Skiba_TG Napisano 5 Marca 2009 Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Bar ends: (Rogi ) ? Smica ? 60g Bottle Cage: (Koszyk na bidon) - Specialized - 32g Brakes: (Hamulce) - Avid SD7 - 364g Brake Levers: (Klamki) ? Avid FR 5 - 154g Cables: (Pancerze i linki ) - Accent Superme / no name - 126g Cassette: (Kaseta) - Shimono XT CSM737 11/28 8speed - 256g Chain: (Lancuch) - Shimano XTR CN-7701- 262g Crankset: (Korby) - Shimano XT M760 z suportem ? 870g Derlr (Front): (Przerzutka przednia) - Shimano LX FD-M571 - 138g Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) ? Sram 7.0 - 266g Fork: (Widelec) ? Manitou Skareb Super Lockout - 1540g Frame: (Rama+miski sterow) ?Giant XTC 04 M - 1646g Grips: (Gripy) - no name + korki(pianki) - 26g Handlebar: (Kierownica) ? Ritchey Comp - 174g Headset: (Stery) ? Cane creek - 58g Pedals: (Pedaly) - Shimano PD M520 - 378g Seat: (Siodlo) - Selle Italia SLR TT - 144g Seatpost: (Sztyca) ? Ritchey WCS 31,6 - 254g Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) ? Accent Light - 22g Shifters: (manetki) - Sram 3,0 ? 136g Skewers: (Zaciski kol) ? Dartmoor Bolt-on - 70g Spacers: (Podkładki pod mostek) - KCNC - 18g Stem: (Mostek) - Smica 100mm - 102g Tire (Front): (Opona przednia) ? Schwalbe Nobby Nic 2,1 - 518g Tire (Rear): (Opona tylna) - Schwalbe Nobby Nic 2,1 - 530g Top Cap: (Top cap) ? no name + stalowa śruba - 14g Tubes: (Dętki) - Maxxis Flyweight ? 186g Wheel Front: (Kolo przednie) - 662g -Hub: (Piasta) ? Novatec A291 SB -Rim: (Obrecz) - Mavic XM517 -Spokes: (Szprychy) ? Sapim Laser -Nipples: (Nyple) ? Dartmoor Wheel Rear: (Kolo tylne) - 914g -Hub: (Piasta) ? Hugi Sport -Rim: (Obrecz) - Mavic X517 -Spokes: (Szprychy) ? DT Revo -Nipples: (Nyple) - no name Rim tape: (Opaska) ? Taśma izolacyjna ? 16g RAZEM: 9936g Na foto nie ma zacisku sztycy, ani koszyka na bidon, ale są wliczone w projekt. Więcej fotek w przyszłym tygodniu moze W rowerze zostaną jeszcze wymienione wcześniej lub później: kierownica, manetki oraz przerzutka tylna. Chciałbym również podziękować za pomoc w składaniu i doborze części Modemu. Dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 5 Marca 2009 Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Co się bujasz teraz nie Gość, co gość :] Pół kilo tracę, masakra.Nie wybaczę Ci wagi kół, mostka,kasety,łańcucha i przerzutki. Ale gratuluje dobrego wyboru, XTC to XTC a nie jakiś No Saint ^^ Oby służył Ci jak najdłużej, i oby noga podawała :] Powodzenia w sezonie !! @omen o ile sie nie myle, to on ma te stery co ja a moje 59g waga realna mam foto;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 5 Marca 2009 Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 bardzo mocno podejrzane są stery.. przeszły kurację odchudzającą ? po za tym to bardzo ładny bike ) w końcu masz normalny rower a nie jakiegoś crossa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 5 Marca 2009 Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Oj nie narażaj się Maniakowi Ciastkorz . Coś ciężkawe te Twoje zaciski kół. Moje 67g. Potrzebne Ci tyle podkładek pod mostek ? Jak zajedziesz Nooby Nicki to możesz jeszcze spokojnie zejśc z 200g na komplecie. Fajna ramka, podobał mi się zawsze ten niebieski kolor Gratuluje roweru ;D No to zaczyna się wyścig XtC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 5 Marca 2009 Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 A czemuż to podejrzane? Przecież to waga bez misek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skiba_TG Napisano 5 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 @Omen Stery sa takie jak byly, ale sa bez misek liczone jak napisal Schwefel No wreszcie mam.. po dlugich oczekiwaniach i za w miare mala kase @Wax Tyle podkladek tam znowu nie ma.. z dolu sa 2x 5mm a nad mostkiem 1x8mm, co do opon to wiem ale ze te kupilem okazyjnie na FR.org to nie marudze za bardzo na ta wage a zaciski kół takie trafily sie... Ciastkowi sie nie narazilem ja tylko on mi swoimi oponami A wyscig na calego teraz bedzie z tymi xtc... w ciagu miesiaca 3 powstal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 5 Marca 2009 Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Skiba, miałem na myśli to żeby Ciastkorz się nie narażał swoimi opiniami o NoSaincie Maniakowi A dwa, że raczej chodziło o wagę tych podkładek niż ilość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 5 Marca 2009 Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Wyszedł ładny, już Ci mówiłem. Ale mój będzie lżejszy No i forma coś jeszcze nie jest adekwatna do sprzętu. Dzisiaj dałeś troszkę ciałka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 5 Marca 2009 Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Nie chcę mi sie czytać,co to,ale wierze,ze GIT. Ale powiem tylko tak... o parę lat za późno. Ave Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 5 Marca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 A ja dodam do postu dayus "Stara miłość nie rdzewieje" Mimo wieku to ta rama w dalszym ciągu na ładne malowanie. Gdyby zestawić w niej jakoś mądry dobór kolorów to wyszedł by naprawdę ciekawy rower. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 6 Marca 2009 Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 No i forma coś jeszcze nie jest adekwatna do sprzętu. Dzisiaj dałeś troszkę ciałka Lepiej żeby on ograniczał sprzęt niż na odwrót to była moja myśl przewodnia przy składaniu xtc. Sprzęt dobry, a cieńki jestem :]. @Wax Akurat No Saint Maniaka mi się podoba, tylko ten Angel którego chciał Skiba był jakiś nijaki, stąd sądze, że dokonał bardzo dobrego wyboru kupując XTC. I dobrze że takiego, a nie 2008. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 6 Marca 2009 Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Ok ok Tudzież XtC z 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skiba_TG Napisano 6 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 @Mody- forma wiem ze jest do poprawienia ale czego sie spodziewac po 5 miesiacach bez jezdzenia Twoj moze byc lzejszy ale bede walczyc zeby moj byl jeszcze lzejszy @dayus- A ja powiem tak... Lepiej pózno niz wcale @Pixon- Jesli amsz jakies propozycje to chetnie wyslucham, moze z czegos sie skorzysta @Ciastkorz- Jestem tego samego zdania co Ty, zeby ja ograniczalem sprzet niz on mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 6 Marca 2009 Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Więc walcz, ale potem spróbuj mnie dogonić pedałując Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pr0 Napisano 6 Marca 2009 Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Fajny rower. Czemu akurat rama XTC? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skiba_TG Napisano 6 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Mody bede o to sie nie martw @pr0 - rama XTC, polowalem na nia bardzo dlugo i od zawsze mi sie podobal ten kolor, geo i ogolnie caloksztalt ramy, a ze ostatnio trafila mi sie okazja jej dostania to kupilem odrazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 6 Marca 2009 Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Mody bede o to sie nie martw Jeszcze nigdy się nie martwiłem akurat o to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skiba_TG Napisano 6 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Moze kiedys wkoncu bedziesz musial? ale szybko to nie nastapi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skiba_TG Napisano 20 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Mala aktualizacja Wymienione zostaly srubki z klamek i topcapa oraz zamienione srubki w ramie z srebrnych na niebieskie. Zmienie ulegly tez chwyty na rzecz owijki(2 warstwy). Bar ends: (Rogi ) - Smica - 60g Bottle Cage: (Koszyk na bidon) - Specialized - 32g Brakes: (Hamulce) - Avid SD7 - 364g Brake Levers: (Klamki) - Avid FR 5 - 148g Cables: (Pancerze i linki ) - Accent Superme / no name - 126g Cassette: (Kaseta) - Shimono XT CSM737 11/28 8speed - 256g Chain: (Lancuch) - Shimano XTR CN-7701- 262g Crankset: (Korby) - Shimano XT M760 z suportem - 870g Derlr (Front): (Przerzutka przednia) - Shimano LX FD-M571 - 138g Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) - Sram 7.0 - 266g Fork: (Widelec) - Manitou Skareb Super Lockout - 1540g Frame: (Rama+miski sterow+4alu bolt) - Giant XTC 04 M - 1646g