Michallos Napisano 4 Marca 2009 Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Witam, Jaki typ roweru będzie najlepsze do warszawskich ( dokładnie okolice tarchomina ) lasów oraz ubitych dróg. Wbrew pozorów lasów jest tam sporo Warunku są różne, ale znając mnie będę wybierał trudne trasy lecz żadnych skał i gór tam nie ma. Czy warto brać fula czy może jakiś lekki karbonowy rower tylko z przednim amorem ? Jakieś propozycje rowerów ? Rower miał by się zmieścić w granicach 6 tys zł. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 4 Marca 2009 Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 auć. Tam jest tak płasko i ciasno(czytaj niewiele miejsca do jeżdżenia) że każdy rower będzie dobry. Nie wiem czy chcesz startować w maratonach/wyścigach XC. najbliższy sensowny teren do jazdy to KPN, lasy wokół zalewu zegrzyńskiego itp. Sztywniak z widelcem w zupełności wystarczy... jeśli nie zamierzasz startować w maratonach to śmiem twierdzić że taki sztywniak za 2-3tys zl będzie równie sprawny jak taki za 6tys. ciężko jest wykorzystać potencjał dobrego(czyt drogiego) roweru przy jeździe rekreacyjnej -tudzież nizinnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIANTuser Napisano 4 Marca 2009 Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Za 6000zł jest fajna merida http://www.rowerymerida.com.pl/rowery2.php...r=68&id=456 . Sama rama kosztuje 4000zł, a tu masz cały rowerek za 6k i to z dość dobrym amorem, osprzętem itp. A co do roweru to b.dobrze się prezentuje, wiem bo w zaprzyjaźnionym rowerowym mają taką i widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 4 Marca 2009 Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Ale mają błędy na tej stronie Meridy... - Manetki: SRAM XT RAPIDFIRE Fajna ta Meridka, ale ino za 6000zł korba trochę odstaje... Wydaje mi się że bez sensu jest wydawanie 6 koła na rower, by jeździć tam gdzie zamierzasz. Co innego jeśli masz zamiar bywać w górach, jeździć na maratony itd. Przemyśl czy aż taki sprzęt jest Ci potrzebny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 4 Marca 2009 Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 żadna rewelacja za 6tys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 4 Marca 2009 Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Pewnie że żadna, ale pierońsko drogie Meridy potrafią być brzydkie jak noc, ta w miarę wygląda. Jednak rozglądnął bym się za czymś innym i chyba nie za taką kasę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIANTuser Napisano 4 Marca 2009 Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Poszukaj na allegro, są czasami fajne okazje. Ew. Ebay/zagranica ale złoty jest słaby i się nie opłaca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michallos Napisano 4 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Jakieś propozycje ? Jeśli nie wykorzystam takiego roweru to rzeczywiście nie ma sensu takiego kupować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dred123 Napisano 4 Marca 2009 Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 michallos ty chyba już prawie pół roku rower kupujesz? doradzcie jakiego crossa ,pózniej gorala ,teraz znowu coś o lesie.Nie chce Cie obrazić ale strasznie z Ciebie niezdecydowany kupiec. Pewnie już kilka sklepów odwiedziłeś :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 4 Marca 2009 Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Jakieś propozycje ? Jeśli nie wykorzystam takiego roweru to rzeczywiście nie ma sensu takiego kupować. po lekturze postów stwierdzam że decyzji "zdecydowałem się" było już kilka - realizacji nie. skoro wraca się na forum stale z jednym tematem to wypadałoby chociaź powiedzieć jaki jest powód zmiany wcześniejszej decyzji. chyba że to pytanie dla pytania. raz trekking/cross i jazda po utwardzonych nawierzchniach za 4-5 tysięcy i to max a teraz góral za 6 do lasu. może lepiej podzielić tą sumę przez dwa i trzymać się realiów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michallos Napisano 5 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Co do crossa do jestem zdecydowany jakiego bym wybrał, ale cały czas zastanawiam się czy nie warto kupić jednak MTB ze względu na to, że polubiłem sporty ekstremalne i pewnie będę pchał się w najgorsze lasy w warszawie Chyba jednak postawie na MTB właśnie z tego względu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dred123 Napisano 5 Marca 2009 Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 OK. wiec prosze bardzo oto super maszynka za ok. 5000 zł przecena ok. 4000 zł; http://www.roweromania.pl/index.php?page=s...t&Itemid=37 jesli chcesz fulla ,to moze taki Trek?: http://www.roweromania.pl/index.php?page=s...rt&Itemid=3 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 5 Marca 2009 Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Jeżeli zadajesz takie pytania, to pewnie pojęcia o rowerach dużego nie masz Normalni rowerzyści rekreacyjni jeżdżący raz na miesiąc takich sum na rower nie przeznaczają i Ty chyba też powinieneś zmniejszyć budżet o połowę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 5 Marca 2009 Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 http://www.allegro.pl/item568048930_cannon...xt_xtr_fox.html mia.lem go brać w grudniu za 3300 ponegocjuj super sprzęt za tę cenę. Najwyżej serwis amorków i zmiana oleju za 200zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.