insideee Napisano 2 Marca 2009 Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Zawszę gdy kupuje nowy rower po miesiącu używania kable skutecznie rysują mi rower, az do szarego metalu. I ro rysowanie się powiększa i tego metalu widać coraz więcej. Wy też tak macie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 2 Marca 2009 Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 niestety tak i jest to normalna kolej rzeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 2 Marca 2009 Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Lekarstwo na to -> http://www.velo.com.pl/www/produkt/?m=1&pk=%&id=1406 tudzież http://www.harfa-harryson.com.pl/fnc/goodd...1577&pos=22 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 2 Marca 2009 Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 ciekaw jestem czy taka silikonowa osłonka nie piszczy przy ocieraniu, ale może mam mylne wrażenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
insideee Napisano 2 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Schwefel dzięki za linki, może ktoś skorzysta ale w moim przypadku już po ptakach:( do następnej ramy... PS. masz taką osłone na rowerze??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 2 Marca 2009 Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Dobrym i zdecydowanie najtańszym rozwiązaniem jest taśma izolacyjna naklejona na ramie w miejscach gdzie pancerze/przewody ocierają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 2 Marca 2009 Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 tylko to tak jakby kupić telefon i nie ściągnąć folii ochronnej z ekranu, taka taśma zbyt pięknie na ramie nie wygląda. Poza tym czy te obtarcia są aż tak widoczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
insideee Napisano 2 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 to rówie dobrze mozna okleić cały rower czarną taśmą w pizdu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 2 Marca 2009 Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Taśmę można kupić pod kolor ramy. U mnie praktycznie tego nie widać. Do tego przy stalowej ramie może pojawić się rdza jak juz zejdą wszystkie warstwy lakieru. I też poobcierana rama wygląda mniej atrakcyjnie w razie jak ktoś zamierza sprzedać kiedyś. to rówie dobrze mozna okleić cały rower czarną taśmą w pizdu Z takim podejściem to wiesz... Edit - Oczywiście, że można kupić białą taśmę tak jak i większość kolorów. Mam białą ramę i na niej ponaklejaną białą taśmę w kilku miejscach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
insideee Napisano 2 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 czy te obtarcia są aż tak widoczne owszem i ciągle się powiększają.. Taśmę można kupić pod kolor ramy białą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rastatajm Napisano 2 Marca 2009 Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Biała też jest ale lepszym rozwiązaniem jest folia transparentna z klejem, można taką nabyć w sklepach z artykułami biurowymi, papierniczymi. Okleić można nią w sumie całą ramę i w większości przypadków trzeba się dobrze przyjrzeć aby ją dostrzec...co znaczy, że nie szpeci nam ramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 2 Marca 2009 Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 PS. masz taką osłone na rowerze??? Mam już tak zrysowaną ramę w tych miejscach, że dla mnie już jest za późno na takie osłonki. Jak kupię nową ramę to od razu coś takiego montuję, bo z obserwacji bików kumpli wiem, że to się sprawdza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 2 Marca 2009 Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Ja w stacjonarnym sklepie dostałem 2 blankieciki grubych, przezroczystych naklejek w różnych kształtach, po naklejeniu na ramę kompletnie ich nie widać. Miałem w poprzedniej ramie, mam i teraz jestem bardzo zadowolony. Co najlepsze, odklejałem je ze starej ramy, ani śladu kleju ani żadnych takich rzeczy, czysta rama, nie dotknięta przez pancerze/linki. Coś w stylu naklejek do których link podał Schwefel, ale przezroczyste. Nie wiem gdzie to można kupić, ale jutro mogę wrzucić zdjęcia...na ramie jak i samego blankieciku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 2 Marca 2009 Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Przezroczyste też są http://www.harfa-harryson.com.pl/fnc/goodd...=309&pos=20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 2 Marca 2009 Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Ja mam coś na wzór tej osłony authora, swoje otrzymałem wraz z rowerem. Tylko co to jest za cena?! 22pln za 4szt czyli 5,50 za jedną naprawdę malutką silikonową nakładkę... zdzierstwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek Napisano 3 Marca 2009 Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Zawsze można to zastąpić kawałkiem silikonowego węża akwariowego. Są przecież nie tylko twarde, taki 6/10mm powinien być OK. No i dostępność większa i cena kilka PLN za mb. PS. O ile pamiętam ktoś tu na Corratec-u nawet tak miał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gerus Napisano 3 Marca 2009 Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 http://allegro.pl/item571114790_naklejki_pod_pancerze.html Tanio i dobrze:) mam je na biku i przestalo sie juz rysowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
insideee Napisano 3 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Mam białą ramę i na niej ponaklejaną białą taśmę w kilku miejscach. Taśma też kiedyś się przetrze. Chyba, że to jakaś specjalna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 3 Marca 2009 Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Taśma też kiedyś się przetrze. Chyba, że to jakaś specjalna Ale co za problem - jak sie przetrze to zrywam i naklejam nowy kawałek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
insideee Napisano 3 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Ale co za problem - jak sie przetrze to zrywam i naklejam nowy kawałek. Też tak kiedyś mówiłem, tylko poprostu niezauważyłem kiedy w tym jedym miejscu ta taśmę przeszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek3na Napisano 3 Marca 2009 Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Biała też jest ale lepszym rozwiązaniem jest folia transparentna z klejem, można taką nabyć w sklepach z artykułami biurowymi, papierniczymi. Okleić można nią w sumie całą ramę i w większości przypadków trzeba się dobrze przyjrzeć aby ją dostrzec...co znaczy, że nie szpeci nam ramy Ja robie dokładnie tak samo tylko daje kilka warstw- dla bezpieczeństwa. IMO to chyba najtańsze rozwiązanie i możesz zrobić takie kawałki jak Ci odpowidają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
davess1 Napisano 3 Marca 2009 Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 szczerze powiedziawszy mi nigdy nie przydarzyło się porysowanie ramy przez linki hamulcowe, co innego lakier pod łańcuchem, teraz kiedy zmieniłem rower każda linka jest zabezpieczona czymś w rodzaju plastikowo gumowej osłonki, a co do lakieru pod łańcuchem zakupiłem po prostu przystosowaną do tej roli osłonę firmy cannondale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.