cysiek90 Napisano 21 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Witam wszystkich Dla niektórych może sie to wydawać śmieszne, ale pomim wielu prób nie udało mi się odkręcić śruby mocującej przednią przerzutke do ramy(mam na myśli tą w samym środku zdjecia ). Niby wystarczy zwykły imbus, ale.... śruba jest tak "zjechana", że nie można nawet nią poruszyć, a co dopiero odkręcić.... :/ Macie jakieś pomysły co z nią zrobic? Zależy mi tylko na tym, żeby ją wykręcić nie musi tego przetrwać(mam już kandydatów na jej miejsce) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 21 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Pomysły mam 2, bardzo nieinwazyjne, które u mnie pomagały z uszkodzonymi gwintami śrub koszyka od bidonu. Na początek można spryskać śrubę wd40 i zostawić na pewien czas aby spenetrował co tylko może. Metoda pierwsza to siłowanie się przy pomocy dobrej jakości imbusa, mam na myśli taki, który się nie odkształci wskutek kręcenia (czyt: musi być twardy). Natomiast jeśli gwint śruby jest mocno zjechany to można skorzystać z torxa, jeśli mocno wciskać taki klucz w gwint to będzie dobrze trzymał i śrubka powinna po chwili ruszyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztywnyjakszosowka Napisano 21 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Natnij "pladze" rowek wąski brzeszczotem , potem śrubstak płaski .powinno się udać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cysiek90 Napisano 21 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Wd40 tam juz wczoraj zawitał, do dzisiaj sie troche przezarlo i o dziwo nawet mi sie udalo troche ruszyc, ale potem stanelo na amen :/ Torxa nie mam odpowiedniego rozmiaru.. Brzeszczot... chmm.. zaraz sprobuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 21 Lutego 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Tak jak wyżej, a jak nie pomoże to można spiłować boki śruby i ugryźć to płaskim kluczem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cysiek90 Napisano 21 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Udalo sie! Sposob z brzeszczotem zadzialal Wielkie dzieki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.