Skocz do zawartości

[Zlot Forum] Lista jadacych koleja

Rekomendowane odpowiedzi

Rozmowy w toku,

Z oddziału w Gdańsku zadzwonili do mnie wczoraj odpowiadając na moje pismo (na komórkę i na stacjonarny kilka razy, bo nie odbierałam więc mnie nie zlewają, to już jakiś sukces :P ) Intercity nie wie czy ten wagon rowerowy nie obciąży zbytnio ciuchcię :) I teraz badają czy jak usuną jeden wagon pasażerski nie zbraknie miejsc dla wszystkich ich klientów, bo oni nie wiedzą jak dużo ludzi nim jeździ. Twierdzą, że jest dużo czasu do czerwca a u nich co róż wszystko się zmienia, dlatego tak trudno im zaplanować taką rezerwację... Ehmm podobno dostanę już ostateczną decyzję do końca tygodnia czy będą wstanie zrealizować zamówienie.

UWAGA LISTA!!!

Gdynia Główna - IvanMTB, KAZUMI

Sopot

Gdańsk Oliwa

Gdańsk Wrzeszcz

Gdańsk Główny (potrzeba 10-11osób do grupowego przejazdu), KAZUMI, Cybuch

Tczew

Laskowice Pomorskie

Bydgoszcz Główna - agenciara. Tomeks

Inowrocław - Fifi, Robert

Mogilno

Gniezno - Rudd, Gerus

Poznań Główny - dejot, R3surrection

Kościan

Leszno

Rawicz - MarcinGoluch, Mortis

Żmigród

Oborniki Śląskie

Wrocław Główny - weberwrc

Jaworzyna Śląska

Świebodzice

Wałbrzych Miasto

• Mod Team

Klaniam,

Taka wlasnie mnie okolopolnocna refleksja naszla. PKP to jednak bandycka instytucja. Nie dosc ze trzeba im zaplacic za podstawienie wagonu to jeszcze trzeba wykupic do niego bilet... Ehhhh....

Dalej czekamy... Kubusiowa, Ty to jednak masz cierpliwosc kobieto :icon_mrgreen:

OSTRO!

I.

• Mod Team
Jakaś ściema z tą niemożliwością uciągnięcia jednego wagonu więcej przez lokomotywę...

... no pewnie tak... Przecie byles lokomotywa w poprzednim wcieleniu i wiesz lepiej z wlasnego doswiadczenia :D:);)

Co za wrzut... jak pragne zdrowia...

OSTRO!

I.

• 2 tygodnie później...

Tego co dziś się dowiedziałam to tego że są dwie możliwości dołączenia wagonu rowerowego w jednym można siedzieć przy rowerach, a drugi jest wagon rowerowy bez możliwości siedzenia w nim. Koszt około 1000 zł, zadzwonię jutro do gościa i się spytam o dokładną wycenę, bo miał dać znać ale jakoś tel milczy, gostek mi powiedział że on nawet nie wie jak mi ma to wycenić bo nie miał nigdy takiego zadania... Niech się trudzi :D

Pozdrawiam ;)

Jestem ciekawa czy wynajęcie autokaru kosztowałoby tyle samo ;)

• Mod Team

ozezwtorbeubogi...

Tysiaka za podstawienie wagonu w ktorym na dodatek trzeba zaplacic za bilety zeby nim jechac...

Czarno to widze... Niby wychodzi "tylko" po okolo 66PLN na twarz przy 15-tu osobach jadacych ale zdaje sobie sprawe ze dla mnie to moze byc tylko 66ziko a dla innego AZ...

Kochane PKP :D

Czekamy na detale... Moze jaks znizka studencka ;)

OSTRO!

I.

PS

Co do autokaru to moze byc nawet wiecej obawiam sie. Bo trzebaby pewnie zaplacic w obie strony... Tak jak za wyprawe taxowka do innego miasta...

Powiem szczerze że z byka spadli i to na głowę. No, ale czekam na rozwój sytuacji.

Zakładając że normalnie wraz z rowerem płaciłem nawet nie 40zł...

W tym tysiaku też na pewno jest powrót wagonu. W końcu musi wrócić do "domu".

Co do autokaru to różnie z przewozem tylu rowerów może być.

oni tam mają koszt 140 zł już razem z przejazdem osoby

Natomiast koszt PKP Gdynia - Wałbrzych

W jedną stronę:

Za osobę 59 zł za 2 klasę lub 89 zł za 1 klasę ( ci co mieszkają bliżej Wałbrzycha mają taniej to połączenie)

za przewóz roweru 9,50 zł

dołączenie wagonu około 1000 zł

Wychodzi prawie na to samo

Moim skromnym zdaniem tak jak mówi Gerus bardziej się opłaca załatwić autko i jakąś małą przyczepkę niż specjalnie dopłacać do wagonu.

Inna sprawa, że koniec pociągu i przedział dla podróżnych z większym bagażem można zapakować rowerami i luzik. Spięcie kilku rowerów łańcuchem czy linką w taki sposób żeby nie można było wynieść i będzie spokój.

Pozdrawiam!

Marcin

Kubusiowa, powiedz, że sobie jaja robisz z tymi cenami?! Powiedz, że żartujesz? A miałam się leniwa wbić w Jaworzynie (wiem że średnio :D) ale pokręcę grzecznie rowerkiem...

btw. rok temu za przewóz roweru było 4 czy 4.50 zł...

Tomeks nie odpuszczaj tylko startuj PKP ale bez żadnego załatwiania. Pakujesz się w pociąg na końcu lub na początku i jedziesz z bikiem wygodnie do samego wałbrzycha.

Reszcie również radzę jeśli nie jakiś prywatny środek transportu to PKP ale bez dokładania, doklejania itp akcji. Można im tylko zaznaczyć, że będzie zwiększona ilość podróżnych z rowerami i finał.

Gavera ogólnie kiedyś cena za pośpiech kiedyś była 4,5 zł ale wówczas pociągi Pośpieszne należały do spółki przewozowej PKP natomiast od marca należy do Intercity bo oni odkupili od PKP ten środek transportu i takim sposobem płaci się 9,5 zł w jedną stronę, tyle ostatnio płaciłam jak jechałam z Tczewa do Sopotu na spota z Kotkąpsotką.

Jest pomieszczenie na przesyłki w pośpiesznym, ale nie ma szans żeby się zmieściło 15. W każdym razie sobie tego nie wyobrażam... No ale jak ktoś ma jakiś sposób i wie jak duża jest ta klitka to niech da przepis upychania sprzętu :)

Ten koszt też mi się nie podoba ale dołączenie dodatkowego wagonu niestety kosztuje, a do tego Intercity ociąga się z kosztorysem, bo ja poprosiłam ich aby był to na piśmie :) Stwierdzili że moje pismo jest na pierwszym miejscu na całej stercie innych ale co z tego jak ja nie mam tej wyceny nieszczęsnej :P Mogliby już to zrobić a nie się wykręcać

Dziś np trzymali mnie przed słuchawką 10 min i niczego konkretnego się nie dowiedziałam, nie lepiej było wcześniej zrobiłam już 6 telefonów a może więcej żeby czegoś nowego się dowiedzieć i pupa blada :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...