Skocz do zawartości

[Zlot Forum] Lista jadacych koleja

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem czy mam dobrą wiadomość czy złą, ale rozmawiałem z kumplami i wyszło na to że nie jedzie ich trzech.... tylko pięciu ! ! !

więc kolejne dwie osoby trzeba by doliczyć i nie wiem czy nie za późno jeśli już mamy jakieś rezerwacje, chyba że nic jeszcze nie wiadomo z tymi pociągami :P

a więc ile nas tam będzie jechało? chyba z 10 ludków..

..nice :D:) :)

Sorry że tak milczałam ale ostatnio się działo... Kostkę silnie skręciłam i mnie boli co chwila, do tego jak na złość mam anginę ;) czuję się jak przetrącona... ale mam dobrą wiadomość

IwanMTB

KAZUMI

Kubusiowa

Cybuch (plus 5 gości)

agenciara

Jedzie nas 10 osób czyli poproszę 10 zł od każdego za rezerwację przedziałów :) koszt przedziałów wynosi 100zl

W przedziale jest 8 miejsc siedzących. dwie osoby będę musiały usiąść w przedziale obok ale będzie oki. Tylko wielka Prośba do Cybucha i jego znajomych by przybyli do Gdyni i się zapakowali na stacji bo W Gdańsku będzie ciężko nie dość że ludzie będą się pętać to jeszcze my z rowerami... Pociąg w Gdyni stoi długo przed odjazdem więc na spokojnie można się zapakować.

Moje konto: 28 1020 1909 0000 3602 0098 7545

Roksana Mazelewska

Dziś płacę za przedziały, mamy zgodę :) więc fajnie :D

Czekam na decyzję o przejeździe grupowym.

Ps Cybuch możesz zapłacić za swoich podopiecznych;) i za siebie za jednym zamachem :D

Nie chciałabym czekać na te pieniążki długo... jakby się dało to tak sprawnie oki?

Jeśli chodzi o przejazd grupowy to jak da się załatwić to kupię bilet i oddacie mi kasę w Gdyni :)

Pozdrawiam :)

już kasa poszła, za wszystkich, jeden kolo jest nie zdecydowany ale za niego też wpłacam bo myślę że da rade go przekonać, w ostateczności będzie jedno miejsce wolne, jakby co to pokrywam wszystkie koszty jeśli kolo nie pojedzie i zepsuje cały plan ;)

ode mnie też pieniążki poleciały.... I ZDROWIEJ NAM!!! Bo będzie mi dane spać znowu w obsadzie 100% męskiej hehehe :D

Na BikeOriencie to taki standard że wszyscy się mieszają... zawsze imprezki spod orzecha przenosiły się do wielkiej sypialnio-jadalni w kuchni i urządzaliśmy pidżama party kto pierwszy padnie :) (ostatnio wynajelismy prawie cale gospodarstwo agroturystyczne :D ) uwieelbiam zloty ;)

Ps Cybuch czy Twoi goście są na liście zapłaconych na nocleg... Bo na liście jest już 80 osób a tam chyba jest jakiś limit :D

Ps. Agenciara ile jedzie dziewczyn bez partnerów? Bo Marcin zbiera info na temat kto z kim śpi :rolleyes: tk sobie myslałam aby być w jednym pokoju ze wszystkimi dziewczynami. Czy może idziemy do sali 12 osobowej :P tylko gorsza sprawa z chrapaniem :wub: A ja czasem gadam przez sen :o

Pozdro

mnie ilość osób w pokoju jest obojętna... mozemy isc do 12'stki a mozemy do 4'ki... chrapania, gadanie przez sen i lunatykowanie może być w standardzie - i tak śpie jak zabita :) (a jak nie śpie, to lunatykuję :D )

z reszta z kilkoma osobami miałam przyjemność jeździć więc mysle ze będzie to przeeeeeudany zlot i w ogole nie ma sie co martwic o towarzystwo w pokoiku ;)

Gdybym wiedziała ile nerwów kosztuje rozmowa z Intercity to by mnie wołami nie zagnano do tego.... najadłam się stresu przez kilka dni to nie mówię... Tak to jest jak przedziały załatwia się w Gdyni, ulgi w Gdańsku a płaci się w Tczewie w Kasie NORMALNIE ZABIĆ TEGO KTO TO WYMYŚLIŁ!!! A do tego każdy z tych Miejsc mówi co innego i się upiera przy swoim!!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :woot::) :) :):wallbash: :wallbash: :wallbash: Przechodzę na emeryturę bo osiwiałam ;( :bomb_ie: rozsadza mnie od wewnątrz... Sorry za moje uzewnętrznienie emocji ale ich działanie wkur.... mnie.

Jak już będę miała wszystko ugrane dam znać. Czyli liczę że dziś wieczór... OBY!!! :voodoo:

ogrody30stycznia002.th.jpg

Którą drogą jedziemy jak już będziemy na miejscu?

Czy ktoś wyśledził na forum w temacie Zlot info która droga jest lepsza?

Ostatecznie którym pociągiem jedziecie? o ktorej godzinie ? i o której na miejscu bedziecie znaczy w Wałbrzychu ? czytalem gdzies na FR ze inna grupa "pociągowa" dojezdza z wałbrzycha szynobusem z Głuszycy- wiec jest o połowe bliżej.

