stryn Napisano 22 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 (edytowane) Witam Niedawno zamieniłem sobie kasetke xtr na kcnc 9 gold przejechałem ok 100 - 200 metrów od serwisu do domu kasetka super lekka ale jakież było moje zdziwienie gdy po miesiącu (chlapa i pełno soli więc nie pomykałem) rozmawiam z kolegą oglądamy rower i patrzę a tu 2 zębów nie ma ale jakoś bardzo dziwnie tak jaKby wyparowały w połowie więc się zastanawiam czy one tak są profilowane specjalnie czy nie chodziłem po serwisach aby mi powiedziano czy to tak powinno być ale nikt nie wiedział. Mam pytanko czy komuś przytrafił sie na tej kasecie podobny przypadek ( dodam że braki są na zębatce ze scandium) aż do tej pory dziw mnie bierze że zęby znikły po ok 200 metrach a dodam że było to na łańcuchu xtr a kaseta to 11-34. Pozdrawiam wszystkich i czekam na wypowiedzi (a jeszcze ciekawe czy uznają mi tą reklamację?? będę informował ) a tu są zdjęcia Edytowane 26 Lutego 2009 przez Ecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 25 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Poszukaj fotek na necie tej kasety i porównaj, lub od razu do sklepu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 25 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 http://www.bajkszop.com/index.php?p1941,kaseta-mtb-9-cs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 25 Lutego 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Dla mnie to co najmniej dziwne, kupiłem tez alu kasetę i ma wszystkie ząbki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekmz Napisano 26 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Moze tak jak w zebatkach korby nie ma kilku zebow dle szybszego przerzucania? Brakuje dwoch jeden obok drugiego czy w roznych miejscach? P.S. Kozak wszystkie zeby ma Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 26 Lutego 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Faktycznie kiedyś miałem korbę ROOX'a z zębatkami z Zircalu i tam tez 2 ząbki(obok siebie) po przeciwnych stronach tarczy były jakby spiłowane do połowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stryn Napisano 26 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Witam Kasete wysłałem do bikestacji stwierdzili że brak 2 zębów i zgłosili reklamacje do głównej siedziby KCNC powiedzieli żeby czekać ok tygodnia czy kcnc uzna reklamacje ciekawe jaka będzie postawa firmy czy oleje mnie bo tak łatwiej czy zbada sprawe i uzna reklamacje i wymieni mi tą część na swojej stronie: http://www.kcnc.com.tw/Web/NewWeb/warranty.htm daje gwarancje na 2 lata a ja przejechałem na tej kasecie od autoryzowanego serwisu który mi ją zakładał do domu ok 200m i tu brak zębów a jechałem na łańcuchu xtr. Zobaczymy co z tego wyniknie a zamieniłem kasete xtr na tą będzie to świadczyć o uczciwości sprzedawców. Pozdrawiam wszystkich Hubert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 16 Marca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Wyjajiło się coś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 16 Marca 2009 Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 co chciałeś powiedzieć przez to co powiedziałeś? wybacz ale mnie się to... z kurzą fermą kojarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xwojtek Napisano 17 Maja 2011 Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Witam, Ja też zakupiłem kasetę KCNC za cirka 770 zł. Taki bajer to się skusiłem. Kupiłem 11-34 na allegro w Bikestacji. Przysłali mi 12-34. Jak się upomniałem, że to nie to to obiecali rabat (40 zł !!!) którego nigdy nie przysłali pomimo upominania się. Kaseta jest ogólnie do dupy, bo nie pracuje poprawnie z łańcuchami CN-7701, KMC 9SL. Dobrze mi działała ze starym PC-99 Hollow PIN, ale się skończył. Na maile Bikestacja nie odpowiada. STRZEŻCIE SIE WSZYSCY (i KCNC i dystrybutora) Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi