Skocz do zawartości

[marzenia] Rower waszych marzeń ... !!!!!!!

Gość Tymoteusz

Rekomendowane odpowiedzi

A co to potrafi? :P Nie no tak serio to ten rower otrzymał wiele nagród i wiele razy wygrywano na nim wyścigi długodystansowe... Widziałeś ten rower na żywo? Ja planuję wybrać się do Crazy Cranka do Zakopca i zobaczyć czy nie mają tam jakiegokolwiek Scalpela do sprawdzenia :D

No ja już bardzo dużo czytam na temat Scalpeli, zawieszenia EPO etc. i są dwa rodzaje opinii: bardzo pochlebne i bardzo krytyczne. Nie wiem czym to jest spowodowane, że jedni są zachwyceni, a jedni krytykują Scalpela ostro... Może jednak zostanę przy sztywniaku? eFki na Leftym też są ładne :]

Powiem ci tak, moj znajomy, zapalony motocyklista smial sie swojego czasu z takich nie typowych rozwiazan jak jednoramienny wahacz w motocyklach BMW a teraz mowi, ze te motocykle maja klase; moze to samo kieruje ludzmi, ktorzy nie znajac "tematu" wydaja krytyczne opinie. A pozatym pozostaje kwestia gustu.

Nie wiem na ile prawdy jest w opiniach ludzi z mtbr.com <nie chcę reklamować, tylko przytaczam :P>, ale sądzę, że troche prawdy w tym musi być. Jeden krzyczy ŚWIETNY, a drugi kicha... Z fulli bardziej już chwalony jest Genis Scotta na którego też jest moja uwaga zwrócona. Swoją drogą bedzie to niekończący się spór czy kupić ht czy fs do ścigania się w maratonach. Fulle mają niepodważalne zalety wobec ht, ale są cięższe <o ile rower ważący w okolocach 10,5-11kg można uznać ciężkim, tymbardziej fulla. Teraz mam ht ważącego 13,3kg... :/>

Tu temat jest ciezki, mozliwe ze gdybym kupil tego Scalpela i pojedzil na nim jakis czas tez bym powiedzial, ze cos mi nie pasuje. Dlatego zalecalbym przy kupnie dopasowac rower do siebie a nie siebie do roweru. A w tym poscie piszemy tylko o rowerach naszych marzen, wiec tak naprawde absolutnie nie mam pojecia jak ten rower sie sprawuje itp. itd. Mi sie podoba i juz :P . Pisze to dlatego, ze naprawde nie pomoge ci w wyborze roweru bo nic o nim nie wiem, a informacje na temat Scalpela, ktore mogbym ja i Ty dostac od entych osob moga byc niepewne.

Hehe spoko ja sie nie gniewam :grin: Chodzi mi po glowie od dluzszego czasu taki pomysl

http://www.cyclex.co.uk/index.php/product/.../SCH526-cx.html

Wspolne wypady z mila pania tez mi sie marza :-P tylko kiedy znajde ta mila pania :?: Moze skorzystam z kopalni wiedzy na ten temat, mianowicie postu http://xc-zone.jgc.pl/forum/viewtopic.php?t=540 :wink:

Rower marzeń powoli ja już sam produkuję. na razie ma być to mocny sztywniak do różnych szaleństw. Napiszę co nieco:

Rama: Marin Rocky Ridge -> AtomLab TrialPimp

Amortyzator: Sr Suntour Duro D tunning -> Pike Race U-Turn, ablo coś innego z regulowanym skokiem i płynną pracą

Obręcze: AtomLab TrialPimp

Piasty: AtomLab General Issue

Szprychy: DT Swiss Champion Black (szkoda że Alpine III robić nie mają zamiaru w czarnym kolorku :sad: )

Dętki: Nokian DH 26"

Opony: Nokian Dual 2,6" 950gram (może jeszcze jakieś ciekawe wyjdą :roll: )

Stery: Cane Creek S1 -> Race Face Diabolous

Kierownica: AtomLab General Issue 42/55mm (zobaczy się jaka jeszcze długość ma być, raczej ta druga)

Kierownica: AtomLab General Issue Street -> AtomLab TrialKing

Siodło: AtomLab TrialKing

Sztyca: Jaka bądź praktycznie, pod 30.0mm -> AtomLab General Issue

Pedały: AtomLab TrialKing

Korba & suport: StrongLight Succes D(32T/22T)/S(38T) + Kinex Compact -> Race Face NorthShore/Diabolous(38T)

Hamulce: Avid Bearning Ball 5 -> Avid Juicy 5/7

PT: Sram 9.0 2002 (i tak się będą co jakiś czas urywały)

Manetki: Sram 9.0 9 biegów 2002 (może kiedyś Triggery, się zobaczy)

Kaseta: Sram 7.0 11-34 -> PG 990(a weź zużyj i Sram'a człowieku :wink: )

Łańcuch: Sram PC-59

Napinacz: PM Socho

Chwyty: Może ODI, możę LizardSkins, ważne aby dało się przyciąć 5cm pod gripshift'a.

Inne Detale, typu podkładki dystansowe, czy pancerze: Jakieś fajne :P

:idea: Te rzeczy przed strzałką, to może będzie się dało jescze w ciągu roku zrobić z dobrym wiatrem, a te po strzałce, to po 18'tce "możej". Ale jescze nie wiadomo co się człowiekowi zamarzy :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...