Napiszcie co i jak, bo jest kilkoro osób które mogło by Was zabrać i podholowac do Oreła.

Btw, dobra mapka ;] wg tego co rozmawialem z Tobo droga przez Jedline i Głuszyce jest łatwiejsza niż ta zaznaczona na mapce ;]

Pozdro

czyli dłuższa jest łatwiejsza do podjazdów :D hmm demokracja zawsze zwyciężą zobaczę co inni powiedzą :P

Info ostateczne to takie że 21:34 wyruszamy z Gdyni Głównej zaś na miejscu jesteśmy o 07:38... Ranne z nas ptaszki :)

No a potem jedziemy do obozu :) znając życie ja zamykam grupę bo się wlokę :)

Bilet grupowy wyniósł dokładnie 295 zł

Rezerwacja przedziałów wyniosło 100zł

Bilety na 8 rowerów koszt 56zł (cztery rowery muszą być zapakowane, folia bombelkowa :D (agenciara, Kazumi, IwanMTB pożyczy od Kazumi, czy Cybuch też ma jakąś folię???)

Agenciara może taż przywieść jakąś folię :D Kombinacja niczym wół pod górę :) nie ma lekko :) Jestem ciekawa jak nam pójdzie droga :)

Potwierdzone osoby:

1. agenciara

2. cybuch

3. Kazumi

4. IwanMTB

5. Kubusiowa

6. Gość

7. Gość

8. Gość

Czy te osoby dodatkowo jadą na 100% bo nie wiedziałam jak kupowałam bilety na rower :) jeśli chodzi o przejazd grupowy to są wliczeni ale na rower muszą dokupić bilety bo nie miałam info czy jadą czy nie w końcu Mam nadzieję że się nie obrażą :)

9. Gość???

10. Gość???

Characz pobiorę w Gdyni :P

Proszę się stawić o 21:15 na peronie na początku pociągu. Ponieważ będę musiała iść do konduktora i mu pomajtać świstkami dokumentów a on nam pokaże który przedział jest nasz do tego jeszcze postawimy rowery które się nie zmieszczą na początku wagonu zepniemy i będzie oki

Musimy być w pierwszych wagonach bo we Wrocławiu rozpinają wagony i jedna część Jedzie do Jeleniej Góry a druga w siną dal :) tak więc wyboru nie ma trzeba być z przodu.

Dziękuję za uwagę

Wolę myśleć że to już koniec bo po przebojach ostatnich mam dość takich rewelacji

Przecież najpierw wmawiali mi że firma nie jest zakładem pracy że 10 osób to nie grupa i że zniżki nie ma...

Zaś w Gdyni mówili że mi przysługuje i że dobrze interpretuję przepisy.

Później z tymi przedziałami cyrki, najpierw nie było żadnej info i miałam czekać jak już niby zgoda była to tu nagle info że trzeba wykupić 16 biletów na przejazd za( 59 zł x 16 ). Jak to usłyszałam to usiadłam i zaczęłam dyskutować z panią w kasie skończyło się na tym że zrobiła się kolejka jak za komuny a ja dalej się sprzeczałam po 3 telefonach Pani z Kas znów nic nie załatwiłam po czym obróciłam się na pięcie i poszłam na trening gdzie się wyżyłam na innych :) Kobieta powiedziała że muszę wykupić i nie ma innej opcji. Normalnie beczeć człowiekowi się chciało po takiej rozmowie bo wcześniej nikt mi o takich bzdurach nie mówił... Zadzwoniłam do Kazumi bo normalnie nie wiedziałam co robić podpowiedział mi że zarezerwujemy choć jeden przedział... ale to sprawy nie załatwiało

Dzwoniłam do Tczewa do Gdyni i Gdańska po to by czegoś się dowiedzieć i jak ich rozpracować. W końcu pogadałam sobie z miłym panem z Gdyni który już mnie znał bo dzwoniłam do niego ze pare naście razy podał mi paragrafy na które mam się odwołać i od razu na wszystko znalazła się zgoda. Zadzwoniłam do Pani kierownik która nawet nie wiedziała gdzie jest mój wniosek Czy u niej czy już w Tczewie. Jeszcze wczoraj zarzekali się że zgody nie ma zaś dziś jest zgoda i bilety??? Normalnie skakałam z radości jak o 14:56 otrzymałam info że są zgody i nie trzeba wykupywać 16 miejsc siedzących :) Do tego dali zniżkę na rowery :) Może małą ale zawsze jest :) oj oj nie mogłam wysiedzieć w pracy do tej 16 bo bałam się że Ci w biurze swoje a w kasie znów będzie kłótnia ale było oki tyle tylko że po gotówkę musiałam gnać bo karty nie przyjmują hehe zawsze coś ale takie przeszkody to już mogą być :P od 8 do 16:30 załatwianie i nerwówa... oj naprawdę się stresowałam a teraz tylko siedzę i się lampię na te bilety i już dziś bym pojechała :)

Warunek który musimy przestrzegać to ten że żaden rower nie może być na siedzeniu może być pod nogami lub nad pasażerem więc zmieści się tak jakieś 4 lub 6 zapakowane rowery. na więcej nie ma pozwolenia. resztę trzeba na korytarzu przypiąć. Jeśli 10 jakoś zmieścimy nad głowami to będzie już coś :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...