Grips: (Gripy) - owijka + korki - 26g Handlebar: (Kierownica) - Ritchey Comp - 174g Headset: (Stery) - Cane creek - 58g Pedals: (Pedaly) - Shimano PD M520 - 378g Seat: (Siodlo) - Selle Italia SLR TT - 144g Seatpost: (Sztyca) - Ritchey WCS 31,6 - 254g Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) - Accent Light - 22g Shifters: (manetki) - Sram 3,0 - 136g Skewers: (Zaciski kol) - Dartmoor Bolt-on - 70g Spacers: (Podkładki pod mostek) - KCNC - 18g Stem: (Mostek) - Smica 100mm - 102g Tire (Front): (Opona przednia) - Schwalbe Nobby Nic 2,1 - 518g Tire (Rear): (Opona tylna) - Schwalbe Nobby Nic 2,1 - 530g Top Cap: (Top cap) - no name + Alu bolt - 10g Tubes: (Dętki) - Maxxis Flyweight - 186g Wheel Front: (Kolo przednie) - 662g -Hub: (Piasta) - Novatec A291 SB -Rim: (Obrecz) - Mavic XM517 -Spokes: (Szprychy) - Sapim Laser -Nipples: (Nyple) - Dartmoor Wheel Rear: (Kolo tylne) - 914g -Hub: (Piasta) - Hugi Sport -Rim: (Obrecz) - Mavic X517 -Spokes: (Szprychy) - DT Revo -Nipples: (Nyple) - no name Rim tape: (Opaska) - Taśma izolacyjna - 16g RAZEM: 9926g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 20 Marca 2009 Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Alu śrubki, ajjj. Korki możesz usunąć, parę gram do przodu. Poza tym, to generalnie nie ma co zmieniać, równy sprzęt i wymiana według mnie to tylko wtedy jak się coś zużyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 20 Marca 2009 Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Jak dla mnie korki, to dobra rzecz. Ważą tylko 4g, a bezpieczeństwo większe i jak dla mnie lepszy wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skiba_TG Napisano 21 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Korkow nie wywale, bo lepiej wyglada kiera i bezpieczenstwo wieksze jest, a dla 4g to nie dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skiba_TG Napisano 26 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 No i w rowerku nastapilo kilka zmian na tyl do napedu powedrowalo X-9 a do przodu kierownica tioga oraz lekko oskubalem kapsel sterow Bar ends: (Rogi ) – Smica – 60g Bottle Cage: (Koszyk na bidon) - Specialized - 32g Brakes: (Hamulce) - Avid SD7 - 364g Brake Levers: (Klamki) – Avid FR 5 +alu bolt - 151g Cables: (Pancerze i linki ) - Accent Superme / no name - 126g Cassette: (Kaseta) - Shimono XT CSM737 11/28 8speed - 256g Chain: (Lancuch) - Shimano XTR CN-7701- 262g Crankset: (Korby) - Shimano XT M760 z suportem – 870g Derlr (Front): (Przerzutka przednia) - Shimano LX FD-M571 - 138g Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) – Sram X-9 - 224g Fork: (Widelec) – Manitou Skareb Super Lockout - 1540g Frame: (Rama+miski sterow) –Giant XTC 04 - 1646g Grips: (Gripy) - owijka + korki - 26g Handlebar: (Kierownica) – Tioga Taskforce XC - 131g Headset: (Stery) – Cane creek - 58g Pedals: (Pedaly) - Shimano PD M520 - 378g Seat: (Siodlo) - Selle Italia SLR TT - 144g Seatpost: (Sztyca) – Ritchey WCS 31,6 - 254g Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) – Accent Light - 22g Shifters: (manetki) - Sram 3,0 – 136g Skewers: (Zaciski kol) – Dartmoor Bolt-on - 66g Spacers: (Podkładki pod mostek) - KCNC - 18g Stem: (Mostek) - Smica 100mm - 102g Tire (Front): (Opona przednia) – Schwalbe Nobby Nic 2,1 - 518g Tire (Rear): (Opona tylna) - Schwalbe Nobby Nic 2,1 - 530g Top Cap: (Top cap) – no name + alu bolt 6g Tubes: (Dętki) - Maxxis Flyweight – 186g Wheel Front: (Kolo przednie) - 662g -Hub: (Piasta) – Novatec A291 SB -Rim: (Obrecz) - Mavic XM517 -Spokes: (Szprychy) – Sapim Laser -Nipples: (Nyple) – Dartmoor Wheel Rear: (Kolo tylne) - 914g -Hub: (Piasta) – Hugi Sport -Rim: (Obrecz) - Mavic X517 -Spokes: (Szprychy) – DT Revo -Nipples: (Nyple) - no name Rim tape: (Opaska) – Taśma izolacyjna – 16g RAZEM: 9836g Kilka fotek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 26 Maja 2009 Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 O taaak... Rower w pełną pytkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 26 Maja 2009 Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Jak się sprawuje te słoneczko z przodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi