Skocz do zawartości

[marzenia] Rower waszych marzeń ... !!!!!!!

Gość Tymoteusz

Rekomendowane odpowiedzi

A dla kolegi, co się pytał o obciązenia - prosto - 1 kg masy to około 10 N (dokładnie 9,8065cośtam N). Przykładasz siłę 10 N na ramieniu 1 m i masz moment działający na ramię równy 10Nm. Czyli dl akorby 175mm ->0,175x750N = 131Nm. Obliczeni auproszczone i ABSOLUTNIE NIE oddające całości sprawy.

Wielki thx za wyjaśnienie. Teraz wszystko robi się proste. Według moich obliczeń "robie" 127.5Nm (0,170x750N).

moze to nie byl moj rower marzen ale dzis jak wracalem to kolo mnie na swiatlach zatrzymalo sie autko z 2 rowerumi na dachu(siedzialem w autobusie) i mowei wam jaki sliczny jeden byl nowiutka chyba zjazdoweczka tak cudownie kontrastowaly ze soba pieknie lsniace w sloncu kolorki lakieru i 2cm warstwa blota w moim ulubionym kolorze na dolnej rorrze itp.Rowerek na czarnej ramce Azonic elimionator do tergo manitou dorado dh korby race face w cholere komponentow azonica w tym piekniutki mostek shorty kolka na sunach singlewideach i grubiutkie tiogi no cudo poprostu,oprocz tego stal tez na bagazniku rownie ladny santacruz V10 w srodku na tylnych siedzeniach mnostwo ochraniaczy i integrale a autko to poczciwy opel corsa co najlepsze ktory swoje lata switnosci mial juz za soba...ach

• 3 tygodnie później...

Powiem krótko - kiedyś Cannondale z Lefty'm, potem Specialized, Santa Cruz, Intense (5.5) ale od pewnego czasu wiem, że trafiłem na rower który spełniłby moje wszystkie oczekiwania - Ellsworth Moment - mieszanka XC/enduro i lekkiego freeride'u ;-)

geometria - ideał, PODOBNO super transmisja przy podjazdach, nie do zakatowania rama, rama anodyzowana, robiona ręcznie a jazda = orgazm na kołach itd itp. ... właściwie to modele ID i Truth też wchodzą w grę ( www.ellsworthbikes.com i komentarze na www.mtbr.com ) Nic nie poradzę - lubie rowery z Jameryki :grin:

EM3.jpg

Bez komentarza

Bez komentarza2

Bez komentarza3

• 1 miesiąc temu...
Krótko i na temat: Santa Cruz Heckler ;)

Jeździłem na nim trochę, kumpel ma ;) Wersja z Fox'em z przodu - amortyzacja (i cała reszta też..) działa rewelacyjnie ;) A jaki tani :lol:

Jak bym miał teraz wybrać jakiś cały, nowy rower, to na 100% byłoby to Colnago :-D Zaiste są :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...