softnet Napisano 3 Marca 2009 Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Witam, mam do wyboru 2 rowery crossowe: Kellys Axis RED 08 za 1200zł http://www.allegro.pl/item568442951_nowy_k...per_okazja.html lub Kellys Saphix green 08 za 950zł http://www.rower.com.pl/index.php?main_pag...roducts_id=9690 Zbyt wiele się nie różnią i nie wiem czy doplacać do Axisa. Natomias oferta Saphixa jest bardzo atrakcyjna. Proszę o pomoc Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Frisby Napisano 3 Marca 2009 Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Rowery różnią się tylko osprzętem.. Jeśli oba ci odpowiadają, to bierz Saphixa. Dość sporo tańszy, więc zaoszczędzisz i w miarę możliwości oraz chęci będziesz mógł pozmieniać poszczególne podzespoły. Chyba, że nie masz jakichś szczególnych wymagań i będzie to "rower niedzielny" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
softnet Napisano 3 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Dzięki za odpowiedź, będę nim codziennie zasuwał do szkoły (ok 10km w jedną stronę). A amorki różnią się czymś oprócz blokady skoku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
franek_dziupla Napisano 3 Marca 2009 Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Ja miałem Saphixa 08' i na Twoim miejscu brałbym Axisa, bo ma jak wyżej blokadę skoku i przerzutkę Alivio... A Alivio wydaje mi się lepsza niż Acera. Te wielkie kółka nic naprawdę nie dają. A tak szczerze, to zrobiłem na Saphixie 4500km. I nic go nie ruszyło. Tylko z doświadczenia mówię, że blokada skoku to majątek... Aha.. I rogi.. Też Pozdrowienia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
softnet Napisano 3 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 To jak go nic nie ruszyło, to dlaczego proponujesz coś innego:) Słyszałem, że blokada skoku to rzecz rzadko wykorzystywana... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Frisby Napisano 4 Marca 2009 Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Rzadko, ale jednak To zależy tylko od ciebie.. Jak ci "dodatki" niepotrzebne, to bierz tańszy rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
softnet Napisano 4 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Teraz mam problem, dostępne są 3 sztuki 21" , nie ma 19". Mam 185cm wzrostu, noga 87-88cm, do sklepu z tym rowerkiem mam ponad 20km i nie wiem czy mam w ogóle po co tam jechać... Warto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bagno Napisano 4 Marca 2009 Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Na crossa powinno "styknąć" ale lepiej się przymierzyć jeszcze. Ja przy 184cm wzrostu wymieniałem swoją ramę mtb 21,5 bo była za duża na 19,5. No ale w crossach powinno być ok, w końcu po ciężkim terenie nie będziesz śmigał za bardzo.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Frisby Napisano 4 Marca 2009 Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Jak masz możliwość, to podjedź. 20km to nie tak dużo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
softnet Napisano 4 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Dzięki wszystkim za wypowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.