Skocz do zawartości

[kask]Giro skyline czy indicator

Umil

Rekomendowane odpowiedzi

W wakacje mam zamiar zapisać się do klubu kolarskiego i będę jeździć szoskę jeżeli mnie przyjmą. Mam zamiar na tą okazję kupić sobie kask, kupie go chyba nawet jak mnie nie przyjmą po prostu dla siebie.

Oczywiście przed kupnem przymierzę kask bo nie wiem jaki rozmiar itp.

Na propozycję daje tylko dwa kaski bo jak mówiłem chce kupić w stacjonarnym a to są dwa wg mojego budżetu.

http://cyklotur.pl/x_C_I__P_53110236-53010001__PZTA_0.html

http://cyklotur.pl/x_C_Sz2.html?PT=5308106...ZTA=8&HNT=T

No właśnie, dużo razy obiło mi się o uszy, a raczej o oczy w internecie indicator indicator. Świadczy to jedynie o jego popularności.

Moje pytanie jest takie: Czy indicator przewyższa skyline o tyle klas, że warto, a nawet trzeba do niego dołożyć???

Indicator ma tę zaletę że ma tez otwory w tylnej części skorupy... znajdź w necie inne zdjęcia to zobaczysz..

nie wiem "o ile lepiej się w nim jeździ" niż w skyline -bo ten drugi miałem na głowie tylko parę sekund w sklepie..

ostatecznie kupiłem indicatora i jestem zadowolony.

Wentylacja znakomita;)

co do indicatorów: zwróć uwagę przy zakupie czy ma siatkę w 3 frontowych otworach... nie wiem dlaczego ale niektóre indicatory wbrew opisowi producenta jej nie mają, a jest przydatnym bajerem ;)

Tak, na plus dla indicatora to 20 otworów wentylacjnych (skyline:10) oraz siatka przeciw owadom - nie jest przyjemne kiedy pszczoła wleci pod kask, co mi się zdarzyło na szczęście tylko raz. Tutaj masz za 140pln + wysyłka http://www.allegro.pl/item568918956_kask_m...a_jak_nowy.html ale to twój wybór gdzie chcesz kupić, zawsze możesz negocjować cenę.

Mówię, że chce kupić w sklepie stacjonarnym. Nie chce być chamski ale nauczcie się czytać posty ze zrozumieniem.... Nie lubię kupować odzieży na wysyłkę bo ja muszę mieć wszystko przymierzone, już się tak nauczyłem i nigdy nie żałuję.

EDIT: Jedno co mi właśnie przyszło na myśl to przymierzyć w cykloturze indicatora i ściemnić, że się jeszcze zastanowię<_<, jak mi przypasi to kupić na allegro :D poszczególne serie produkcji chyba się niczym nie różnią.

Nie no 200zł to już za dużo a będę mieć indicatora bo już namówiłem starszyznę rodziny :P

Przy przeglądaniu kasków w cykloturze ujrzałem takie coś:

"Giro SKYLA

Skyla. Damski kask. Jest tak sexy, że nawet wiatr pogwizduje na jej widok."

:ermm:

Mam głupie pytanie aczkolwiek można się nad tym zastanawiać. Czy przy czarnym kasku, w mocno słoneczny dzień mogę czuć przygrzewanie w głowę??? Jeżeli ma to być tak wyczuwalne jak np. przy czarnej bluzie to wezmę pod uwagę bardziej jaskrawe kolorki.

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...