MrJ Napisano 27 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Kubuś18 - nie o to chodzi żeby każdy kto jeździ na 1-zawiasie był wielkim szołmanem a ten na wirtualu... Miałem na myśli że na prostszych systemach zawieszenia trzeba się bardziej postarać żeby nie bujało. Ale jak się nawet nie stara to będzie bujało wszędzie i na wszystkim. A co do techniki - oczywiście każdy ma swoje preferencje i odczucia, ale dla mnie jazda ma moim starym XC HT była BLIŻSZA tej na dirtówce siostry ważącej 14kilo, ze skokiem 120 i singlespeedem, niż na obecnym fullu który TEŻ jest do XC (no może lekko AM)!!! A teraz zabierzmy się za podziwianie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkamil Napisano 9 Marca 2009 Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Dzis dotarly do mnie 2 szt Mutanek - waga to odpowiednio 578 i 580 g, chyba niezle :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tasok Napisano 12 Marca 2009 Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Nic dodać nic ująć - Piękna maszyna !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 23 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Mały ale dość istotny update. Waga bikea na zasadzie sam na wagę i na wagę z rowerem wynosi obecnie 13,9kg . Poniżej foty z terenu na nowych kapciach oraz sztycy i zamiast ubijaków platformy VP. Ponieważ dzisiaj po wielu mękach dotarły do mnie Mallet 2 prezentowane są na ostatniej fotce . Porównanie do innego potwora I moooooje ceeeeeeerwone Jakbym chciał walczyć z wagą to sztyca 400mm waży 300g więc na upartego nieco do ściągnięcia, następnie dętki kenda 249g i decathlon 172g. Reszta to już walka z wiatrakami i dosc wysokie koszty o których nie myślę. Pozdrawiam! Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 23 Marca 2009 Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 jeżeli mnie oczy nie mylą to ten potwór to Scott Ransom ale chyba robiony na ostrzejszą jazdę od twojego i jak znam życie trochę cięższy. Ogólnie gratulacje ładnego rowerku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 23 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Dokładnie to cudo obok Propheta to Scott Ransom w dość ostrej wersji bo przód Totem SoloAir(przerobiony z 2Step tfuuu), DeeMaxy, osprzęt X9 z korbą Saint 2008. Właściciel lubi zaszaleć . Waga Ransoma 16,2kg. A mój hmmm ot turystyk i po bułki czasami . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras76 Napisano 27 Marca 2009 Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 ogólnie cannony nie robią na mnie wrażenia za wyjątkiem ...no właśnie propheta projekt bardzo udany, gratuluję pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filus Napisano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Witam wszystkich. W krótce mam zamiar kupic nowy rower, no i zastanawialem sie bardzo powaznie nad Giantem Reignem 2. Ale dzisiaj w jednym ze sklepów rowerowych zauważyłem nowego Cannondale Prophet 3 ( model z 2007r - biało czerwona rama ) przeceniony z 9 tys. PLN na 6 ty. PLN . Nie ukrywam, że bardzo mnie zainteresował. Co moglibyście powiedzieć mi na temat tego bika? Slyszałem, że nieco buja w porownaniu z reignem, no i nie jestem przekonany co do tego bezposredniego zawieszenia. Roweru bd uzywał do jazdy po górach, wycieczek no i oczywiscie jak na rower enduro przystalo do lekkiego szaleństwa. Od czasu do czasu mam zamiar wziaść udzial w maratonie ( czysto dla przyjemności ) i myśle że tutaj sie przyda zmiana skoku amortyzatorow. Z gory dzieki za wszystkie opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 co to znaczy bezpośrednie zawieszenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Bezpośrednie czyli zapewne 1-zawiasowe. Siła z pedałowania jest bezpośrednio przekładania na damper, bez żadnych dźwigni i dodatkowych zawiasów. Chyba to miał na myśli Filus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Marcinie mam jedno pytanie co do sterów fsa orbit- czy konus widelca zakrywa całe lozysko zachodząc na miskę montowaną w ramie? Będę wdzięczny za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Widzę, że sprzedajesz Cannona. Ciekawi mnie na co się przesiadasz? Na wirtuala? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 23 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Przepraszam, że dopiero teraz ale jestem mocno zakręcony przez poszukiwania nowej pracy. Marcinie mam jedno pytanie co do sterów fsa orbit- czy konus widelca zakrywa całe lozysko zachodząc na miskę montowaną w ramie?Będę wdzięczny za odpowiedź Tak, seryjna bieżnia(hmmm określenia konus na bieżnię nie słyszałem) zakrywa całe łożysko i całą redukcję po same brzegi. Całkiem spora patelnia która powinna mieć jeszcze jakąś uszczelkę. Mój Prophet jednak jej nie doświadczył ale stery chodzą coraz lepiej . Swoją drogą jestem ciekawy czy ktoś stosuje zwykłą bieżnię do redukcji, jak się sprawuje? Widzę, że sprzedajesz Cannona. Ciekawi mnie na co się przesiadasz? Na wirtuala? Hmmm ogłoszenie ze sprzedażą Propheta było podyktowane chwilą emocji za co przepraszam zainteresowanych. Niestety utrata pracy i milion pomysłów pchnęły mnie do wystawienia ogłoszenia. Przed sprzedażą powstrzymała mnie Małżonka której serdecznie dziękuję - ehhh ta prywata . Miałem kilka pomysłów i ochotę przetestowania egzotyki ale na razie na pomysłach kończę. Ostatni cel to Chumba XCL na widok której ślinię się za każdym razem. A