Mod Team Puklus Napisano 24 Lutego 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Witam mam taki sprzet jak w temacie czyli korba sachs Quartz a kaseta XT 9 rzedowa na 5 ramienym pająku nie pamietam oznaczenia. Jakiś czas tamu przeszedłem wlasnie na ten osprzet ale lancuch mi został 8 rzedowy Sram PC38. Myślałem ze bede musiał kupić nowy a szkoda mi było, ten był nowy ale okazało sie ze mozna to wyregulowac i tak sobie smigalem jakieś 1.5 Sezonu i nadszedł jego powolny kres. Teraz co kupić ?? Jakiś z rodziny shimano HG, moze Connexa, a moze coś innego ? Raczej na pewno bedzie 9 rzedowy. Przerzutki i manetki mam obie LX 2004 mega9. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onkiel Napisano 24 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Witam, ja jeżdżę na łańcuchach Srama i sobie chwale. Co do korby to może nie w temacie ale można dokupić blaty stronglight gdy obecne się zużyją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 24 Lutego 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Co prawda moj łańcuch tez pracuje całkiem poprawnie ale szybko zaczyna "trzeszczeć" zauwazyłem ze ten model pc38 tak ma, bo moj kumpel tez ma taki i tez sie skarzył na to, trzeba czesto go smarowac. Dlatego sie zapytalem bo czuje sie jakoś lekko zniesmaczony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onkiel Napisano 26 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Witam, co do lancucha pod 9-tke to polecam Sram PC-971 koszt na allegro jakies 70 zl. Jesli chodzi o pc-38 to chyba najnizszy model lancucha pod 8 biegow, wiec nie ma sie co dziwic ze juz sie wyjezdzil. A tak wogole to powinno sie zakladac na kasete 9cio rzedowa lancuch przeznaczony na 9 biegow. maja inna szerokosc i moga niedokladnie dzialac przy zmianie biegow. http://allegro.pl/item556012786_lancuch_x7...umrowerowe.html pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 27 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Taa, jasne. Lancuchy Srama to najgorsze lancuchy, na jakich mialem okazje jezdzic. Wyprobowalem Wippermanna, Shimano i Srama, Sram do piet nie dorasta dwom pozostalym. Jezeli lancuch zaczyna szybko trzeszczec, to znaczy ze szybko sie nadmiernie wyciagnal. Moze i przerzutki i manetki Srama sa niezle, ale ja przez lancuchy wlasnie zrazilem sie do tej marki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.