Mod Team Lookas 46 Napisano 14 Sierpnia 2005 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 apropo sztycy moglaby byc rowniez taka http://www.cinelli.it/eng/bici/reggisella/...onio/index.html :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 14 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Rower moich marzeń to sprzęt na rami KTMa Speedmachine osprzęcie SRAM X-0 i oczywiście dobry bomber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gremlin4 Napisano 15 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 Moj rower marzen :-D http://www.go-ride.com/prod_frames_karpiel.html :wink: to do jazdy po bulki a na wypady za miasto http://www.cannondale.com/bikes/05/cusa/mo...model-5VP4.html Troche kasy by poszlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apLe Napisano 15 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 Jeździłeś może na Scalpelu? Planuje zakup roweru i Scalpelem jestem zainteresowany, ale byłby to mój 1 full i nie wiem czy dam się przekonać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gremlin4 Napisano 15 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 Jezdzic nie jezdzilem, ale widzialem co to potrafi, no i klasa sprzetu mowi sama za siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apLe Napisano 15 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 A co to potrafi? Nie no tak serio to ten rower otrzymał wiele nagród i wiele razy wygrywano na nim wyścigi długodystansowe... Widziałeś ten rower na żywo? Ja planuję wybrać się do Crazy Cranka do Zakopca i zobaczyć czy nie mają tam jakiegokolwiek Scalpela do sprawdzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gremlin4 Napisano 15 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 Na zywo jeszcze nie, ale mialem okazje widziec pare filmow z owym bohaterem w roli glownej. Wogole podoba mi sie "styl" jaki reprezentuje ...... oj co tu pisac poprostu rower moich marzen :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apLe Napisano 15 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 No ja już bardzo dużo czytam na temat Scalpeli, zawieszenia EPO etc. i są dwa rodzaje opinii: bardzo pochlebne i bardzo krytyczne. Nie wiem czym to jest spowodowane, że jedni są zachwyceni, a jedni krytykują Scalpela ostro... Może jednak zostanę przy sztywniaku? eFki na Leftym też są ładne :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gremlin4 Napisano 15 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 Powiem ci tak, moj znajomy, zapalony motocyklista smial sie swojego czasu z takich nie typowych rozwiazan jak jednoramienny wahacz w motocyklach BMW a teraz mowi, ze te motocykle maja klase; moze to samo kieruje ludzmi, ktorzy nie znajac "tematu" wydaja krytyczne opinie. A pozatym pozostaje kwestia gustu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apLe Napisano 15 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 Nie wiem na ile prawdy jest w opiniach ludzi z mtbr.com <nie chcę reklamować, tylko przytaczam >, ale sądzę, że troche prawdy w tym musi być. Jeden krzyczy ŚWIETNY, a drugi kicha... Z fulli bardziej już chwalony jest Genis Scotta na którego też jest moja uwaga zwrócona. Swoją drogą bedzie to niekończący się spór czy kupić ht czy fs do ścigania się w maratonach. Fulle mają niepodważalne zalety wobec ht, ale są cięższe <o ile rower ważący w okolocach 10,5-11kg można uznać ciężkim, tymbardziej fulla. Teraz mam ht ważącego 13,3kg... :/> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gremlin4 Napisano 15 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 Tu temat jest ciezki, mozliwe ze gdybym kupil tego Scalpela i pojedzil na nim jakis czas tez bym powiedzial, ze cos mi nie pasuje. Dlatego zalecalbym przy kupnie dopasowac rower do siebie a nie siebie do roweru. A w tym poscie piszemy tylko o rowerach naszych marzen, wiec tak naprawde absolutnie nie mam pojecia jak ten rower sie sprawuje itp. itd. Mi sie podoba i juz . Pisze to dlatego, ze naprawde nie pomoge ci w wyborze roweru bo nic o nim nie wiem, a informacje na temat Scalpela, ktore mogbym ja i Ty dostac od entych osob moga byc niepewne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apLe Napisano 15 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 Spoko rozumiem Ja już mam taki upierdliwy charakterek, że lubie się dopytywać o wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gremlin4 Napisano 15 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 Hehe spoko ja sie nie gniewam :grin: Chodzi mi po glowie od dluzszego czasu taki pomysl http://www.cyclex.co.uk/index.php/product/.../SCH526-cx.html Wspolne wypady z mila pania tez mi sie marza :-P tylko kiedy znajde ta mila pania :?: Moze skorzystam z kopalni wiedzy na ten temat, mianowicie postu http://xc-zone.jgc.pl/forum/viewtopic.php?t=540 :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nygas Napisano 17 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Merida Carbon Team wystarczy... no moze z innym amorem niz fabryczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamos05 Napisano 17 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Giant NRS Composite T-Mobile ale to tylko sfera marzeń bo cena wyklucza zakup (chyba że wygram w Totka ) - 24999 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkapszewicz Napisano 18 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 HeHe:!: Moim wymażony "bajkiem" jest Rocky Mountain RMX R3. Przyzwoity rowerek za przyzwoitą cenę (ok. 5800 Euro) :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczor (Lubin) Napisano 18 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Ja jeden wymarzony rowerek już mam Drugim wymarzonym jest szosówka Ridley Damocles, bardzo mi sie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 19 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Rower marzeń powoli ja już sam produkuję. na razie ma być to mocny sztywniak do różnych szaleństw. Napiszę co nieco: Rama: Marin Rocky Ridge -> AtomLab TrialPimp Amortyzator: Sr Suntour Duro D tunning -> Pike Race U-Turn, ablo coś innego z regulowanym skokiem i płynną pracą Obręcze: AtomLab TrialPimp Piasty: AtomLab General Issue Szprychy: DT Swiss Champion Black (szkoda że Alpine III robić nie mają zamiaru w czarnym kolorku :sad: ) Dętki: Nokian DH 26" Opony: Nokian Dual 2,6" 950gram (może jeszcze jakieś ciekawe wyjdą :roll: ) Stery: Cane Creek S1 -> Race Face Diabolous Kierownica: AtomLab General Issue 42/55mm (zobaczy się jaka jeszcze długość ma być, raczej ta druga) Kierownica: AtomLab General Issue Street -> AtomLab TrialKing Siodło: AtomLab TrialKing Sztyca: Jaka bądź praktycznie, pod 30.0mm -> AtomLab General Issue Pedały: AtomLab TrialKing Korba & suport: StrongLight Succes D(32T/22T)/S(38T) + Kinex Compact -> Race Face NorthShore/Diabolous(38T) Hamulce: Avid Bearning Ball 5 -> Avid Juicy 5/7 PT: Sram 9.0 2002 (i tak się będą co jakiś czas urywały) Manetki: Sram 9.0 9 biegów 2002 (może kiedyś Triggery, się zobaczy) Kaseta: Sram 7.0 11-34 -> PG 990(a weź zużyj i Sram'a człowieku :wink: ) Łańcuch: Sram PC-59 Napinacz: PM Socho Chwyty: Może ODI, możę LizardSkins, ważne aby dało się przyciąć 5cm pod gripshift'a. Inne Detale, typu podkładki dystansowe, czy pancerze: Jakieś fajne :idea: Te rzeczy przed strzałką, to może będzie się dało jescze w ciągu roku zrobić z dobrym wiatrem, a te po strzałce, to po 18'tce "możej". Ale jescze nie wiadomo co się człowiekowi zamarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huhu Napisano 19 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Roewr marzeń - ciężko powiedzieć, ale kiedyś diablo podobał mi się GT Karakoram. Nie wiem czy jest jeszcze produkowany , ale ten rower to już legenda. Tu stary test z BB http://www.rower.com/testy-gt-karakoram-1997.asp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 19 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Huhu - to już biały kruk, niestety :sad: . Ale fakt - wypaśny był :roll: ... ta ramka :-D ... Pozdrówko sentymentalne :-) ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omega Napisano 19 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Póki co myślę o KONIE DAWG - przynajmniej jest w zasięgu..., ale są w nim również niektóre Speziale - np FSR XC: http://www.specialized.com/bc/SBCBkModel.j...jsp?sid=05FSRxc - fajooowy :grin: obecnie w SKI Team poniżej 5tys... - a jakbym szalał to pewnie KONA Stinky Supreme!! grrryyyy!!! :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huhu Napisano 19 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 ... ta ramka :-D ...Pozdrówko sentymentalne :-) ... Właśnie ta ramka - piękna robiąca wrażenie leciutkiej, jakby jej prawie nie było. Ehhh... . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 19 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Reynolds 853 - jeden z najlepszych stalowych stopów rowerowych :-D ... Pozdrówko ze smakiem :-) :-) ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mahu Napisano 23 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 A skoro o Specialized mowa, to troche prototypów http://www.mountainbiketales.com/Verdra3.htm Mnie się Viper najbardziej podoba , jakbym czymś takim na ulice wyjechał :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: PS. Gdzie tu jest amortyzacja :| same sztywniaki?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 23 Sierpnia 2005 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Ostatnio moja uwage zwrucił ten rowerek i nawet cena nie jest znowu taka kosmiczna :wink: :twisted: Tu widnieje jego specyfikacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.