Skocz do zawartości

[kokpit] Kierownica ,mostek, sztyca...

neverBF

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Nie wiem, czy taki temat już był, mianowicie:

Kokpity WCS są już chyba wszędzie...tu pojawia się moje pytanie: Czy jest to najlepszy wybór w tej cenie? Nie chodzi mi tu bynajmniej o współczynnik lansu, ale stosunek waga/cena. Jak na tle WCSa wypada Bontrager, Thomson, Easton, KCNC?

Gdybym, powiedzmy, chciał wymienić rurki w rowerze, co moglibyście polecić? wybór zapewne duży, bo ważę <60kg, aczkolwiek wydaje mi się, że karbon odpada, bo za dużo przy nim cackania [np przy dokręcaniu]. Więc co jest godne uwagi? Czy WCS jest aż tak dobry? Co z materiałami typu scandium, czy alu 2014 ?

Mam nadzieję, że tym razem jest wszystko ok...

Napisano

Tak porównywałem kierownice do 100 złotych to taki Easton wypada lepiej (wagowo) niż Ritchey czy Truvativ. Że Ritchey zrobił się modny, nie znaczy, że jest najlepszy. :D

Napisano

Zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że się zrobił pospolity jak Kross :thumbsup:

Sam mam ritcheya, ale najniższą grupę póki co :P Była seryjnie montowana.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Od kiedy pamiętam był "modny" a raczej popularny, nie jest to zły sprzęt za rozsądne pieniądze ale jak chcesz sprzęt o stosunku wytrzymałość/waga to sztyce Thomsona kierownice eastona z nano rurkami powinny Cię zainteresować

Napisano

Miałem kierownice tego producenta i rogi. W prawdzie nie był to WCS ale jakos mi ta firma nie podchodzi. Za duzo wszedzie tego Ritcheya. Nie mowie ze jest zly bo jego produkty sa bardzo dobre ale w dzisiejszych czasach ludzie szukaja czegos innego, czegos czego nikt inny nie ma.

Dlatego najlepszym wyborem jest np boplight, easton czy kcnc poniewaz jest tego mniej B) Chociaz sam mam truvativa :D pozdrower

Napisano

zeby niezakladac nowego tematu zapytam tu gdzie mzona dostac sztyce WCS 400mm srednica 31,6 w kolorze białym??

szukam takiej ale jeszzce nienatrafilem na takową.

dzieki za pomoc

Napisano

Zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że się zrobił pospolity jak Kross ;)

Dokładnie.

U mnie wszystkie rurki (sztyca, mostek, kierownica i rogi) mają logo Ritchey Pro. Nieco cięższe od WCS ale wyraźnie tańsze. I pasują kolorystycznie do biało-czarno-niebieskiej ramy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...