spowodowały jego większej reakcji Spytałem nawet sprzedawcę czy amo ( FOX Float ) nie jest przypadkiem uszkodzony.
Rulez Napisano 9 Marca 2009 Napisano 9 Marca 2009 Na NRSie jezdzi mi sie srednio wygodnie - tj. po dluzszej trasie odczuwam bol szyi od zadzierania do gory glowy (kask z daszkiem). Był bym zapomniał , może poprostu wystarczyło zastosować mostek z większyn wzniosem , a nie tylko go skracać
MarcinGoluch Napisano 10 Marca 2009 Napisano 10 Marca 2009 Tysiu co się zmieniło w Felcie 2009 bo z tego co widziałem w Harfie jest identyczny? Nie do końca się chyba zrozumieliśmy. Uważam, że jedyną dobrą rzeczą w Compulsion jest zawieszenie jako system, ale wykonanie akurat w tym modelu średnio. No i Redemption(starszy brat, również alu wahacz) niestety ale w moim zdaniem w jednym z najlepszych rowerowych magazynów Freeride wypadł najsłabiej ze stawki enduro (Cube Stereo, Scott Ransom, GT Sanction). Dla zainteresowanych http://freeride.bike-magazin.de/fmo/freeri...7&nodeid=15 link do testów. Pozdrawiam! Marcin
tysiu Napisano 10 Marca 2009 Napisano 10 Marca 2009 Tysiu co się zmieniło w Felcie 2009 bo z tego co widziałem w Harfie jest identyczny? Ramy na 2009 zostały zaprojektowane od nowa.
dejot Napisano 10 Marca 2009 Napisano 10 Marca 2009 Czy tylko felt i Giant wchodzą w grę? Hmmm 2009 nie sprawiają wrażenia bardzo zmienionych w stosunku do zeszłorocznych. Z mojej perspektywy wygląda to tak, że skok zawieszenia uzależnia - później często chce się więcej. Dlatego też byłbym za Feltem o ile nie łapałby tych luzów
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.