Skocz do zawartości

[Przerzutka przód]Problem z odkecenim

cysiek90

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich :)

Dla niektórych może sie to wydawać śmieszne, ale pomim wielu prób nie udało mi się odkręcić śruby mocującej przednią przerzutke do ramy(mam na myśli tą w samym środku zdjecia ). Niby wystarczy zwykły imbus, ale.... śruba jest tak "zjechana", że nie można nawet nią poruszyć, a co dopiero odkręcić.... :/ Macie jakieś pomysły co z nią zrobic? Zależy mi tylko na tym, żeby ją wykręcić nie musi tego przetrwać(mam już kandydatów na jej miejsce) :)

Pomysły mam 2, bardzo nieinwazyjne, które u mnie pomagały z uszkodzonymi gwintami śrub koszyka od bidonu. Na początek można spryskać śrubę wd40 i zostawić na pewien czas aby spenetrował co tylko może. Metoda pierwsza to siłowanie się przy pomocy dobrej jakości imbusa, mam na myśli taki, który się nie odkształci wskutek kręcenia (czyt: musi być twardy). Natomiast jeśli gwint śruby jest mocno zjechany to można skorzystać z torxa, jeśli mocno wciskać taki klucz w gwint to będzie dobrze trzymał i śrubka powinna po chwili ruszyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...