jmc Napisano 24 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Przedstawiam zmontowany właśnie kolejny swój HT, przeznaczony wyłącznie do maratonów na trasach stricte górskich. Fotografie maszyny: http://picasaweb.google.pl/jotemce/MyScott...feat=directlink A poniżej prezentuję zestwienie wagowe wszystkich podzespołów: Bar Ends: SCOTT RC Carbon Stix - 68g Bar Plugs: SCOTT plugs - 4g Bottle Cage: SCOTT Team Issue Carbon - 25g Brake (Front): Avid Juicy Ultimate + brake levers + hose - 217g Brake (Rear): Avid Juicy Ultimate + brake levers + hose - 255g Cassette: Shimano XTR CS-M970 T11/32 - 224g Chain: Rohloff SLT 99 MTB - 296g Crankset + Bottom Bracket + Chainrings + Bolts: SHIMANO XTR FC-M970, 175 mm - 796g Derlr (Front): SHIMANO XTR FD-M970 E-TYPE - 140g Derlr (Rear): SHIMANO XTR RD-M972 SGS - 182g Fork + Starnut: Fox 32 F100 - 1550g Frame: SCOTT Scale 30, L size - 1141g Grips: SCOTT Racing Lite Open - 17g Handlebar: Ritchey WCS Carbon - 134g Headset without starnut: Cane Creek - 88 Pedals: SPD EXUSTAR E-PM25Ti - 215g Seat: Selle Italia SLR Kit Carbonio Flow - 132g Seatpost: Ritchey WCS Carbon 34,9/400 mm - 223g Seatpost clamp: Carbon Light - 11g Shifters Left/Right + Cables Clarks: SHIMANO XTR SL-M970-A - 321g Spacers: Syntace H.A.T 20mm - 11g Stem: Ritchey 4 AXIS WCS 100mm - 114g Tire (Front): Shwalbe Nobby Nic - 471g Tire (Rear): Shwalbe Nobby Nic - 480g Tube (Front): Maxxis Flyweight - 96g Tube (Rear): Geax - 140g Wheel Front: DT Swiss assembly -Hub: DT Swiss 190 ceramic - 109g -Rim: DT Swiss XR 4.2D - 398g -Spokes + Nipples: 32 DT Swiss Revolution, Alu nipples - 153g -Rim plugs: Veloplug, 32 pcs. - 6g -CL Adapter: DT Swiss – 30g -Rotor: Avid G2 Cleansweep 160mm – 106g -Skewer: Tune Skyline MTB Ti - 11g Wheel Rear: DT Swiss assembly -Hub: DT Swiss 190 ceramic - 212g -Rim: DT Swiss XR 4.2D - 400g -Spokes + Nipples: 16 DT Swiss Revolution, Alu nipples + 16 DT Swiss Comp+Brass nipples - 190g -Rim plugs: Veloplug, 32 pcs. - 6g -CL Adapter: DT Swiss – 30g -Rotor: Avid G2 Cleansweep 160mm – 106g -Skewer: Tune Skyline MTB Ti - 13g Chainstay guard: SCOTT - 24g Odometer: Sigma Targa – 50g Hanger deraileur: SCOTT - 14g Cable hangers: SCOTT - 11g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjack Napisano 24 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Piękny, gratuluję i zazdroszczę. Na mostku widzę chyba podstawkę pod nawigację mainnav, wydaje mi się że źle ją przypiąłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejtca Napisano 24 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Piękny !! Dograny w każdym calu !! Gratulacje super sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madek Napisano 24 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Swietna maszynka. Jak dla mnie chyba wszystko zgrane w kazdym calu Najbardziej podoba mi sie polaczenie białych "soczków" z amorkiem i białym elementem tylnego widelca - swietnie to wyszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuku Napisano 24 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 świetny. i te piasty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 24 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 dlaczego nie wszystkie nyple alu ? piszesz że rower do startów w maratonach a z 2 strony tune skyline? masy kluczyka tez nie widze. Łańcuchów xtra za cenę Rohloffa miałbyś spokojnie dwa. Lżej i przy 2 łańcuchach zamiast 1dnego trwalszy zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 24 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 nie wziąłeś pod uwagę że ma 2 rohloffy xD ale na serio ten wcs mnie tu razi ja bym widział eastona ec90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 24 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Lubie takie rowerki Podoba mi się Kolorystycznie - fantastycznie IMO nie Eastona, tylko Syntace Carbon... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 24 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 nawrotkowi się podoba podkładka, nawrotek by widział biały mostek wcs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmc Napisano 24 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Odpowiadam: mjack: Podstawka jest pod Garmina Edge 705 i zapewniam, że jest właściwie założona Iron: Są różne szkoły doboru części do budowanych kół. Jestem wyznawcą tej, która stawia na dodatkowe wzmocnienie strony napędowej koła tylnego (see eg. Gerd Schraner - The Art of Wheelbuilding) Nie bardzo rozumiem co ma piernik do wiatraka oraz wpływ zacisków Tune do startów w maratonach; czy to że brak jest szybkozamykacza i minutę dłużej zajmie operacja likwidacji ewentualnego kapcia na zawodach? Regulamin maratonów nie określa