Skocz do zawartości

[buty]Northwave Action

Rekomendowane odpowiedzi

Buty, których używam od 2006 roku bez względu na pogodę i inne warunki. Przeszły ze mną ciężki test bojowy, kilka wypadów w góry, kąpiele błotne, śnieżno-solankowe i co jeszcze tylko chcecie. Wiele km, nie jestem w stanie ich zliczyć :D

Zebrało mnie na napisanie tego krótkiego testu po tym, jak w końcu zachciało mi się je wyprać. Bo doznałem szoku. Nie licząc małego przetarcia wewnątrz buta, małej nieznaczącej dziury w języku i minimalnych otarć to wyglądają jak nowe. Aż się zdziwiłem.

Jedyne wady to dwa rzepy i brak możliwości przykręcenia kolców z przodu.

Jak za bodaj 270zł, warto i to bardzo.

Northwave to dla mnie firma legenda. Moje Compacty 3D mają już "nie wiem ile" sezonów przejechane. Najlepsze buty jakie się przewinęły przez moje nogi. Nie wiem jak jest jakość dzisiejszych NW ale te moje, sprzed plus/minus 6 lat, dalej mi służą przez cały sezon. Jak się w końcu rozlecą - kupię Northwave'y :)

dla mnie to firma kaszana.

northwave freeride, model podobno do ciezkich zastosowań podeszwa zaczęła żyć swoim życiem. mogłem policzyć z ilu elementów się składa. :) kości z rękawiczek też powodują szybkie wybrakowanie szkieletu :)

wg mnie to więcej od szczęścia zależy a nie od firmy czy produktu. :)

zazdroszczę szczęściarzom. :P

Albo od sytuacji geo-ekonomicznej. Półka z rzeczami na rower:

1. Koszulka GarryFisher. 6 sezonów. Wygląda jak kupiona wczoraj. Made in England.

2. Koszulka Scott RC Pro. 1 sezon. Wygląda jakby mój pies ją zeżarł i wypluł. Made in Romania.

3. Spodenki Nalini. 7 sezonów. Wyglądają prawie idealnie. Made in Italy.

4. Spodenki Merida. 2 sezony. Dziury na pupie wielkości Nebraski. Made in China

5. Rękawiczki Mechanics Wearworks. 8 sezonów. Lekko starte naszywki skórzane na palcach. Made in USA

6. Rękawiczki NorthWave. Jeden sezon. Samoczynnie rozkładają się na czynniki pierwsze. Made in Laos

Aż się prosi przebranżowić firmę na szycie odzieży sportowej i wrócić do standardów jakość, które obowiązywały 10 (?) lat temu :/

Tobo, a może tylko Ty pecha miałeś :) Buty NW mają ogrom bardzo pozytywnych opinii :D

Co do skeletonów tutaj się zgodzę, rozpadają się. Bikershop wyszedł zwycięsko ze starcia, bo na następne rękawiczki miałem już 50% zniżki. Wybrałem Hikery i te trzymają się fantastycznie. I nie zanosi się na zmianę sytuacji.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...