bodziekk Napisano 24 Lutego 2009 Napisano 24 Lutego 2009 Mam zamiar kupić pompkę stacjonarną. Musi mieć manometr. Pompka będzie używana raczej sporadycznie, więc nie wiem czy jest sens wydawać dużo kasy. http://www.allegro.pl/item558809487_pompka...elacja_072.html - używa ktoś może tego modelu? Mam Beto do amortyzatorów i jestem zadowolony, ale ta wydaje się jakaś taka... tania.
arroyo Napisano 24 Lutego 2009 Napisano 24 Lutego 2009 Bierz śmiało, kupiłem dokładnie taką samą w sklepie rowerowym, gdzie sami ją używają. Pompuje się nią bez problemu, łatwo założyć na zawór a przy zdejmowaniu utrata ciśnienia jest bardzo niska (0.1-0.2 bara). Pompowanie do 4 barów to zaledwie 30sekund, bez wysiłku. Manometr nie jest bardzo dokładny, jak to ma miejsce z pompkami do amortyzatorów, ale w zupełności wystarcza. Poszukaj w sklepach, bardzo możliwe że dostaniesz dokładnie za tą samą cenę (35pln), przez co zaoszczędzisz na przesyłce, beto nie ma podobnych modeli więc nie musisz się martwić, że trafisz na nieco gorszą pompkę w tej samej cenie.
bodziekk Napisano 24 Lutego 2009 Autor Napisano 24 Lutego 2009 Widziałem w Carrefourze bardzo podobną pompkę i w sumie sprawiła dobre wrażenie, skoro twierdzisz, że nie mają podobnych modeli, to pewnie była ta sama. Tylko tam kosztowała 88 zł
Niedzwiedz1 Napisano 24 Lutego 2009 Napisano 24 Lutego 2009 Mam bardzo podobną pompkę beto, kosztowała również w okolicach 35-40zł. Ogólnie niezła, ale: - łatwo złamać dźwignię, która zaciska końcówkę węża na wentylu, przez co teraz muszę to robić kombinerkami - po założeniu na wentyl (presta, samochodowych nie pompowałem) wskazówka manometru się nie rusza, nie można sprawdzić ciśnienia, pokazuje tylko to co wpompujemy - wygląda na to, że zacisk nie wciska końcówki wentyla. Jednak mimo tych wad to za tą cenę jest godna polecenia.
Thor07 Napisano 25 Lutego 2009 Napisano 25 Lutego 2009 Posiadam tą pompkę beto już rok. Jedyny problem jaki pojawił się tydzień po kupnie to pęknięty przewód. Skróciłem, założyłem i działa do dzisiaj bez problemu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.