Skocz do zawartości

[rower] do lasu , jaki ?

Michallos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jaki typ roweru będzie najlepsze do warszawskich ( dokładnie okolice tarchomina ) lasów oraz ubitych dróg. Wbrew pozorów lasów jest tam sporo :thumbsup:

Warunku są różne, ale znając mnie będę wybierał trudne trasy lecz żadnych skał i gór tam nie ma.

Czy warto brać fula czy może jakiś lekki karbonowy rower tylko z przednim amorem ? Jakieś propozycje rowerów ?

Rower miał by się zmieścić w granicach 6 tys zł.

Pozdrawiam

auć. Tam jest tak płasko i ciasno(czytaj niewiele miejsca do jeżdżenia) że każdy rower będzie dobry.

Nie wiem czy chcesz startować w maratonach/wyścigach XC.

najbliższy sensowny teren do jazdy to KPN, lasy wokół zalewu zegrzyńskiego itp.

Sztywniak z widelcem w zupełności wystarczy... jeśli nie zamierzasz startować w maratonach to śmiem twierdzić że taki sztywniak za 2-3tys zl będzie równie sprawny jak taki za 6tys. ciężko jest wykorzystać potencjał dobrego(czyt drogiego) roweru przy jeździe rekreacyjnej -tudzież nizinnej.

Ale mają błędy na tej stronie Meridy... - Manetki: SRAM XT RAPIDFIRE :thumbsup:

Fajna ta Meridka, ale ino za 6000zł korba trochę odstaje...

Wydaje mi się że bez sensu jest wydawanie 6 koła na rower, by jeździć tam gdzie zamierzasz. Co innego jeśli masz zamiar bywać w górach, jeździć na maratony itd.

Przemyśl czy aż taki sprzęt jest Ci potrzebny.

michallos ty chyba już prawie pół roku rower kupujesz? doradzcie jakiego crossa ,pózniej gorala ,teraz znowu coś o lesie.Nie chce Cie obrazić ale strasznie z Ciebie niezdecydowany kupiec. Pewnie już kilka sklepów odwiedziłeś :-)

Jakieś propozycje ? Jeśli nie wykorzystam takiego roweru to rzeczywiście nie ma sensu takiego kupować.

po lekturze postów stwierdzam że decyzji "zdecydowałem się" było już kilka - realizacji nie. skoro wraca się na forum stale z jednym tematem to wypadałoby chociaź powiedzieć jaki jest powód zmiany wcześniejszej decyzji. chyba że to pytanie dla pytania.

raz trekking/cross i jazda po utwardzonych nawierzchniach za 4-5 tysięcy i to max a teraz góral za 6 do lasu.

może lepiej podzielić tą sumę przez dwa i trzymać się realiów?

Co do crossa do jestem zdecydowany jakiego bym wybrał, ale cały czas zastanawiam się czy nie warto kupić jednak MTB ze względu na to, że polubiłem sporty ekstremalne i pewnie będę pchał się w najgorsze lasy w warszawie :)

Chyba jednak postawie na MTB właśnie z tego względu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...