tobo Napisano 23 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 http://www.rst.com.tw/product.asp obejrzałem ofertę rst (sprowokował mnie temat roweru authora, w którym został zamontowany wysoki model rst) na 2009 rok i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. po analizie zdjęć wg mnie rst oferuje bardzo wysoką jakość wykonania, wcześniej raczej nieznaną. niestety jak zwykle w velo nie są "lepsiejsze" modele dostępne, a cena na niższe modele wskazuje że te topowe byłyby chyba w zaporowych cenach.... jak wam podobają się nowe produkty rst? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gal Napisano 23 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Design jest całkiem niezły. Na pewno idzie z duchem czasu. Po zdjęciach raczej ciężko oceniać wykonanie ale od jakiegoś czasu RST zaczyna dociągać do tych najlepszych. Myślę, że jeśli utrzymają trend przez najbliższe kilka sezonów, a ich najsłabsze produkty nie będą montowane we wszystkim co ma 2 koła, to ich reputacja odbije się od dna. Życzę im wszystkiego najlepszego. Im większy wybór, tym większa konkurencja, a co za tym idzie lepiej dla nas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 23 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 zdjęcia pozwalają na zrobienie zbliżeń (ciut podobnie jak w manitou) i wygląda to naprawdę nieźle. ciekawe jaka byłaby cena platinum w Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
got3n Napisano 23 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Jest na stronie Velo F1rst Platinium http://velo.pl/www/nowosci/produkty/?m=12&id=2185 ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 23 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Przy cenie o stówkę niższej od Reby SL to ja im nie wróżę sukcesów. Ja bym więcej jak 800zł za to nie dał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
got3n Napisano 23 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 hmm reba na 2009 SL kosztuje 1400zł na allegro (detal pewnie ok 1700) i waży 1698 gram i jest bez manetki No ale golenie grubsze i bardzo fajny tłumik MC. A ten F1rst to raczej konkurent dla Sid'a albo R7 no i to cena katalogowa na allegro pewnie ok 100-150zł taniej bedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 24 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Jak będzie kosztować ~800zł to kusząca propozycja, ciekawe jak z pracą tylko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 24 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Trzeba będzie podpytac wlasciciela tego rst z tematu, o ktorym wspomnial tobo. Swoja droga fajny rower mu wyszedl A co do RST to faktycznie, ciut drogie. Z drugiej strony skoro podnieśli jakość to jakoś muszą zarobić na wyprodukowanie tych sztućców. Poza tym, jakby były za tanie to byście podejrzewali, ze gówniane materiały i podejrzana jakość Jeśli faktycznie na allegro będzie je można dostać w nieco niższych cenach niż u dystrybutora to dla wielu osób może to być ciekawą alternatywą. Trzeba poczekać na jakieś testy w prasie branżowej i zobaczyć co oni powiedzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 24 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 DHL-Author w tym roku będą się ścigać na RST, zamiast R7. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 24 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Dziwne posunięcie jak dla mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 24 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Kaski, buty, ramy dostają z Velo. Czemu się zdecydowali do tej listy dopisać amortyzatory, to nie wiem Podobno w zeszłym roku je testowali, może praca tych widelców ich zadowoliła na tyle, że w tym roku będą je oficjalnie używać? Bądź co bądź, Kaisera widywano również z carbonowym widelcem Accenta, czemu nie miałby ścigać się na RST? A może to nie mają na to wpływu a to chwyt taki by rozreklamować tę markę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 24 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 im jest raczej wszystko jedno - i tak jest to sprzęt na wyścig i to nie oni muszą się martwić gdy coś padnie, a z tego znany był do tej pory rst. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 24 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 W ramach zabiegu marketingowego powinni trochę spuścić z ceny - choćby na zasadzie czasowej promocji. Więcej ludzi wówczas mogłoby się na taki amor skusić, a jeśli to naprawdę jest dobre - RST wizerunkowo sporo by zyskało; wszak nie od dziś wiadomo, że dla przeciętnego klienta często bardziej wiarygodne od ocen specjalistów są rozpowszechniane pocztą pantoflową opinie zwykłych użytkowników . A im więcej takich użytkowników, tym więcej opinii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 24 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 ....właśnie. Tym bardziej że rst wyrabiało sobie przez lata opinię daleką od nawet neutralnej i ciężko to zmienic liczac tylko na tych którzy kupią ich produkt by wyróżniać się z tłumu. pytanie na ile znaczącym produktem jest rst dla velo - jeśli niespecjalnie to nie ma co za bardzo liczyć na pracę nad wizerunkiem produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.