freediver Napisano 30 Marca 2009 Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Mam małe pytanie, czy ktoś z lublina wybiera się na zlot i czy będzie korzystał z transportu publicznego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 30 Marca 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Klaniam, Zly temat kolego... Sprawdz tu ---> http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=44809 Albo na swojej grupie regionalnej... OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubusiowa Napisano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Rozmowy w toku, Z oddziału w Gdańsku zadzwonili do mnie wczoraj odpowiadając na moje pismo (na komórkę i na stacjonarny kilka razy, bo nie odbierałam więc mnie nie zlewają, to już jakiś sukces ) Intercity nie wie czy ten wagon rowerowy nie obciąży zbytnio ciuchcię I teraz badają czy jak usuną jeden wagon pasażerski nie zbraknie miejsc dla wszystkich ich klientów, bo oni nie wiedzą jak dużo ludzi nim jeździ. Twierdzą, że jest dużo czasu do czerwca a u nich co róż wszystko się zmienia, dlatego tak trudno im zaplanować taką rezerwację... Ehmm podobno dostanę już ostateczną decyzję do końca tygodnia czy będą wstanie zrealizować zamówienie. UWAGA LISTA!!! Gdynia Główna - IvanMTB, KAZUMI Sopot Gdańsk Oliwa Gdańsk Wrzeszcz Gdańsk Główny (potrzeba 10-11osób do grupowego przejazdu), KAZUMI, Cybuch Tczew Laskowice Pomorskie Bydgoszcz Główna - agenciara. Tomeks Inowrocław - Fifi, Robert Mogilno Gniezno - Rudd, Gerus Poznań Główny - dejot, R3surrection Kościan Leszno Rawicz - MarcinGoluch, Mortis Żmigród Oborniki Śląskie Wrocław Główny - weberwrc Jaworzyna Śląska Świebodzice Wałbrzych Miasto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 7 Kwietnia 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Klaniam, Taka wlasnie mnie okolopolnocna refleksja naszla. PKP to jednak bandycka instytucja. Nie dosc ze trzeba im zaplacic za podstawienie wagonu to jeszcze trzeba wykupic do niego bilet... Ehhhh.... Dalej czekamy... Kubusiowa, Ty to jednak masz cierpliwosc kobieto OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mogilniak Napisano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Jakaś ściema z tą niemożliwością uciągnięcia jednego wagonu więcej przez lokomotywę... To tak jak jazda rowerem przed lub po lekkim śniadaniu... Jeśli wagon będzie to wsiadam w Mogilnie, jeśli nien uda się załatwic, to pojadę inaczej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 9 Kwietnia 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Jakaś ściema z tą niemożliwością uciągnięcia jednego wagonu więcej przez lokomotywę... ... no pewnie tak... Przecie byles lokomotywa w poprzednim wcieleniu i wiesz lepiej z wlasnego doswiadczenia Co za wrzut... jak pragne zdrowia... OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubusiowa Napisano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 ja się na tym nie znam ale moja ciocia która jest całe życie kolejarzem mówi że to jest prawda więc coś w tym jest Zadzwonię do nich w poniedziałek może coś się posunęło do przodu Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubusiowa Napisano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Tego co dziś się dowiedziałam to tego że są dwie możliwości dołączenia wagonu rowerowego w jednym można siedzieć przy rowerach, a drugi jest wagon rowerowy bez możliwości siedzenia w nim. Koszt około 1000 zł, zadzwonię jutro do gościa i się spytam o dokładną wycenę, bo miał dać znać ale jakoś tel milczy, gostek mi powiedział że on nawet nie wie jak mi ma to wycenić bo nie miał nigdy takiego zadania... Niech się trudzi Pozdrawiam Jestem ciekawa czy wynajęcie autokaru kosztowałoby tyle samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 20 Kwietnia 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 ozezwtorbeubogi... Tysiaka za podstawienie wagonu w ktorym na dodatek trzeba zaplacic za bilety zeby nim jechac... Czarno to widze... Niby wychodzi "tylko" po okolo 66PLN na twarz przy 15-tu osobach jadacych ale zdaje sobie sprawe ze dla mnie to moze byc tylko 66ziko a dla innego AZ... Kochane PKP Czekamy na detale... Moze jaks znizka studencka OSTRO! I. PS Co do autokaru to moze byc nawet wiecej obawiam sie. Bo trzebaby pewnie zaplacic w obie strony... Tak jak za wyprawe taxowka do innego miasta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Powiem szczerze że z byka spadli i to na głowę. No, ale czekam na rozwój sytuacji. Zakładając że normalnie wraz z rowerem płaciłem nawet nie 40zł... W tym tysiaku też na pewno jest powrót wagonu. W końcu musi wrócić do "domu". Co do autokaru to różnie z przewozem tylu rowerów może być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gerus Napisano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Takie cos istnieje Robert:) http://www.mtbforum.pl/index.php?showtopic=5872 a tu fotka http://img.24travels.com/img/4491/4491_38_1.