Skocz do zawartości

[kaseta] KCNC gold 9 MTB

stryn

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Niedawno zamieniłem sobie kasetke xtr na kcnc 9 gold przejechałem ok 100 - 200 metrów od serwisu do domu kasetka super lekka ale jakież było moje zdziwienie gdy po miesiącu (chlapa i pełno soli więc nie pomykałem) rozmawiam z kolegą oglądamy rower i patrzę a tu 2 zębów nie ma ale jakoś bardzo dziwnie tak jaKby wyparowały w połowie więc się zastanawiam czy one tak są profilowane specjalnie czy nie chodziłem po serwisach aby mi powiedziano czy to tak powinno być ale nikt nie wiedział.

Mam pytanko czy komuś przytrafił sie na tej kasecie podobny przypadek ( dodam że braki są na zębatce ze scandium) aż do tej pory dziw mnie bierze że zęby znikły po ok 200 metrach a dodam że było to na łańcuchu xtr a kaseta to 11-34.

Pozdrawiam wszystkich i czekam na wypowiedzi

(a jeszcze ciekawe czy uznają mi tą reklamację?? będę informował )

a tu są zdjęcia ;)

Edytowane przez Ecia

Witam

Kasete wysłałem do bikestacji stwierdzili że brak 2 zębów i zgłosili reklamacje do głównej siedziby KCNC powiedzieli żeby czekać ok tygodnia czy kcnc uzna reklamacje ciekawe jaka będzie postawa firmy czy oleje mnie bo tak łatwiej czy zbada sprawe i uzna reklamacje i wymieni mi tą część na swojej stronie: http://www.kcnc.com.tw/Web/NewWeb/warranty.htm

daje gwarancje na 2 lata a ja przejechałem na tej kasecie od autoryzowanego serwisu który mi ją zakładał do domu ok 200m ;):devil: i tu brak zębów a jechałem na łańcuchu xtr.

Zobaczymy co z tego wyniknie :wub: a zamieniłem kasete xtr na tą :no: będzie to świadczyć o uczciwości sprzedawców.

Pozdrawiam wszystkich Hubert

• 3 tygodnie później...
  • 2 lata później...

Witam,

Ja też zakupiłem kasetę KCNC za cirka 770 zł. Taki bajer to się skusiłem. Kupiłem 11-34 na allegro w Bikestacji. Przysłali mi 12-34. Jak się upomniałem, że to nie to to obiecali rabat (40 zł !!!) którego nigdy nie przysłali pomimo upominania się. Kaseta jest ogólnie do dupy, bo nie pracuje poprawnie z łańcuchami CN-7701, KMC 9SL. Dobrze mi działała ze starym PC-99 Hollow PIN, ale się skończył. Na maile Bikestacja nie odpowiada.

STRZEŻCIE SIE WSZYSCY (i KCNC i dystrybutora)

Wojtek

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...