larog Napisano 27 Lutego 2009 Napisano 27 Lutego 2009 Witam. Kupiłem uzywany rowerek i mam przy nim tarczowe hamulce tektro ho. Przedni działa bez zarzutu ale z tylnim mam problem -kiepsko hamuje. Klamka ciezko chodzi i jej ruch nie jest tak pełny jak przy przednim, linka pod ramą w miejscu gdzie nie ma pancerza delikatnie wisi, na końcowkach pancerza widac wyraznie czerwony pył(na mój łeb rdza). Myslicie ze wymiana linki i pancerza załatwi sprawe? To mój pierwszy kontakt z hamulcami tarczowymi. Z gory dziekuje za porady. Na temat tych hamulców znalazłem cos takiego: http://www.bikeboard.pl/index.php?d=sprzet...om=3#komentarze I moje pytanie : gdzie jast zacisk stały?
kopaczus Napisano 1 Marca 2009 Napisano 1 Marca 2009 Co to zacisk stały? I tak, wymiana linki z pancerzem i regulacja pomoże.
siwy84 Napisano 2 Marca 2009 Napisano 2 Marca 2009 Koledze chyba chodziło o ten klocek hamulcowy, który się nie porusza. (?)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.