rodzaju zacisków w rowerach zawodników. Co do łańcucha i kasety - i tak co sezon zwykle wymieniam cały napęd w rowerze. Pewnie można to robić taniej, ale cóż... sam sobie jestem sponsorem i nie muszę się ograniczać. Kluczyk waży 6g i będzie włożony dopiero do torebki podsiodłowej (wraz z zapasową dętką, zestawem kluczy etc.), na razie in statu nascendi... Nawrotek, Wax i R3surrection: ten zestaw mostka i kierownicy jest przejściowy. Docelowo planuję wyposażyć rower w zintegrowaną z mostkiem kierownicę w układzie kolorystycznym srebrno-czarnym, Scott Carbon Pilot Combo. Niestety, na razie jest niedostępna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 24 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 nawrotek uważa, że kiera i mostek ze scotta są hot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 24 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Gdzie kupowałeś tego Rohloffa? Bo mój SLT99 powoli się kończy i szukam następcy w dobrej cenie. Łańcuchów xtra za cenę Rohloffa miałbyś spokojnie dwa. Lżej i przy 2 łańcuchach zamiast 1dnego trwalszy zestaw. I cóż z tego? Rohloff jest niebywale giętkie bocznie co ma swoje plusy, np możliwe duże przekosy bez konsekwencji zerwania łańcucha. Poza tym jakość wykonania ogniw też jest znacznie lepsza od XTRa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmc Napisano 24 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Gdzie kupowałeś tego Rohloffa? Bo mój SLT99 powoli się kończy i szukam następcy w dobrej cenie Hm.. Kupowałem go w Niemczech, gdy jeszcze Euro było za psie pieniądze. Teraz to raczej cena łąńcucha może Cię nie usatysfakcjonować. Jeśli jednak jesteś zainteresowany, pisz na PV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 24 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 hmm jak te rholoffy pracują ja założyłem kasetę XT connexa 908 i czuć jak łańcuch pracuje przy deore tego nie było, co nie zmienia faktu że biegi wchodzą momentalnie. Ciekawe uczucie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 24 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Hm.. Kupowałem go w Niemczech, gdy jeszcze Euro było za psie pieniądze. Teraz to raczej cena łąńcucha może Cię nie usatysfakcjonować. Jeśli jednak jesteś zainteresowany, pisz na PV. Przy obecnym kursie euro nijak mi się to nie kalkuluje , bo 36x4,67 daje 168 + przesyłka i cena jak w PL. Ja za swój dałem 125zł ale to było 3 lata temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 24 Lutego 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Fajny sprzęt. Szkoda że o takim wyposażeniu mogę jak na razie pomarzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 24 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Szczerze? Nudny. Xtr, Fox, Scott, Avid, Schwalbe. Za takie pieniądze szukałbym czegoś bardziej egzotycznego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cns Napisano 24 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 ..czegoś bardziej egzotycznego.. Może http://bambusy.pl/viewtopic.php?f=5&t=12 ? Egzotyka w najczystszej postaci A rowerek piękny, widać że w większości elementów postawiłeś na trwałość zamiast odchudzać za wszelką cenę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 24 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 rower trwały pod maratony aczkolwiek jeśli zmienaisz napęd co rok to można poszaleć z kcncn i te sprawy tylko koła zdają się delikatne w stosunku do reszty, niemniej maszyna do wygrywania : bontrager ma fajną integrę mostka i kiery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 25 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Widać że dopieszczony przed sezonem, cóż wystarczy życzyć sukcesów ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 26 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Nie boisz sie ze w Avidach moze ci peknac mocowanie klamki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 26 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 "se kupi" nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateunio Napisano 26 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Rzadko piszę w tym dziale ale ten rower to po prostu "coś pięknego". Gratuluje super maszyny. Tylko pozazdrościć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arxas Napisano 25 Marca 2009 Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Bałbym się na niego wsiąść w obawie, że coś spsuję Pięknie wyszedł ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matisnysa Napisano 27 Października 2009 Udostępnij Napisano 27 Października 2009 No nie pogadasz rower marzenie. Widać że składany z głową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi