Skocz do zawartości

[amortyzatory] rst 2009

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.rst.com.tw/product.asp

obejrzałem ofertę rst (sprowokował mnie temat roweru authora, w którym został zamontowany wysoki model rst) na 2009 rok i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. po analizie zdjęć wg mnie rst oferuje bardzo wysoką jakość wykonania, wcześniej raczej nieznaną.

niestety jak zwykle w velo nie są "lepsiejsze" modele dostępne, a cena na niższe modele wskazuje że te topowe byłyby chyba w zaporowych cenach....

jak wam podobają się nowe produkty rst?

Design jest całkiem niezły. Na pewno idzie z duchem czasu. Po zdjęciach raczej ciężko oceniać wykonanie ale od jakiegoś czasu RST zaczyna dociągać do tych najlepszych. Myślę, że jeśli utrzymają trend przez najbliższe kilka sezonów, a ich najsłabsze produkty nie będą montowane we wszystkim co ma 2 koła, to ich reputacja odbije się od dna.

Życzę im wszystkiego najlepszego. Im większy wybór, tym większa konkurencja, a co za tym idzie lepiej dla nas :icon_mrgreen:

hmm reba na 2009 SL kosztuje 1400zł na allegro (detal pewnie ok 1700) i waży 1698 gram i jest bez manetki ;) No ale golenie grubsze i bardzo fajny tłumik MC. A ten F1rst to raczej konkurent dla Sid'a albo R7 no i to cena katalogowa na allegro pewnie ok 100-150zł taniej bedzie.

Trzeba będzie podpytac wlasciciela tego rst z tematu, o ktorym wspomnial tobo. Swoja droga fajny rower mu wyszedl ;)

A co do RST to faktycznie, ciut drogie. Z drugiej strony skoro podnieśli jakość to jakoś muszą zarobić na wyprodukowanie tych sztućców. Poza tym, jakby były za tanie to byście podejrzewali, ze gówniane materiały i podejrzana jakość :) Jeśli faktycznie na allegro będzie je można dostać w nieco niższych cenach niż u dystrybutora to dla wielu osób może to być ciekawą alternatywą.

Trzeba poczekać na jakieś testy w prasie branżowej i zobaczyć co oni powiedzą.

Kaski, buty, ramy dostają z Velo. Czemu się zdecydowali do tej listy dopisać amortyzatory, to nie wiem :) Podobno w zeszłym roku je testowali, może praca tych widelców ich zadowoliła na tyle, że w tym roku będą je oficjalnie używać? Bądź co bądź, Kaisera widywano również z carbonowym widelcem Accenta, czemu nie miałby ścigać się na RST? A może to nie mają na to wpływu a to chwyt taki by rozreklamować tę markę?

W ramach zabiegu marketingowego powinni trochę spuścić z ceny - choćby na zasadzie czasowej promocji. Więcej ludzi wówczas mogłoby się na taki amor skusić, a jeśli to naprawdę jest dobre - RST wizerunkowo sporo by zyskało; wszak nie od dziś wiadomo, że dla przeciętnego klienta często bardziej wiarygodne od ocen specjalistów są rozpowszechniane pocztą pantoflową opinie zwykłych użytkowników :) . A im więcej takich użytkowników, tym więcej opinii :)

....właśnie. Tym bardziej że rst wyrabiało sobie przez lata opinię daleką od nawet neutralnej i ciężko to zmienic liczac tylko na tych którzy kupią ich produkt by wyróżniać się z tłumu. pytanie na ile znaczącym produktem jest rst dla velo - jeśli niespecjalnie to nie ma co za bardzo liczyć na pracę nad wizerunkiem produktu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...