Skocz do zawartości

[rower] Giant XTC 1

tomson23

Rekomendowane odpowiedzi

cześć,

po dojechaniu Unibike'a (mojego pierwszego 'poważnego' roweru) nadszedł czas na coś nowego, głównie do śmigania po lesie. mój budżet to ok. 4000 zł.

w ostatnim czasie przeglądałem różne oferty (modeli z 2009) i w oko bardzo wpadł mi Giant XTC 1. jednak byłem dziś w jednym sklepie rowerowym, i mi go próbowali wybić z głowy tłumacząc, że ma on słaby stosunek ceny do osprzętu. sprzedawca pokazał mi Centurion'a z 2008 na trochę lepszym osprzęcie niż XTC, sugerując, że Giant się przy nim nie umywa ;-). jednak była to ich ostatnia sztuka, więc może po prostu próbowali się go pozbyć, a ja szczerze mówiąc nie potrafiłem odeprzeć ich ataków bo niewiele wiem o tych Centurion'ach (podobno mają ramy meridy?).

generalnie to - może mi ktoś coś powiedzieć o tym XTC 1, warto czy nie? dopiero się rozglądam, więc jestem również otwarty na inne propozycje. wiem, że wybór jest duży, więc proszę o pomoc. jednak zależałoby mi na tym, żeby móc kupić ten rower w sklepie stacjonarnym.

pozdrawiam,

Tomek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...