Yoshimitsu9 Napisano 10 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Moim zdaniem zostaw sobie taką ramę Naklejki hmm na pewno dodadzą coś.. Zastanów się teraz naprawdę w porządku wygląda ramka jak i cały rowerek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 10 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Nie, naklejki muszą być bez nich wygląd smutno i nijako. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 10 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Też tak myślę. Na naszym forum Sintesi jest mało, o ile moje to nie jedyne. Dlatego, mimo wszystko jakoś się będzie odznaczał rowerek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 10 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 A Sintesi to takie piękne ramki.Kiedyś widziałem na żywo Sintesi Jade w kolorze niebiesko-zielonym zrobił na mnie piorunujące wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 10 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Owijka chyba ta najtańsza, modelu nie pamiętam, bo pudełko wyrzuciłem, ale zapłaciłem za całość 27zł w sklepie stacjonarnym, więc pewnie ta tania. To sobie kup już nową, bo do ponownego naklejenia się nie będzie nadawać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 11 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Jest nawet lepiej niż u SRAMa,bo w przerzutkach SRAMA linka trze o plastykowy slizg w którym miejscu linka o coś trze w przerzutce SRAMa?? może jakieś zdjęcie z zaznaczonym owym miejscem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 11 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Oczywiście że nigdzie nie trze, co za głupota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 11 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Oczywiście że nigdzie nie trze, co za głupota. Biedny Da Vinci i Coulomb w grobie właśnie się obrócili jak to usłyszeli! Jeśli tutaj(zaznaczone na czerwono-oczywiscie jeśli znajduje sie tam linka) nie ma tarcia,to chyba cala wiedza ze szkoly podstawowej wyniesiona przeze mnie była fikcją. Skoro twierdzicie,ze tam tarcie nie wystepuje,to wytłumaczcie mi jeden fakt: dlaczego na tej prowadnicy/ślizgu w miejscu,w którym porusza się linka pogłębiło się to miejsce? Z mojej strony EOT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosa23 Napisano 11 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 (edytowane) Jasne, że trze Edytowane 11 Lutego 2012 przez kosa23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 11 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Który z Was ma SRAM-a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosa23 Napisano 11 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Miałem X-9 2010, a wyglądał jak ten ze zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 11 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Ale nie masz a szkoda. Gdybyś miał mógłbyś się przyjrzeć z bliska i nie pisałbyś takich głupot. A Tobie dayus współczuję poziomu Twojej szkoły podstawowej. Ze zdjęć które wkleiliście wyraźnie wynika że nie trze... popatrzcie i pomyślcie logicznie zanim zaczniecie się dalej pogrążać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 11 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Może napisz doktorat na ten temat? To powiedz mi na jakiej zasadzie to działa,że wg. Ciebie nie ma tam tarcia? (elektromagnesy?) Czy jesteś tak głupi,że nie potrafisz zauważyć najprostszych zjawisk fizycznych? Gdyby linka miała się tam poruszać bez tarcia,musiała by unosić się w powietrzu(a właściwie w próźni,bo znowu tarła by o powietrze,ale nie o takim tarciu mówimy). Tarcie o powietrze pomijamy,ale tarcia linki o plastyk ślizgu nie wyeliminujesz - zawsze będzie! Miał być EOT, ale nie wytrzymałem PS.: Moze napisz do Srama z propozycją o publikacje w dziedzinie fizyki,za odkrycie elementu ślizgowego, w którym nie występuje tarcie? Może razem ze SRAMem podzielicie się Noblem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 11 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Pominę część Twojego chamskiego zachowania i przejdę do meritum. Tam nie może być tarcia bo oba elementy, linka i ten czarny element, są na stałe przymocowane do srebrnej części pantografu. Nie