Skocz do zawartości

[rower] Kellys Axis czy Saphix

softnet

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Frisby
Napisano

Rowery różnią się tylko osprzętem.. Jeśli oba ci odpowiadają, to bierz Saphixa. Dość sporo tańszy, więc zaoszczędzisz i w miarę możliwości oraz chęci będziesz mógł pozmieniać poszczególne podzespoły. Chyba, że nie masz jakichś szczególnych wymagań i będzie to "rower niedzielny" :)

Napisano

Dzięki za odpowiedź, będę nim codziennie zasuwał do szkoły (ok 10km w jedną stronę). A amorki różnią się czymś oprócz blokady skoku?

Napisano

Ja miałem Saphixa 08' i na Twoim miejscu brałbym Axisa, bo ma jak wyżej blokadę skoku i przerzutkę Alivio... A Alivio wydaje mi się lepsza niż Acera. Te wielkie kółka nic naprawdę nie dają.

A tak szczerze, to zrobiłem na Saphixie 4500km. I nic go nie ruszyło. Tylko z doświadczenia mówię, że blokada skoku to majątek... Aha.. I rogi.. Też:D Pozdrowienia...

Napisano

To jak go nic nie ruszyło, to dlaczego proponujesz coś innego:) Słyszałem, że blokada skoku to rzecz rzadko wykorzystywana...

Gość Frisby
Napisano

Rzadko, ale jednak :)

To zależy tylko od ciebie.. Jak ci "dodatki" niepotrzebne, to bierz tańszy rower :)

Napisano

Teraz mam problem, dostępne są 3 sztuki 21" , nie ma 19". Mam 185cm wzrostu, noga 87-88cm, do sklepu z tym rowerkiem mam ponad 20km i nie wiem czy mam w ogóle po co tam jechać... Warto?

Napisano

Na crossa powinno "styknąć" ale lepiej się przymierzyć jeszcze. Ja przy 184cm wzrostu wymieniałem swoją ramę mtb 21,5 bo była za duża na 19,5. No ale w crossach powinno być ok, w końcu po ciężkim terenie nie będziesz śmigał za bardzo..

Gość Frisby
Napisano

Jak masz możliwość, to podjedź. 20km to nie tak dużo :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.