agenciara Napisano 4 Maja 2009 Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 okej, no to rozbroimy swoje koło, z obręczy zrobimy hula hop, a szprychamy będziemy grać w bierki z piast zrobimy łyżworolki, ale to jeszcze do przedyskutowania te 5, 10 zeta nie robią różnicy... byle żeby tylko mieć jako taki komfort jazdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 4 Maja 2009 Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Mój wpis nie dotyczył komfortu tylko odmowy przewiezienia bikea. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agenciara Napisano 4 Maja 2009 Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 ja bym jednak nie wystawiała cierpliwości konduktorskiej na takie sytuacje, nie próbowałabym przemycić rower w ten sposób jako bagaż podręczny. Ale to tylko dlatego, że dla mnie rower to rower, złożony czy rozłożony z częściami "na widoku" to nadal rower bo gdzie upchnąć to przednie koło... co innego rower złożony do specjalnej torby rowerowej... ale miłego składania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 4 Maja 2009 Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 czytam sobie psie forum - 1-3 maja mieli zlot owczarków niemieckich, ludzie mieli problem żeby wejść z psami do nocnego pociągu, duzo ludzi, przez co wywiazala sie awantura... nawet jakiś policjancik wszczynał awanturę cytat wyciągniety z całej wypowiedzi:" a wystarczyło doczepić tylko 1 wagon o czym wiedzieli, a nie zrobili, rozmawiałam z dyżurnym stacji po waszym odjeździe, mówił, ze kiedyś ludzie połozyli się na torach i PKP musiało doczepić wagon. Mamy XXI wiek...masakra" różowe jest życie ciapągujących zlotowiczy oby nas coś takiego nie spotkało Rower to nie pies i damy rade. Jedynie za woblery mogą nas wywalić z pociągu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejot Napisano 5 Maja 2009 Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Woblery Ochrony Kolei Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 5 Maja 2009 Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Ja się wybieram pociągiem z Poznania o 6.45. Ze względu na możliwy ścisk w pociągu pospiesznym i brak chęci do nocnych podróży. Wracałem kiedyś z jakiegoś zlotu pociągiem, którym jechała spora grupa rowerzystów, i niestety nie było to przyjemne, ani dla mnie ani dla lakieru . Pojedzie ktoś tą baną? Czy będę musiał jechać samotnie jak Don Kichot? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 5 Maja 2009 Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Przeor - jak nie pojadę dzień wcześniej to będziemy jechać tym samym pociągiem. No chyba że PKP raczy doczepić łaskawie do tego nocnego pośpiecha wagon rowerowy to wtedy pojadę z tą całą ekipą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejot Napisano 5 Maja 2009 Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Ja chyba tak samo jak Sebek. A może w tym pośpiechu dałoby się zarezerwować kilka przedziałów dla nas i kilka dla naszych rowerów? Tak żeby nie musieli podczepiać specjalnego wagonu a po prostu zrobili więcej miejsc na "przesyłki konduktorskie" Ile to by kosztowało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 7 Maja 2009 Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 No to mam nadzieję, że ktoś ze mną pojedzie, żebym sam nie błądził. Co do podczepienia wagonu rowerowego to nie ma żadnych szans, trzeba by było wystosować odpowiednie pismo, na telefony na pewno nie zareagują. Przypominam, że jadąc pociągiem osobowym oszczędzamy pieniążki i czas bo osobowy jedzie szybciej od pospiesznego o całe 7 minut (to tak na zachętę dla niezdecydowanych ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubusiowa Napisano 8 Maja 2009 Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Napisałam do nich pismo Pisma też na nich nie działają Klientów mają chyba głęboko w pupie NO TO KLOPS Oki mam kosztorys na doczepienie wagonu rowerowego!!! Koszt samego doczepienia wynosi 1848 zł. Nie żartuję!!! Kosztorys na zdjęciu!!! Ktoś jest chętny, aby dalej rozmawiać z Intercity? