Skocz do zawartości

[kable od hamulców]

insideee

Rekomendowane odpowiedzi

Taśmę można kupić pod kolor ramy. U mnie praktycznie tego nie widać. Do tego przy stalowej ramie może pojawić się rdza jak juz zejdą wszystkie warstwy lakieru.

I też poobcierana rama wygląda mniej atrakcyjnie w razie jak ktoś zamierza sprzedać kiedyś.

to rówie dobrze mozna okleić cały rower czarną taśmą w pizdu :D:)

Z takim podejściem to wiesz...

Edit - Oczywiście, że można kupić białą taśmę tak jak i większość kolorów. Mam białą ramę i na niej ponaklejaną białą taśmę w kilku miejscach.

Biała też jest :D ale lepszym rozwiązaniem jest folia transparentna z klejem, można taką nabyć w sklepach z artykułami biurowymi, papierniczymi. Okleić można nią w sumie całą ramę i w większości przypadków trzeba się dobrze przyjrzeć aby ją dostrzec...co znaczy, że nie szpeci nam ramy :)

Ja w stacjonarnym sklepie dostałem 2 blankieciki grubych, przezroczystych naklejek w różnych kształtach, po naklejeniu na ramę kompletnie ich nie widać.

Miałem w poprzedniej ramie, mam i teraz jestem bardzo zadowolony. Co najlepsze, odklejałem je ze starej ramy, ani śladu kleju ani żadnych takich rzeczy, czysta rama, nie dotknięta przez pancerze/linki.

Coś w stylu naklejek do których link podał Schwefel, ale przezroczyste.

Nie wiem gdzie to można kupić, ale jutro mogę wrzucić zdjęcia...na ramie jak i samego blankieciku :)

Zawsze można to zastąpić kawałkiem silikonowego węża akwariowego. Są przecież nie tylko twarde, taki 6/10mm powinien być OK. No i dostępność większa i cena kilka PLN za mb. :)

PS.

O ile pamiętam ktoś tu na Corratec-u nawet tak miał.

Biała też jest :icon_wink: ale lepszym rozwiązaniem jest folia transparentna z klejem, można taką nabyć w sklepach z artykułami biurowymi, papierniczymi. Okleić można nią w sumie całą ramę i w większości przypadków trzeba się dobrze przyjrzeć aby ją dostrzec...co znaczy, że nie szpeci nam ramy :)

Ja robie dokładnie tak samo tylko daje kilka warstw- dla bezpieczeństwa.

IMO to chyba najtańsze rozwiązanie i możesz zrobić takie kawałki jak Ci odpowidają.

szczerze powiedziawszy mi nigdy nie przydarzyło się porysowanie ramy przez linki hamulcowe, co innego lakier pod łańcuchem, teraz kiedy zmieniłem rower każda linka jest zabezpieczona czymś w rodzaju plastikowo gumowej osłonki, a co do lakieru pod łańcuchem zakupiłem po prostu przystosowaną do tej roli osłonę firmy cannondale. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...