sztuka z allegro za 2800zł miodzio ! ! ! Nom i skończyły mi się pomysły na względnie nisko kosztowne modyfikację. Ostatnie 3miechy to chyba jeden z niewielu okresów gdzie bike nie otrzymał nowych fantów. Jeszcze z 3kolejne i będzie można powiedzieć, że Prophet zamieszkał ze mną na dłużej bo 6miesięcy jest nie lada wyczynem. Aaaa i już leci do mnie nowy Swingerek X3 zza wielkiej wody. Całe 330zł za nowy damper z tulejami i odrazu świat robi się weselszy jak się patrzy na takie ceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Było mówić, że będziesz kupował Swingera to bym się dołączył bo też szukam X3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Za taka kase to i ja bym sie skusil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Gdybym wiedział, że chcesz przeskoczyć z Foxa na Swingera, to może udałoby się nam dokonać jakiejś wymiany towarowej międzyproroczej - nie jestem fanem SPV. A teraz, to po ptokach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 27 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Marcin z tego co wiem przechodzisz na lefty'iego wiec moze chcialbys sie pozbyc tych sterow fsa? Wiesz moze ile one waza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twojastara Napisano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Halo:) poniewaz zebralo sie tu sporo znawcow Propheta - mam nadzieje, ze cos mi rozjasnicie/pomozecie - sytuacja wyglada nastepujaco: -napalilem sie na Propheta, ktory jest akurat do odkupienia od znajomej osoby. Wsiaknalem w temat i obczailem, ze wersja ktora moge wyrwac jest to "SL" -ma niestety po 120mm skoku p/t - czyli powiedzmy sobie szczerze troche... malo;) 1.-jednak studiujac temat ten i inne o prophecie - znalalzem info - iz mozna wpakowac do niego innej dlugosci damper, by zwiekszyc skok (mowa byla o wydluzaniu ze 140mm na 160mm) - Prosze o porade/ recepte: - jaka dlugosc/rodzaj dampera nalezaloby zamontowac w ramce, by uzyskac skok 140mm? 2.-i teraz druga sprawa - gdzies/kiedys czytalem na (chyba?) mtbr o mozliwosci zmiany skoku lewusa -> na ile pamietam, byla to kwestia zabawy z podkladkami/jakimis dystansami/klockami? - Czy ktokolwiek probowal? grzebal w tym? Jestem to w stanie zrobic sam czy potrzeba jakis wymyslnych narzedzi? bede niezmiernie wdzieczny - jesli nie uda mi sie z wydluzaniem skoku lefciaka - bede zmuszony zalozyc cos pokroju pike'a - akurat nie koniecznie mi sie to usmiecha dzieki - pzdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Prophet SL i "zwykły" Prophet to takie same ramy. Po porstu w SL wsadzali damper 190x44,4 (zgodnie z danymi ze stronki cannona) a w "zwykłym" 200x50. Wkładając taki do SL'a uzyskasz skok 140. Co do dalszego powiększania, to gdzieś już w tym temacie napisałem. Powinno dać się włożyć damper 200x56 (mocując go w oczku "XC", żeby opona nie uderzała w rurę podsiodłową) i uzyskać skok rzędu 157mm. Ale to tylko teoria - nie sprawdzałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 18 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Z tego co Kopaczus pisał SL ma nieco krótszy tylny trójkąt. Z obijaniem o trójkąt przy 200x57 raczej bym sie nie martwił. Na forum znam co najmniej dwa prophety z 200x57, w sieci znalazłem ich sporo i nigdzie żadnych negatywnych sygnałów. Pozdrawiam i zachęcam do zakupu Propheta ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Wg. tabel geo na stronce długość tylnego trójkąta jest identyczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twojastara Napisano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 o to juz mi bardzo duzo pomoglo - dzieki wielkie wam! a cos na temat wydluzania leftiego ktokolwiek slyszal? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 26 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Miło mi poinformować wszystkich zainteresowanych , że sprzęt uległ dość znacznej modyfikacji. Zmiana zaistniała już przeszło 4miesiące temu jednak z racji poważnej rewolucji życiowej nie doczekał się jeszcze dobrego testu. Oto mój malutki powód dla którego od 4miesięcy nie siedziałem na rowerze I DOBRZE MI Z TYM A tak obecnie prezentuje się mój Mx2 Zmiany które zaszły: Widelec: Lyrik U-turn 115-160mm ---> Lefty TPC+ 140mm Mostek: Race Face Evolve XC 85mm 25.4 ---> Cannondale for Lefty 110mm 31.8 Kierownica: Race Face Evolve XC 635mm 25.4 ---> PRO FRS 670mm 31.8 Stery: FSA Orbit Z 1.5R ---> Cannondale Omega Koło: XM317 disc/Dartoor Deeforce qr20 36otw. ---> XM819 disc/Cannondale Omega 24otw. Podczas krótkiej jazdy zauważyłem dwie istotne rzeczy. In minus to głośna praca Leftyego która przeszkadzała mi tylko dlatego, że mocno skupiałem się na poznaniu widelca a mniej na radości z użytkowania. In plus widelec zachowuje się bardzo natura;nie na wszystkich przeszkodach. Czy to dobrze hmmm muszę go zabrać na nieco bardziej wymagające tereny niż miejska dżungla. Najbliższe plany to wrócić do kręcenia a później hmmm to się zobaczy . Pozdrawiam! Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 26 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Argh jaki śliczny! Z lefciakiem zdecydowanie mu do twarzy Pozdro dla roweru i dla małego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 26 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Takiego Lefciaka to bym założył do siebie Powiedz coś więcej o tej kierze. Ile waży i jak ze sztywnością? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.