Skocz do zawartości

[targi rowerowe 2009]

Rafał87

Rekomendowane odpowiedzi

witam, takie pytanko moze ktos zna dobrze droge do warszawy bo wybieram sie na targi a niewiem którą trasą najlepiej jechać. rozważam trase łódź -> łowicz -> sochaczew (krótsza) lub łódź -> rawa mazowiecka z rawy chyba jest droga ekspresowa (trasa dalsza) ale chyba szybsza.

jak ktos zna terasy to prosze o podpowiedź którą lepiej wybrać, ktora mniej dziurawa i ktorą szybciej mozna dotrzec.

Z Łodzi jedź na Rawę a później wlecisz na Katowicką i już do Janek. Z rok temu dość dużo wyremontowali tej drogi, więc się jedzie sprawnie i nie po dziurach.

Ja tak zawsze jeżdżę do Łodzi i nie narzekam pomimo, że dalej. Na Sochaczew walą same TIRy a miejsc do wyprzedzanie jest mało (cały czas tylko wysepki).

wal do Rawy śmiało tylko uważaj na fotoradary.

Później jest już gorzej, do Brzezin albo jedziesz spokojnie albo strzałka na czerwonym polu :devil:

kurde nie przeczytałem dobrze, tak czy siak wal przez rawę dobrze przedmówca napisał.........i te radary:)

na Łowicz, przez Nieborów, Bolimów, Szymanów, Błonie i prosto do Wawy...

przy wjeździe z Janek do Warszawy potrafią się utworzyć spore korki, czasem można stać i parę godzin.

Proponowana przeze mnie trasa jest prosta i nawet jak będziesz przez te wsie jechać tylko 80-90km/h to powinno być sprawniej niż grzać 150km/h katowicką i później stać w korku na krakowskiej, łopuszańskiej, jerozolimskich, tunelu przy rondzie zesłańców syberyjskich itp

Ja proponuję żebyś pojechał pociągiem(z łodzi do wawy kursują teraz takie nowoczesne czerwone "wziuuuummm"B)).

Będziesz szybciej.

A od stacji Warszawa Zachodnia do hali Expo jest 400m.

PS no chyba że jedziesz rowerem...

PS2 jest jeszcze opcja przez Maków do Skierniewic i dalej przez Puszczę Mariańską na Żyrardów. Do Żyrardowa jest OK, w okolicach Pruszkowa można pokombinować żeby nie wjechać w największe korki... ale z drugiej strony to jest weekend więc nie powinno być tak strasznie

PS3 pociąg.

Bajki opowiadasz z tymi korkami. Targi są w weekend, a Warszawa wyjeżdża w piątek po południu i wraca w niedzielę wieczorem także miasto jest przejezdne. Po co ma się pchać w Łopuszańską i jeszcze w ten nieszczęsny tunel? Pojedzie Krakowską aż do Bitwy Warszawskiej, skręci w lewo i cały czas prosto aż do stacji Orlenu, tam sobie może zaparkować, przejść przez tory i jest na Expo.

A znów jazda przez Pruszków to pewne korki, bo te miasto jest non stop nieprzejezdne, dalej w stronę Warszawy, ma pewne stanie przed Hynka, później pod Blue City gdzie wszyscy się pchają do tunelu.

Korki są rano do jakiejś 9:30 w stronę Warszawy i od jakiejś 16 w stronę Janek, to tak wygląda sytuacja w tygodniu a w weekendy jest luźniej.

Ale nie myśl, że lepiej będzie przy wjeździe od strony Bemowa, bo tam jest jednopasmówka która lubi się przykorkować przez światła na Lazurowej.

wal do Rawy śmiało tylko uważaj na fotoradary.

Co do radarów - to są nieaktywne, bynajmniej na dzień dzisiejszy. 1-szy w miejscowości Białynin, ograniczenie do 40km/h - warto zwolnić, bo jest bardzo ostry zakręt a 2-gi w miejscowości Złota na pasach koło szkoły.

A co do drogi - przez Rawę jest kilka km dalej, ale jedzie się dużo szybciej niż przez Łowicz.

no ja wybrałem droge przez rawe ale pojechalem jeszcze inaczej bo przez piotrków, przez łask do piotrkowa, wyszło 13km dalej a nie chciałem sie tłuc przez łódź pewnie korki tez by były, co do korków w wawie to nie było źle choc nie wiem jak to wygląda w innych dniach. a radarów to jest napchane od cholery, modle sie tylko zeby nie przyszła żadna fotka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...