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 8 Maja 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Chyba z wscieklego byka sfruneli... Za taka kase to ja ich o-pu-szczam... Dzieki Ci Kubusiowa dobra kobieto! Szkoda tylko ze tyle gimnastyki na marne OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubusiowa Napisano 8 Maja 2009 Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 hmm przynajmniej wiem ile może takie coś kosztować tak jak mówią kto pyta ten nie błądzi hmm może coś innego się wykombinuje? Może rezerwacja przedziału czy coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejot Napisano 8 Maja 2009 Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 No właśnie ile kosztuje rezerwacja kilku przedziałów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agenciara Napisano 8 Maja 2009 Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 ożesz w morde... a to nie mogą zamienić jednego wagonu na rowerowo-osobowy?? ;(( 886zł wynajem wagonu, czyli +55 zeta gratis na łebka....... a jak by go zostawili w wałbrzychu do końca zlotu i podpieli wtedy kiedy my byśmy wracali, hy?? ale jestem w kropce... a Wy jedziecie tym pociągiem gdyby był taki jaki teraz jest? przeczytajcie sobie ten watek, wg osob wynajecie wagonu 200 zł http://infokolej.pl/printview.php?t=6491&a...758e3d915339c06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubusiowa Napisano 10 Maja 2009 Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Rezerwacja 1 wagonu wydaje mi się chyba najbardziej rozsądnym wyjściem Do 1 przedziału zmieszczą się 3 rowery stojące obok siebie i 2 osoby które będę leżały w jednym wagonie jest chyba 6 przedziałów to jest miejsce dla 12 osób które leżą i 18 rowerów. To są dane tak po szybkim przeliczeniu... teraz tyko musimy się dowiedzieć dokładnie ile kosztuje rezerwacja wagonu w chwili obecnej Ja nie mam wyjścia muszę jechać tym pociągiem bo inne nie pasują mi zbytnio jeśli skrzyknie się przynajmniej 10 osób to wychodzi że płacimy 20zł za rezerwację wagonu. jak dla mnie może być teraz tylko kwestie formalne takie małe pytanie kto jest w stanie ponieść takie koszty i jak zbierzemy pieniądze? Bo ja nie chciałabym wykładać z własnego portfela a później ganiać za ludźmi Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agenciara Napisano 10 Maja 2009 Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 no to rezerwujemy! trzeba zrobić przepłatę. Jak już wcześniej pisałam, kto ma możliwość odczepiania kół, zrobimy to w przedziale, tak zmieszczą się ok 4 osoby i 4 rowery ramy pionowo na siedzenia, a koła na półki bagażowe i heja! Podróżuję tak zawsze w pociągu z przedziałami i konduktorzy zadowoleni że nigdzie nie blokuję przejścia. Moge załatwić duże worki jak kto będzie miał mocno brudny rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubusiowa Napisano 10 Maja 2009 Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Zapowiada się obiecująco tylko jeszcze muszę zadzwonić do tych z Biura sprzedaży jakie papiery trzeba im złożyć no i czy w ogóle na to pójdą mam nadzieję że tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agenciara Napisano 10 Maja 2009 Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Narodowego Banku Polskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 11 Maja 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Klaniam, Jak dla mnie sprawa prosta. Skoro juz Kubusiowa jest naszym specjalista od pekapa to zostawilbym sprawe w jej rekach. Zapodaj konto na ktore mialyby byc przelane pieniadze a wszyscy ktorzy deklaruja chec skozystania z pociaga (tego konkretnie...) dziela sie solidarnie kosztem. Proponuje takze aby za te wszystkie gimnastyki z ciuchciarzami reszta pokryla czesc "doli" Kubusiowej. Jak mi sie zdawa wypadaloby streszczac sie troche bo zostaly nam raptem 3 tygi z ogonem aby sprawe zamknac i sfinalizowac... OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubusiowa Napisano 11 Maja 2009 Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Spoko ja za siebie zapłacę ale liczę na to że mnie nie zostawicie na podjazdach, w taki sposób się odwdzięczycie hehe Rozmawiałam z Intercity. Chwili obecnej tak wygląda sytuacja: Koszt wynajęcia przedziału wynosi 50 zł Jeśli chodzi o wynajęcie całego wagonu to nie jest tak pięknie, ponieważ wynajęcie całego wagonu kosztuje 50zł*10przedziałów.... my nie potrzebujemy 10 przedziałów więc spoko. Jeśli weźmiemy 5 przedziałów to zapłacimy 250zł ale myślę że nawet 4 stykną aby się pomieścić z rowerami no ale teraz kwestia tego ile rezerwować przedziałów??? Mówicie bo dziś idę po wniosek i chciałabym już złożyć to i mieć z głowy... Przedziały będą miały nalepione na szybie rezerwacja więc ci co będą dosiadać muszę się konduktora spytać w którym wagonie siedzimy. Do tego postaram się dać info w którym wagonie będziemy siedzieć... Jeśli chodzi o te info, że cały wagon kosztuje 200 zł to niestety obowiązuje w terminie od 20 czerwca do 31 sierpnia... w każdym razie takie info dostałam od ludzi z Gdyni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 11 Maja 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Klaniam, Na stan obecny bedzie to jakies 14-15 osob. 5 przedzialow spokojnie pomiesci te 15 maszyn, i wyjdzie po 17 ziko od czapy. Zawsze bedzie sie wygodniej rozlozyc i pokimac. Jak dla mnie przedni plan. Wysiadac ze zlotewek i niech Kubusiowa zamyka ten frymark z pekapem... OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 11 Maja 2009 Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Przy rezerwacji zaznacz ze interesują Nas np ostatnie przedziały w pociągu co by jeszcze nieco miejsca na korytarzu wygospodarować. Co do kosztów rezerwacji jak nie zbiorą się ludzie to będziemy przy ognisku latali z czapą i zbierali drobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agenciara Napisano 12 Maja 2009 Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Nie bałdzo kumkam ostatniego zdania ze zbieraniem drobnych na ognisku Marcin, martwisz się czy deklarowane 16 osób pojedzie tym pociągiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubusiowa Napisano 12 Maja 2009 Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 IvanMTB albo MarcinGoluch czy możecie podać numer konta jak zaczniemy zbierać kasę na przedziały bo ja mam konto w banku, ale nie mam dostępu do internetowego konta i nie mogłabym na bieżąco sprawdzać kto wpłacił, a kto nie jak zbierzemy całość prześlemy do Intercity pieniądze wówczas oni zarezerwują przedziały. Chciałabym wiedzieć ostatecznie czy osoby które się deklarowały (liczba 15) na pewno są gotowe ponieść te koszty i się nie wycofują? Dajcie mi info na pw albo tu Jak wolicie, ale jedno wiem strechy ludziska Pozdro UWAGA LISTA!!! (potrzeba 10-11osób do grupowego przejazdu wówczas koszty przejazdu się zmniejszą) Gdynia Główna - IvanMTB, KAZUMI, Kubusiowa Sopot Gdańsk Oliwa Gdańsk Wrzeszcz Gdańsk Główny , Cybuch Tczew Laskowice Pomorskie Bydgoszcz Główna - agenciara. Tomeks Inowrocław - Fifi, Robert Mogilno Gniezno - Rudd, Gerus Poznań Główny - dejot, R3surrection Kościan Leszno Rawicz - MarcinGoluch, Mortis Żmigród Oborniki Śląskie Wrocław Główny - weberwrc Jaworzyna Śląska Świebodzice Wałbrzych Miasto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 12 Maja 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Klaniam, Jak pamietam weberwrc odpadl, takze zostaje nas 14 sztuk. No chyba ze ktos jeszcze sie dopisze. Wyjdzie wtedy po 18ziko od czaszki... Proponuje deklaracje tutaj zarzucic. Moge podac swoje konto ale to troche lipa bo jak cokolwiek nie tegez to jestem daleko, zatem proponuje zeby Naczelny Szef Zamieszania Marcin Goluch zdefraudowal jeszcze troche mamony Zeby nie bylo. Ja jak najbardziej sie pisze. OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.