Mod Team bikergonia Napisano 5 Marca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 A tętno przez cały czas miałeś prawie równe czy wahało się też w okolicach np.75% ? A tak z czystej ciekawości ile masz lat (ciekawi mnie Twoje HR Max). Pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onczylija Napisano 5 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 tętno raczej miałem raczej równe, ale możliwe, że wahało się troszkę. mój wiek to 22 lata. Mnie zastanawia duże tętno maksymalne. Mama mówi, że jest ono straasznie wysokie, że mi serce wyskoczy:P No ale tak pokazuje tabela polecona przez Ciebie, bikergonio. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dornif Napisano 5 Marca 2009 Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Nie jest wysokie. Kwestia indywidualna, znam ~30 latka, który miewa >200 na wyścigach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 6 Marca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 onczylija w/g wzoru: 1 ????????????????????????? nie znam Twojej wagi 2 wyszło mi dla Ciebie HR max = 198 3 wyszło mi dla Ciebie HR max = 190.73 4 wyszło mi dla Ciebie HR max = 190.66 5 wyszło mi dla Ciebie HR max = 198.3 Jak widać rozbieżność jest spora W/g mnie pierwszy wzór jest najbardziej dokładny (podaj wagę to wyliczę) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onczylija Napisano 6 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 tam zaraz będę wagą szpanował 66 kilo, wiek 22 wątpię, by Tobie wyszło co innego niż mnie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariuszk Napisano 7 Marca 2009 Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Te tabele dotyczące HRmax są za przeproszeniem gówno warte. Tętno maksymalne wyjdzie w praniu, każdy organizm jest inny i w tym samym wieku HRmax u różnych osób może być różne nawet o kilkanaście uderzeń . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onczylija Napisano 8 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 mariuszk, wyluzuj. ja też nie biorę tej tabeli tak na serio serio. chcę się tylko orientacyjnie dowiedzieć co i jak. jestem początkujący w tym temacie i już w ogóle zadziwiło mnie, że AŻ tak wysokie tętno jest możliwe. co do 'wyrobienia' tętna max to kupię sobie pulsometr i będę liczył, ale dopóki go nie posiadam opieram się o powyższą tabelę. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 9 Marca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 W/g tego pierwszego wzoru masz HRmax= 190 A pulsometr warto mieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Svolken Napisano 9 Marca 2009 Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 onczylija - dla amatora lepszym będzie zastosowanie obliczeń wg formuły Karvonena. Po drugie nie sądzę, żebyś jechał ciągle na jednym poziomie tętna, bo to niemożliwe Mój wykres z 90 minut wygląda tak. Najważniejsze to nie jest jak wysoko idziesz, tylko jak szybko spadasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onczylija Napisano 10 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Ahaa, zawsze dobrze wiedzieć... w ogóle fajny program masz do pokazywania na wykresie poziomu tętna. Program ten chodzi tylko z pulsometrami Polara? Pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Svolken Napisano 10 Marca 2009 Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Z Polara s720i. Program jest dobry, ale ustawienia mam jeszcze ogólne. Za jakiś czas doprecyzuje sobie przedziały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onczylija Napisano 10 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 dobry sprzęt, chciałoby się mieć taki Ale jak mam w planach jeszcze kupno licznika i odbiornika GPS to wydatek trochę spory. Moja Sigma PC15 (bo taki model chcę kupić) nie jest też zła . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 10 Marca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Ale polary (te wyższe modele) mają też oprogramowanie do kompa (takie jak ma Svolken czy ja) i to jest bardzo fajna sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dornif Napisano 10 Marca 2009 Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Genialne. Zastąpił mi kalendarz, niebywale pomaga kontrolować obciążenia, planować treningi, dodaje motywacji, kiedy jej (szczególnie w zimę^^) brakuje. Super narzędzie i do pracy i do zabawy ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onczylija Napisano 11 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 a załóżmy do Sigmy PC15 nie dałoby się 'podprowadzić' jakiegoś programu? . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danrok Napisano 12 Marca 2009 Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Witam wszystkich! Też chodzę na spinning od 3 miesięcy i dopadły mnie ostatnio wątpliwości czy to ma sens w tym okresie roku. Chodzi o to czy nie przesadzam z intensywnością (u mnie średni puls ok 83%HrMax na godzinnym treningu ) . Chodzę 2 razy w tyg , raz 2 godz i drugi na 1 godz. Chciałem w ten sposób zastąpić zimowe jazdy, które przecież i tak są do najdłuższych nie należą w naszym klimacie. W marcu zamierzam odpuszczać spinning i w ramach możliwości pogodowych wprowadzić dłuższe jazdy na powietrzu. Czy ktoś z was przepracował podobnie jedną z poprzednich zim i ma jakieś spostrzeżenia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Svolken Napisano 12 Marca 2009 Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Ja chodzę od 1 grudnia, ale 3-4 razy w tygodniu po 2 godziny, w tym master class 90 minut longiem. I bardzo sobie to chwalę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 12 Marca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 onczylija tu masz krótki opistej sigmy: http://www.sportlife.com.pl/index.php?p23,sigma-pc-15 nie ma więc możliwości współpracy z kompem (np. przez irdę) więc jak prześlesz dane? Svolken a tak z czystej ciekawości: gdzie chodzisz na zajęcia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Svolken Napisano 12 Marca 2009 Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Najczęściej do PKOL-u Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 12 Marca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 ??????? Gdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Svolken Napisano 12 Marca 2009 Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Hehehe PKOL czyli Polski Komitet Olimpijski, a w nim na 3 pietrze klub "Gymnasion". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danrok Napisano 26 Marca 2009 Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Dla zainteresowanych tematem: http://www.napieraj.pl/xoops/modules/wfsec...p?articleid=315 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onczylija Napisano 26 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 dobry link, danrok . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Svolken Napisano 26 Marca 2009 Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Sprawą dyskusyjną jest takie, a nie inne, wyznaczenie progów, ale to długi temat i dość indywidualny. Nie wiem na ile mój spinningowy trening zimowy przełoży się na jakość kręcenia w terenie, ale jedno na pewno działa...od 1 grudnia schudłem 10kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 26 Marca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Pociesz się że ja też jestem ciekawa jak mój spinning przełoży się na teren. A tak przy okazji Svolken to jest Twoim instruktorem? Będziesz startować w Mazovii? A i : "Hehehe smile.gif PKOL czyli Polski Komitet Olimpijski, a w nim na 3 pietrze klub "Gymnasion". " to się nazywa chyba Centrum Olimpijskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.