ma mowy więc o zastosowaniu zjawiska tarcia kinetycznego. Nie można mówić też o tarciu statycznym bo z definicji musi istnieć siła inicjująca do zamiany go w kinetyczne a taka w tym wypadku nie istnieje bo siłą trzymającą linkę jest śruba. Nic więcej nie trzeba pisać. Można to ewentualnie rozrysować jak ktoś ma problem z czytaniem ze zrozumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosa23 Napisano 11 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 (edytowane) Załapałem ! "BO TO NIE JEST ŚLIZG" Cóż, dzięki wyjaśnienie Edytowane 11 Lutego 2012 przez kosa23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 11 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 @cadargo - zwracam honor. Oś obrotu jest powyżej miejsca zaczepienia linki, co by sie potwierdzało,że nie ma tam takiego tarcia, o którym myslałem. Wystepuje jedynie tarcie związane z naciagiem linki(ale to jest pomijalnie małe) bo dużo,duzo mniejsze od przesuwu linki podczas zmiany biegów. Ale to co powiedziałem wczesniej dalej jest prawdziwe,bo tarcia nie unikniemy,chocby nawet przez to,że linka nie ma swojej długości nominalnej przez cały zywot,rozciagając się musi byc tarcie,ale to już w skali mikro (nie na nasze potrzeby) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 11 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Dziękuje EOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 7 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 (edytowane) Nastąpiły małe zmiany, klamki zmienione na Sram 9.0sl, tutaj straciłem 2 gramy, stery na octane one warp 1, bardzo tanio kupione, dlatego na wagę nie patrzałem, ale też straciłem niestety Moje poprzednie wymagały wymiany, ponieważ dostały luzów. I owijka poszła do kosza, ponieważ była mało estetyczna (z mojej winy) i średnio wygodna. W sumie straciłem 44g, więc tragedii nie ma, ale się odkuję niedługo Edytowane 7 Marca 2012 przez Mody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 10 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Aktualna fotka: http://img826.imageshack.us/img826/8499/img2347r.jpg Czekam jeszcze na biały zacisk sztycy i nie wiem, czy może nie zmienić pancerzy na białe, bądź gripy koloru białego, ewentualnie czerwone,żeby z klamkami się nie zlewały. Może też uda mi się wsadzić na przód białego Sid'a WC, ale to się okaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 10 Marca 2012 Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Wskazane bedzie,by je z czyms zlac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 14 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Doszedł zacisk sztycy w kolorze białym. Waga 22g, ale od razu powędrowała śrubka alu, co dało wynik końcowy 18g Aktualna rozpiska: Bar ends: (Rogi ) - Boplight - 58g Brakes: (Hamulce) - Avid SD7 - 328g Brake Levers: (Klamki) Sram 9.0 SL - 153g Cables: (Pancerze i linki) - Jagwire/no name - 115g Cassette: (Kaseta) - Shimano XT CS-M737 11/28 8speed - 251g Chain: (Lancuch) - Shimano XT HG93 - 270g Crankset: (Korby) - Truvativ Stylo + suport - 919g Derlr (Front): (Przerzutka przednia) - Shimano LX - 123g Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) - Shimano Deore XTR RD-M971 GS - 194g Fork: (Widelec) - Manitou Skareb Elite - 1425g Frame: (Rama) -Sintesi X-wing - 1616g Grips: (Gripy) - Author Grips - 27g Gear Shifters: (Manetki) - Sram Attack 3x8 - 163g Handlebar: (Kierownica) - DM Marathon 560mm - 128g Headset: (Stery) - Octane One Warp 1 - 105g (alu bolt) Pedals: (Pedały) - Crank Brothers Egg Beater SL - 266g Seat: (Siodlo) - Velo Carbon 1133U - 210g Seatpost: (Sztyca) - Smica Pro Post 27,2 - 217g Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) - Promax - 18g Skewers: (Zaciski kol) - Dartmoor BoltOn - 68g Spacers: (Podkladki pod mostek) - Token 1szt - 6g Stem: (Mostek) - Syntace F99 105mm - 107g Tire (Front): (Opona przednia) - Schwalbe Rocket Ron - 460g Tire (Rear): (Opona tylna) - Schwalbe Rocket Ron - 440g Tubes: (Detki) - Maxxis Flyweight - 190g Wheel Front: (Kolo przednie) - Spinergy Spox M1 637g Wheel Rear: (Kolo tylne) - Spinergy Spox M1 903g Opaski - 16g Koszyk na bidon: Specialized - 32g Others: Avid Rollamajig - 13g Total: 9458g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi