Skocz do zawartości

[Zlot Forum] Lista jadacych koleja

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Klaniam,

Nie wiem jak reszta towarzystwa ale ja zostaje do poniedzialku rano i powrot zamiaruje polaczyc jak nastepuje:

08.06.09

Wałbrzych Główny 07:19

Wrocław Główny 09:27

08.06.09

Wrocław Główny 10:06

Warszawa Wschodnia 15:42

Warszawa Wschodnia 16:10

Gdynia Główna 21:04

W osobowym z Walbrzycha do Wrocka nie powinno byc problemow z rowerem/rowerami. Oba nastepne pociagi maja juz w swoich skladach wagony rowerowe takze klopot z glowy. Nie jest to niestety wersja ekonomiczna gdyz to expresy...

Ze schroniska do Walbrzycha jest okolo 30 kilo takze 2 godziny rekreacyjnego pedalowania. Wystaczy odpalic o 5-tej rano aby nie szarpac sie zbytnio...

OSTRO!

I.

IvanMTB a Ty jakiś pasjonat kolejnictwa jesteś że taką dziwną trasę powrotną wybrałeś, czy może nabroiłeś coś tam w Poznaniu? Bo przez Poznań masz całą masę szybszych i znacznie tańszych połączeń :thumbsup:

A ze schroniska do Wałbrzycha to rekreacyjnym tempem zapewne w mniej niż 1 godzinę się dojeżdża, gdyż jest chyba prawie cały czas z górki.

A co do tematu to jak będzie załatwiony wagon z dużym przedziałem dla rowerów to całkiem możliwe że skusze się na ten nocny pociąg do Wałbrzycha i wsiądę w Gnieźnie, ale na razie jeszcze się nie wpisuję na listę.

KAZUMI- wyniki wyszukiwania połączeń PKP szybko się przedawniają i przestają działać.

Właśnie tak szukam połączenia do Poznania i okazuje się, że 7go z rowerem nic się nie da :P

Jakie to CRAP te PKP!!!! ;[[[ Do Poznania przez Warszawe mam jechać?! :P Czerwiec, weekend, góry i roweru nie da się zabrać ?! KPINA!

KAZUMI- wyniki wyszukiwania połączeń PKP szybko się przedawniają i przestają działać.

Właśnie tak szukam połączenia do Poznania i okazuje się, że 7go z rowerem nic się nie da :P

Jakie to CRAP te PKP!!!! ;[[[ Do Poznania przez Warszawe mam jechać?! :P Czerwiec, weekend, góry i roweru nie da się zabrać ?! KPINA!

Jak nie da sie jak sie da;]

Głuszyca 07.06.09 14:47 88025

Osobowy

tylko 2 kl., autobus szynowy

Jedlina Zdrój 14:52 14:52

Jedlina Górna 14:58 14:58

Wałbrzych Główny 15:05

Wałbrzych Główny 15:19 212

Osobowy

tylko 2 kl.

Wałbrzych Fabryczny 15:24 15:24

Wałbrzych Miasto 15:31 15:32

Wałbrzych Szczawien. 15:38 15:39

Świebodzice 15:58 15:59

Jaworzyna Śląska 16:15 16:16

Żarów 16:25 16:26

Imbramowice 16:37 16:37

Mietków 16:44 16:44

Kąty Wrocławskie 16:52 16:53

Sadowice Wrocławskie 16:57 16:57

Smolec 17:09 17:09

Wrocław Zachodni 17:14 17:15

Wrocław Główny 17:27

Wrocław Główny 17:35 D 38107

Pospieszny

przesyłki konduktorskie za opłatą

Wrocław Mikołajów 17:42 17:43

Oborniki Śląskie 18:03 18:04

Żmigród 18:29 18:30

Rawicz 18:46 18:47

Leszno 19:09 19:11

Kościan 19:29 19:30

Poznań Główny 20:11

Sam planuje tym wracac

• Mod Team

Klaniam,

Nie ukrywam ze jestem fanem kolejnictwa ale moje polaczenia maja jedna podstawowa zalete. Posiadaja wagony do przewozu rowerow :P

Jesli znajdziecie jakies przez inne miasta ktore takowe juz posiadaja nie wiedze przeciwskazan...

OSTRO!

I.

To wpiszcie sobie w szukajce PKP:

Z Wałbrzych Główny do Gdańsk Główny, poniedziałek 08.06.09 z zaznaczeniem przewozu rowerów.

Wyskakuje połączenie z 5 przesiadkami przez Berlin :P:D

Gerus - w podanym przez Ciebie połączeniu nie ma nic o przewozie rowerów. Trzeba chyba zadzwonić i dowiedzieć się telefonicznie :P

A może zaproponować PKP - żeby jak nam ten wagon w jedną stronę doczepili to żeby i z powrotem mógł on jechać też. W końcu musi jakoś wrócić do stacji z której wyruszył- dlaczego nie mógłby wracać z nami dzień później ? :D

Aj dobra- zamotałem się - można wbić po prostu do osobówki - są nawet jakieś bezpośrednie - zajmiemy cały przedział dla podróżnych z większym bagażem podręcznym. Nie ma problemu :D

PKP zajmują się dworcami i torami zaś spółki poszczególne decydują jak długi jest pociąg ile przedziałów i w jakim stanie Jeśli chodzi o przewóz rowerów to w zwykłych pośpiechach jest miejsce na przewóz rowerów, ale max na 7-8 jak się dobrze upchnie tego nie piszą, ponieważ to żałosna klitka :P tak samo w pociągach osobowych też nie piszą że przewożą rowery choć jest jakieś miejsce na sprzęt.

