Skocz do zawartości

[napęd] Korba sachs Quartz kaseta XT 9t

Puklus

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Witam mam taki sprzet jak w temacie czyli korba sachs Quartz a kaseta XT 9 rzedowa na 5 ramienym pająku nie pamietam oznaczenia.

Jakiś czas tamu przeszedłem wlasnie na ten osprzet ale lancuch mi został 8 rzedowy Sram PC38.

Myślałem ze bede musiał kupić nowy a szkoda mi było, ten był nowy ale okazało sie ze mozna to wyregulowac i tak sobie smigalem jakieś 1.5 Sezonu i nadszedł jego powolny kres.

Teraz co kupić ?? Jakiś z rodziny shimano HG, moze Connexa, a moze coś innego ?

Raczej na pewno bedzie 9 rzedowy.

Przerzutki i manetki mam obie LX 2004 mega9.

• Mod Team

Co prawda moj łańcuch tez pracuje całkiem poprawnie ale szybko zaczyna "trzeszczeć" zauwazyłem ze ten model pc38 tak ma, bo moj kumpel tez ma taki i tez sie skarzył na to, trzeba czesto go smarowac.

Dlatego sie zapytalem bo czuje sie jakoś lekko zniesmaczony

Witam, co do lancucha pod 9-tke to polecam Sram PC-971 koszt na allegro jakies 70 zl.

Jesli chodzi o pc-38 to chyba najnizszy model lancucha pod 8 biegow, wiec nie ma sie co dziwic ze juz sie wyjezdzil. A tak wogole to powinno sie zakladac na kasete 9cio rzedowa lancuch przeznaczony na 9 biegow. maja inna szerokosc i moga niedokladnie dzialac przy zmianie biegow.

http://allegro.pl/item556012786_lancuch_x7...umrowerowe.html

pozdrawiam :)

Taa, jasne. Lancuchy Srama to najgorsze lancuchy, na jakich mialem okazje jezdzic. Wyprobowalem Wippermanna, Shimano i Srama, Sram do piet nie dorasta dwom pozostalym. Jezeli lancuch zaczyna szybko trzeszczec, to znaczy ze szybko sie nadmiernie wyciagnal. Moze i przerzutki i manetki Srama sa niezle, ale ja przez lancuchy wlasnie zrazilem sie do tej marki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...