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubusiowa Napisano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 oni tam mają koszt 140 zł już razem z przejazdem osoby Natomiast koszt PKP Gdynia - Wałbrzych W jedną stronę: Za osobę 59 zł za 2 klasę lub 89 zł za 1 klasę ( ci co mieszkają bliżej Wałbrzycha mają taniej to połączenie) za przewóz roweru 9,50 zł dołączenie wagonu około 1000 zł Wychodzi prawie na to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gerus Napisano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Jak mam doplacac to 66zl za wagon to juz wole auto zorganizowac i w pare osob jechac. Wyjdzie to samo jak nie taniej a i jedzie sie o ktorej sie chce i gdzie sie chce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Moim skromnym zdaniem tak jak mówi Gerus bardziej się opłaca załatwić autko i jakąś małą przyczepkę niż specjalnie dopłacać do wagonu. Inna sprawa, że koniec pociągu i przedział dla podróżnych z większym bagażem można zapakować rowerami i luzik. Spięcie kilku rowerów łańcuchem czy linką w taki sposób żeby nie można było wynieść i będzie spokój. Pozdrawiam! Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gevera Napisano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Kubusiowa, powiedz, że sobie jaja robisz z tymi cenami?! Powiedz, że żartujesz? A miałam się leniwa wbić w Jaworzynie (wiem że średnio ) ale pokręcę grzecznie rowerkiem... btw. rok temu za przewóz roweru było 4 czy 4.50 zł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 No to spadli z byka i to na głowę. W takiej sytuacji załatwię sobie transport. Chyba że wymyślicie coś ciekawego jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 A ja nie wiem czy sobie nawet nie odpuszcze :/ Jak na moja kieszen wychodzi to wszystko zdecydowanie za duzo, a szkoda :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 No to ja nie jadę, za 140zł to mogę mieć dr XT Shadow M772. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Tomeks nie odpuszczaj tylko startuj PKP ale bez żadnego załatwiania. Pakujesz się w pociąg na końcu lub na początku i jedziesz z bikiem wygodnie do samego wałbrzycha. Reszcie również radzę jeśli nie jakiś prywatny środek transportu to PKP ale bez dokładania, doklejania itp akcji. Można im tylko zaznaczyć, że będzie zwiększona ilość podróżnych z rowerami i finał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejot Napisano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 A to ten darmowy wagon z siedzeniem z rowerami nie wyda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubusiowa Napisano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Gavera ogólnie kiedyś cena za pośpiech kiedyś była 4,5 zł ale wówczas pociągi Pośpieszne należały do spółki przewozowej PKP natomiast od marca należy do Intercity bo oni odkupili od PKP ten środek transportu i takim sposobem płaci się 9,5 zł w jedną stronę, tyle ostatnio płaciłam jak jechałam z Tczewa do Sopotu na spota z Kotkąpsotką. Jest pomieszczenie na przesyłki w pośpiesznym, ale nie ma szans żeby się zmieściło 15. W każdym razie sobie tego nie wyobrażam... No ale jak ktoś ma jakiś sposób i wie jak duża jest ta klitka to niech da przepis upychania sprzętu Ten koszt też mi się nie podoba ale dołączenie dodatkowego wagonu niestety kosztuje, a do tego Intercity ociąga się z kosztorysem, bo ja poprosiłam ich aby był to na piśmie Stwierdzili że moje pismo jest na pierwszym miejscu na całej stercie innych ale co z tego jak ja nie mam tej wyceny nieszczęsnej Mogliby już to zrobić a nie się wykręcać Dziś np trzymali mnie przed słuchawką 10 min i niczego konkretnego się nie dowiedziałam, nie lepiej było wcześniej zrobiłam już 6 telefonów a może więcej żeby czegoś nowego się dowiedzieć i pupa blada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gevera Napisano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Kobieto, ależ Ty musisz mieć nerwy ze stali... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubusiowa Napisano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 hehe nic mnie nie ruszy stara weteranka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 24 Kwietnia 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Klaniam, Wiem ze PKP i jej spolki sa rozdrobnione jak swiezy klocek po przejsciu przez wentylator przemyslowy ale.... http://www.pr.pkp.pl/przewoz-roweru.html Czy to nas obejmie? OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snuffi Napisano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 PR to osobowe, szynobusy itp Pośpiechy, ekspresy itp to PKP Intercity Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.