Jeśli jedzie się mniejszą grupą to bez problemu w pośpiechu się upchnie rower, ale jak nas będzie o wiele więcej to sorka kiepsko dla tego myślę że warto pogadać z INTERCITY - bo to od nich zależy czy dadzą wagon rowerowy czy nie. Jeśli chodzi o to czy ten wagon może na nas poczekać hmm to wiecie obawiam się że Intercity nie będzie chciało płacić za to że ich wagon stoi na postoju kilka dni. Sprzęt musi na siebie zarabiać. Pomiędzy spółkami jest wojna bo jak np. Intercity ma opóźnienie bo ktoś w dyżurce przytrzymał pośpiech 10 minut to PKP płaci karę za to że pociąg stał 10 min na torach Oni sobie robią pod górkę. Ale zamiast dumać to się wpiszcie na listę co bym wiedziała jak wygląda sytuacja :D

Gdynia Główna - IvanMTB, KAZUMI

Sopot

Gdańsk Oliwa

Gdańsk Wrzeszcz

Gdańsk Główny (potrzeba 10-11osób do grupowego przejazdu), KAZUMI, Cybuch

Tczew

Laskowice Pomorskie

Bydgoszcz Główna - agenciara. Tomeks

Inowrocław - Fifi

Mogilno

Gniezno - Rudd, Gerus

Poznań Główny - dejot, R3surrection

Kościan

Leszno

Rawicz - MarcinGoluch, Mortis

Żmigród

Oborniki Śląskie

Wrocław Główny - weberwrc

Jaworzyna Śląska

Świebodzice

Wałbrzych Miasto

• 3 tygodnie później...

Sopot

Gdańsk Oliwa

Gdańsk Wrzeszcz

Tczew

Laskowice Pomorskie

Inowrocław - Fifi

Mogilno

Gniezno - Rudd, Gerus

Kościan

Leszno

Żmigród

Oborniki Śląskie

Jaworzyna Śląska

Świebodzice

Wałbrzych Miasto

CZY TO WSZYSCY??? hmm 14 OSÓB????

NIKT WIĘCEJ ????

Sopot

Gdańsk Oliwa

Gdańsk Wrzeszcz

Tczew

Laskowice Pomorskie

Inowrocław - Fifi, Robert

Mogilno

Gniezno - Rudd, Gerus

Kościan

Leszno

Żmigród

Oborniki Śląskie

Jaworzyna Śląska

Świebodzice

Wałbrzych Miasto

Tylko bez wyśmiewania. Maraton mi usunęli z kalendarza.

A Wy nie macie się tam stawić... z rana? Albo ja rozkład źle czytam.

Teren aż taki straszny nie jest, trochę z górki, trochę pod górkę. Wierzcie mi, do ujechania spokojnym tempem (:

Owszem rano będziemy w Wałbrzychu ale kto wie ile nam zajmie te 30km więc może się ściemnić :D:(

Owszem rano będziemy w Wałbrzychu ale kto wie ile nam zajmie te 30km więc może się ściemnić :P:P

Kazumi knajp po drodze nie pamiętam a wodopój znajdziemy w schronisku więc będziemy lecieli dobrym tempem :(.

Spokojnie zachód słońca mamy dopiero po godzinie 20 więc z dotarciem do schroniska nie będzie problemu.

Ja mam zadanie dla Lokales żeby jakieś tańce słońca odprawiali bo na razie to biało, zimno i ciężko na Sowę się dostać :D.

Oto kamerka http://ddz.sowa.0i2.com/Witamy.html

Pozdrawiam!

Marcin

Kazumi knajp po drodze nie pamiętam a wodopój znajdziemy w schronisku więc będziemy lecieli dobrym tempem :).

Spokojnie zachód słońca mamy dopiero po godzinie 20 więc z dotarciem do schroniska nie będzie problemu.

No i wyszedłem na jakiegoś barowicza zachlanego :PB)

SKUPCIE SIĘ NA LIŚCIE, A PYTANIA I ODPOWIEDZI NA TEMAT DOJAZDU NA JEDNOŚLADZIE TO MOŻE W INNYM WĄTKU???

PRÓBUJĘ ZLICZYĆ ILE JEDZIE LUDU...

Witam,

Będzie gdzieś 15 osób :D Intercity mówi nie ma problemu, pod warunkiem że pociągi pośpieszne mają jakieś sprawny wagon rowerowy w Gdyni... Bo facet mi się skarżył, że oni przejęli pośpiechy, a te wagony to kupa złomu, który teraz remontują i że mają na to mało kasy.

Tak jak ja pamiętam to był w pośpiechu wagon rowerowy, jeszcze rok temu więc chyba nie będzie problemu. Miałam dostać info po weekendzie czyli dziś lub jutro, więc trzeba trzymać kciuki, żeby coś się tam znalazło, ponieważ oni nie będą wagonu sprowadzać z jakieś części Polski, bo im się to nie opłaca.

Wynajęcie wagonu rowerowego dodatkowo kosztuje i nie ma że boli... Trzeba będzie płacić. Kosztorys będzie dziś lub jutro :wub: oby to nie kosztowało całą moją pensję :P

W standardowych pośpiechach jest miejsce na 5/6 rowerów.

Pozdrawiam :P

UWAGA LISTA!!!

Sopot

Gdańsk Oliwa

Gdańsk Wrzeszcz

Tczew

Laskowice Pomorskie

Inowrocław - Fifi, Robert

Mogilno

Gniezno - Rudd, Gerus

Kościan

Leszno

Żmigród

Oborniki Śląskie

Jaworzyna Śląska

Świebodzice

Wałbrzych Miasto

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...